logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

Observăm că din nou a apărut ziarizda de serviciu a lui Gh. Ivan, cel ce va mai rămâne încă trei ani la şefia DNA – ST Galaţi. Iarăşi a găsit mâna cu care să şteargă în opinia publică faptul că din cauza tarelor sale psiho-profesionale a deturnat importanţa de netăguit a unui parchet anticorupţie. Iar cine a avut acces la rechizitoriu în Dosarul Gheorghiţă-Top Meat Food – Dumitru, iată că a primit „ pe surse” şi cuantumul cheltuielilor în acest caz: 300.000 de lei, adică trei miliarde de lei vechi! Şi ştiţi de ce? Pentru că actele şi dovezile din acest dosar, ca în mai toate instrumentate de DNA-ST Ivan, se bizue în proporţie covârşitoare pe interceptări ale convorbirilor telefonice, înregistrările în ambiental, audio-video, în domiciliile celor vizaţi. Familiile celor urmăriţi penal în sistem electronic, audio şi video sunt oripilate să audă şi să vadă transcrierile unor discuţii intime din bucătărie, dormitor şi din baie când sunt date pe surse în presă.

Aşteptăm de la procurorul şef al DNA-ST Galaţi să ne prezinte întreaga notă de plată şi în cazul Gâlcă-Bălan-Popescu-Cosma etc. Căci şi acolo avem de-a face cu „acte vorbite”, provenite din transcrierea înregistrării convorbirilor telefonice ale celor urmăriţi penal, precum şi supravegherea exterioară şi ambientală a domiciliilor acestora.

Aspecte pe care nu noi le afirmăm, ci ele sunt criticate şi dezavuate ca metode în chiar dispozitivul sentinţelor judecătoreşti.

De asemenea, aşteptăm şi nota de plată a cheltuirii banului public şi în Dosarul AVIASAN, afacere pe care o cocoloşiţi din 2008 şi numai în vara anului trecut l-aţi adus pe Mihail Boldea, din arest, cu maşină cu girofar şi cu pază dublă, în sediul DNA Galaţi de 58 de ori. Asta în două luni şi ceva. Dar despre costurile lefurilor şi naveta zilnică a două treimi din DNA-ST Ivan la Brăila, în comparaţie cu lupta concretă şi eficientă împotriva corupţiei, vom discuta în ediţiile viitoare.

Gelu CIORICI 29 - martie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...