logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

O investiţie de 5,5 milioane euro nu are acces decât prin aer

C-aşa au vrut aerele puturoase ale bugetofagilor care mint UE

valceana-statie-deseuri-3-91În loc de şapoul clasic, o sinteză a ceea ce urmează pe larg, vom cita dintr-un document remis de către Departamentul de Luptă Anti Fraudă (DLAF) către constructorul Staţiei de Sortare şi Compostare a deşeurilor nemenajere, proiect cofinanţat din bani publici locali şi ai UE, însumând circa 5,56 milioane de euro. Lucrările de acces la Staţia de Compostare nu ar fi fost acceptate la decontare pe motiv că firma Vâlceana NU A EXECUTAT LUCRĂRI SUPLIMENTARE”. Şi ţineţi minte citatul, căci el face parte din grupa sanguină a funcţionarilor leneşi care mint UE ca la Drumul Hoţilor, cu parşivenia inclusă, doar ca să dea frumos gudurarea lor în faţa unor aleşi mai incapabili decât ei, numiţii.

Accesul la Staţia de Compostare se face ilegal prin Hidrotehnica

Desigur DLAF a fost aburită de către Direcţia Generală de Coordonare şi Implementare Programe de Investiţii Majore (DGCIPIM) din cadrul Ministerului Fondurilor Europene. Cum, mă, să realizezi o asemenea investiţie, fără drum de acces? Păi noi n-avem bani de gumari şi de băşti, şi avem bani de cherosen şi de avioane „Hercules” ca să paraşutăm materiale, echipamente şi deşeuri în staţie?

Venim la citatul promis: „ … lucrarea aferentă nu a fost cuprinsă în contract (adică drumul de acces – n.a.), iar execuţia acesteia a fost făcută pe proprietate privată.” Avem, domnule şef PIU, M.O., două elemente în logica fierului forjat în această propoziţie: 1. Execuţia drumului a fost făcută; şi, 2. A fost făcută pe proprietate privată.

Dar, să păstrăm acest doi la mână şi să cităm iarăşi din documentul DLAF: „ În ceea ce priveşte accesul la Staţia de Compost, DECIPIM ne-a informat că acesta se face pe un drum aflat în proprietatea SC Hidrotehnica SA”.

Păi, mă, Unitate de Implementare Proiect (PIU), de ce ai minţit prin omisiune Uniunea Europeană, discreditându-ne ca neam, ţară şi regiune, când ai văzut, cu tot cu comisia condusă de fostul primar Nicolae, că nu există drum public spre realizarea şi exploatarea ulterioară a investiţiei? Din cauza asta vom plăti din propriile buzunare toată contribuţia UE, pe lângă cei 1,4 milioane de euro deja decontaţi de Primărie în vara lui 2014, la care se vor adăuga, lejer, încă vreo 600.000 de euro.

Dovezi că nu aţi avut şi nu aveţi drum

Mergem cu documentarea spre Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, care confirmă ce a emanat DLAF şi ceea ce vom aduce ca argumentaţie, noi, în ce va urma acestui citat.

„Drumul de acces spre Staţia de Sortare şi Compostare Deşeuri din incinta S.C. Hidrotehnica SA Galaţi NU ESTE DRUM PUBLIC (s.a.), acesta fiind în proprietatea societăţii conform certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria…nr…. eliberat de Ministerul Transporturilor …” etc.

Deci, când aţi accesat fondurile europene pentru această investiţie prin Programul ISPA Deşeuri, ce aţi minţit şi cum? Că drum de acces nu aveaţi nici atunci şi nici acum. Dovadă răspunsul DLAFşi al OCPI. Iar că nu-l aveaţi nici la implementarea proiectului, adică minţind prin omisiune, vom demonstra în cele ce urmează.

Fişa de date a achiziţiei – drumul de acces

Cităm din documentul încheiat între UE şi UPI: „Accesul rutier se va realiza din reţeaua rutieră a cartierului Barboşi, pe drumul DE LÂNGĂ (s.a.) compania Hidrotehnica SA”.

Şi, cităm, iarăşi edificator: „Contractorul (Vâlceana S.A.- n.a.) va trebui să construiască un drum de acces de la poarta S.C. Hidrotehnica până la intrarea ce va fi prevăzută în staţia de sortare şi compostare.

Urmează detalii tehnice, care vizează costuri suplimentare, ignoranţă şi tăcere din partea DNA-ST Galaţi şi Camera de Conturi Galaţi.

Înainte de recepţionarea investiţiei, între constructorul Staţiei de Compostare şi primăria Galaţi intervin primele documente (în 19. 08 şi 25.08. 2010) care au ca obiect schimbul unei suprafeţe de teren de 3.121 mp formată din teren şi DRUM DE ACCES (s.a.) către staţia de sortare.

Dar asupra acestor documente vom reveni.

Terenul în cauză, ESTE LIPIT DE STRADA LUNCA SIRETULUI nr. 1, unde îşi are falita Hidrotehnica S.A. sediul social, este proprietatea S.C. Vâlceana SA şi are suprafaţa de 20.000 de metri pătraţi de luncă, teren cumpărat prin credit ipotecar, pe care trece şi drumul de acces construit şi nerecunoscut ca atare de către UPI – respectiv Primăria Galaţi.

Prin contract de comodat, proprietarul s-a angajat să lase acces liber pe acest drum construit de către el, urmând ca după trei ani Primăria Galaţi să-i dea la schimb un alt teren. Din 2012 Nicolae nu mai e primar, proprietarul terenului este executat silit de bănci şi terenul este scos la vânzare, iar vajnicii şefi UPI se mândresc în faţa UE că ei au minţit şi au făcut o investiţie pe bani europeni, fără drum de acces, drumul fiind cel pe proprietatea Hidrotehnica, folosit de hoţii de fier vechi şi cărămizi, numit şi Drumul Hoţilor români prin fonduri UE. A, dle Ostache, şef UPI, dle Primar şi lărgită comisie, păi voi circulaţi ilegal ca şi hoţii pe acest Drum al Hoţilor, în ultimii trei ani de la darea în funcţiune a investiţiei. Aţi preferat hoţia şi ilegalitatea, când la îndemână aveaţi deschiderea spre legalitate. Ca şi în cazul altei minciuni de proporţii privind Staţia de Epurare a apelor uzate, comisă tot din fonduri UE-ISPA, tot în Lunca Siretului şi tot muşcând masiv dintr-o proprietate privată.

Vom continua până ce instituţiile obligate să se autosesizeze vor ieşi din amorţire, armonizându-şi agenda la subiecte din cauza cărora UE ne monitorizează şi ne cataloghează ca cetăţeni făcând parte din ea doar formal. Din cauza unor iresponsabili numiţi sau mai puţin numiţi în articolul de faţă.

Gelu CIORICI 29 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...