logoImpact EST nr. 855 - 22.01.2021

”Buna ziua! În urma sesizarii colegilor din Alianta Liberalilor si Democratilor cu privire la articolele recente aparute in presa locala, ma vad nevoit sa fac unele precizari necesare pentru o mai buna informare a cititorilor dumneavoastra.

Cu stimă,Cristian Dima, membru fondator si vicepreşedinte ALDE România, Preşedinte executiv ALDE Galaţi.

Consiliul Judeţean Galaţi s-a constituit cu întârziere de 2 (două) zile:

Mai precis, în a doua şedinţă, tocmai pentru că, atât ALDE cât şi eu, în calitate de reprezentant în Consiliul Judetean, am atras atenţia asupra riscului constituirii neconforme cu legislaţia în vigoare si cu voinţa cetăţenilor judeţului Galaţi exprimată prin vot direct pentru alegerea consilierilor judeţeni. Voturile au fost acordate atât formaţiunii politice care le-a câştigat încrederea cetăţenilor, dar în special persoanelor aflate pe buletinul de vot al formaţiunii politice respective . Orice ingerinţă între voinţa cetăţenilor şi constituirea Consiliului Judeţean este interpretată ca o încercare de viciere a rezultatului votului. În articolul menţionat se face referire, în mod negativ, atât la domnul Durbacă Eugen, cât si la adresa formaţiunii Alianţei Liberalilor si Democraţilor, nefăcându-se nici o diferenţiere între acţiunile unei persoane şi cele ale unui partid.Tocmai calitatea noastră de liberali ne obligă, prin principiile ce ne guvernează, la promovarea democraţiei, respectarea drepturilor, libertăţilor si implicit a voinţei cetăţenilor. Liberalii si democratii nu-şi doresc ca atitudinea domnului Durbacă Eugen să afecteze imaginea şi credibilitatea ALDE, putând fi considerată ca o abordare personală cu privire la constituirea Consiliului Judeţean, respectiv a Consiliului Local, abordare ce, din nefericire, a fost transmisă şi unor colegi proveniţi din fostul Partid Conservator .”

Asta se va lamuri ulterior

”În şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean am atras atenţia, prin intermediul fostului Preşedinte al Consiliului Judeţean, în calitatea sa de preşedinte de şedinţă, d-nei Viorica Sandu, Preşedintele Comisiei de validare, că, în opinia mea, nu sunt respectate condiţiile legale de constituire a Consiliului Judeţean, întrucât se încearcă invalidarea mandatelor unor consilieri judeţeni aleşi prin votul direct al alegătorilor şi înlocuirea acestora, în mod nelegal, cu membrii supleanţi. Este de neinţeles graba cu care preşedintele de şedinţă, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, având în vedere experienţa domniei sale, a trecut cu uşurinţă peste decizia nelegală a comisiei de validare a consilierilor judeţeni, prin care aceasta a invalidat mandatele unor consilieri judeţeni,nerespectând procedura legală de supunere la vot a validării consilierilor judeţeni, aşa cum au fost ei aleşi prin votul direct al cetăţenilor, ignorându-se astfel certificatele doveditoare ale alegerii consilierilor judeţeni, emise de Biroul Electoral Judeţean. Este, de asemenea, de neînţeles modul în care s-a apreciat ca o adresă nestatutară şi nelegală transmisă de o persoană care işi arogă calitatea de a vorbi în numele unei intregi formaţiuni politice este mai importantă decât documentele emise de BEJ, afirmându-se că “asta se va lamuri ulterior”. Din nefericire, aceste “lamuriri ulterioare” aduc grave prejudicii de imagine pe nedrept, întregii clase politice şi nu doar celor care se fac vinovaţi de ignorarea oricăror prevederi statutare şi legale şi crează senzatia de nelegalitate a forului legislative judeţean.” (Cristian Dima, Preşedinte executiv ALDE Galaţi)

Costel Fotea-un alt fel de statul sunt eu şi puterea face ce vrem noi!

Magistraţii Tribunalului Galaţi au decis pe 10 august anularea hotărârii de constituire a CJ Galaţi – stabilind imperativ că toate hotărârile adoptate până acum de CJ sunt nule de drept. Preşul de CJ Costel Fotea (PSD) susţine că acest lucru nu este adevărat. Cum că s-a judecat cazul fostului primar Marius Stan, ce a  dat în judecată Consiliul Judeţean, pe motiv că aleşii judeţeni nu i-au validat mandatul, că Marius Stan are dreptate şi că în 15 zile trebuie validat ca şi consilier judeţean,  dar că undeva pe aici se opreşte competenţa judecătorului şi începe voiţa de putere data de alianţele peste capul alegătorului.Cum adică, să se anuleze hotărârile de CJ privind alegerea preşedintelui şi vicepreşedinţilor CJ Galaţi? Aşa ceva este peste poate! Zice Fotea: „Nu am citit motivarea Tribunalului, ci doar decizia afişată pe site. Din ce se spune acolo, suntem obligaţi ca în 15 zile de la comunicarea hotărârii să convocăm şedinţă de CJ pentru a-i valida domnului Marius Stan mandatul. Se va valida şi după se va da o hotărâre de constituire a CJ, dar nu se va face o constituire cu depunerea jurământului tuturor, cum se spune… Deci domnul Stan va fi validat, după care se dă o nouă hotărâre de constituire a  CJ, atât. Asta pentru că avem  34 de consilieri judeţeni validaţi, avem un CJ care funcţionează, care are peste două treimi…Punctul de vedere al juriştilor de la CJ este acela că hotărârile de CJ, luate din momentul constituirii şi până acum, rămân valide şi nu sunt nule, chiar dacă hotărârea de constituire a CJ este anulată de magistraţi. Cum să fie lovite de nulitate? Nu poate, gândiţi-vă că situaţii similare au mai fost în ţară… Cum să loveşti de nulitate alocarea, prin hotărâre de Guvern a unei sume de 1,5 milioane de lei pentru copiii din întreg judeţul, cum poţi să anulezi hotărâri de CJ cu proiecte pentru finanţare europeană?…. Nu poţi anula aceste proiecte”. La orice injustiţie se răspunde cu o putere şi mai mare, sau invers?

Silviu VASILACHE 2 - septembrie - 2016

One Response so far.

  1. Contra spune:

    Tu sa-ti vezi de ura ta pentru caini ca de comentat ceva serios si elevat nu esti in stare! Ma intreb daca la baza esti jurnalist sau strungar cu ff!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Casa Agronomului a f

Aflată în administrarea Direcţiei Pentru Agricultură Judeţeană Galaţi, Casa Agronomului, ...

Buget de 4,7 milioan

Dă, Doamne, cu Aghiasmă Mare să auzim cum sfârâie cu ...

Final de an dezastru

Finalul anului 2020 a fost nefericit pentru fostul deputat Mihai ...