logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

Iată că dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Galaţi în ce priveşte pe Chelu Cătălin junior, inculpat pentru ucidere din culpă, se apropie de final. Instanţa de judecată a stabilit că se poate pronunţa în respectiva cauză şi a stabilit că pronunţarea se va face pe 23 februarie 2021. Reamintim că tânărul Cătălin Chelu, conducând imprudent un autoturism, cu viteză excesivă, a lovit un alt autoturism, cauzând decesul şoferului respectivei maşini.
Ajuns în instanţă încă din mai 2019, după mai multe dezbateri, prezentarea de probe, discuţii aprinse privind actele existente la dosar, la termenul din data de 11 februarie 2021, judecătorul a considerat că poate da un verdict. Avocaţii părţilor implicate au avut păreri împărţite referitor la probele existente la dosar cât şi în ce priveşte încheierea stării de judecată şi acordarea unui termen pentru stabilirea verdictului. Avocatul inculpatului a susţinut că sunt suficiente probele de la dosar şi se poate da o sentinţă. Avocaţii părţilor vătămate se consideră nemulţumiţi de faptul că nu s-au prezentat probele video lipsă cât şi proba toxicologică. Aceştia au fost nemulţumiţi şi de faptul că probele video, sigilate, aflate la instanţă, nu au putut fi vizionate din cauza degradării. Cum s-a ajuns la această situaţie oarecum surprinzătoare, nu ştim, oricum nu ar face decât să alimenteze suspiciuni în ce priveşte verdictul. Dacă judecătorul a decis că probele prezentate sunt suficiente, aşteptăm cu încredere sentinţa ce se va da. Oricum, cineva va fi nemulţumit, se va ataca soluţia şi aşa mai departe. Aşteptăm sentinţa şi o vom aduce la cunoştinţă.

 

Iata filmul accidentului.

Leo IANCULESCU 19 - februarie - 2021

One Response so far.

 1. ANTON A. spune:

  Condamnare Chelu Catalin junior
  Judecatoria Galati 12 martie 2021

  Complet: CP6n
  Tip solutie: Condamnare
  Solutia pe scurt: În temeiul art. 192 alin. 2 Cod penal condamnă pe inculpatul Chelu Cătălin Constantin la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În temeiul art. 67 alin. 1 Cod penal în referire la art. 66 alin. 1 lit. i) Cod penal aplică inculpatului Chelu Cătălin Constantin pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce orice categorie de vehicule pe o perioadă de 3 ani. În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal în referire la art. 66 alin. 1 lit. i) Cod penal aplică inculpatului Chelu Cătălin Constantin pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a conduce orice categorie de vehicule.
  În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
  a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Galaţi, la datele fixate de acesta;
  b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
  d) să comunice schimbarea locului de muncă;
  e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
  În baza art. 93 alin. 2 Cod penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să execute următoarea obligaţie:
  a) să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Galaţi sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
  În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Mun. Galaţi sau a Spitalului Judeţean Sfântul Apostol Andrei, Mun. Galaţi, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Galaţi. În baza art. 404 Cod procedură penală, în referire la art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, privind situaţiile care atrag revocarea suspendării pedepsei sub supraveghere, respectiv săvârşirea unei noi infracţiuni în termenul de supraveghere şi neîndeplinirea cu rea-credinţă a măsurilor, obligaţiilor de supraveghere şi a celor civile, stabilite prin prezenta hotărâre. În baza art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/08.04.2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare (S.N.D.G.J.), dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul Chelu Cătălin Constantin, în vederea introducerii profilului său genetic în S.N.D.G.J. În baza art. 19, art. 25 şi 397 Cod procedură penală, în referire la art. 1349, 1357-1358, 1391 alin. 2 Cod Civil admite, în parte, acţiunea civilă exercitată de părţile civile: Căpraru Antoaneta, Căpraru Eva Kamelia şi Căpraru Camelia Ionica. Obligă partea responsabilă civilmente SC ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP SA la plată către părţile civile a următoarelor sume: – 3.455,65 lei cu titul de daune materiale şi 70.000 lei cu titlu de daune morale către partea civilă Căpraru Antoaneta; – 90.000 lei cu titul de daune morale către partea civilă Căpraru Eva Kamelia; – 5.000 lei cu titul de daune materiale şi 65.000 lei cu titlu de daune morale către partea civilă Căpraru Camelia Ionica.
  Respinge în rest pretenţiile părţilor civile Căpraru Antoaneta, Căpraru Eva Kamelia şi Căpraru Camelia Ionica. În baza art. 19, art. 25 şi 397 Cod procedură penală, în referire la art. 1349, 1357-1358, 1391 alin. 2 Cod Civil respinge acţiunea civilă exercitată de partea civilă Căpraru Angelica. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul Chelu Cătălin Constantin la plata sumei de 3000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 1500 lei reprezintă cheltuieli judiciare avansate de stat pentru faza de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Galaţi.
  Document: Hotarâre 12.03.2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...