logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

 

Dreptatea pe care o pui în lege ţi-o răsplăteşte Dumnezeu, dar dacă eşti un om fără de Dumnezeu, fără educaţie şi cultură, fără de simţuri elementare, mai devreme sau mai târziu eşti descoperit de viaţa reală şi obiectivă, viaţă care nu mai depinde de noi, oamenii de rând. Adevărul, oricum ar fi el, frumos, urât, constructiv sau distructiv, iese la iveală.

Am fost ameninţat cu dosarele şi cu puşcăria

 Am scris în repetate rânduri despre Gh. Ivan, procurorul şef al DNA-ST Galaţi, pentru că experienţa mea de viaţă, viaţa mea de jurnalist, plângerile venite de la victimele lui Ivan m-au determinat să gândesc mai profund în legătură cu acest personaj pe care nu-l pot caracteriza ca om sau ca profesionist.

Am fost ameninţat pentru că scriu adevărul, colaboratori de-ai mei au fost contactaţi telefonic de către plutonierii sovietici Jirlăianu şi Apetrei, erau şantajaţi să dea relaţii despre mine, Gelu Ciorici, un gazetar modest, cinstit, dar onest şi călăuzit în viaţa profesională, chiar şi în mod romantic, de ideea de adevăr şi dreptate care trebuie să se reflecte în actul de Justiţie.

Am rezistat la ameninţarea cu dosarele şi puşcăria timp de trei ani, călăuzit de ideea supremă că adevărul va triumfa.

***

Şi iată că, în sfârşit, abuzurile fără număr ale marelui procuror Ghiţă, care bătea conductorii de tren de pe ruta Galaţi-Tg. Bujor, sub pretextul că sunt „naşi”, care bătea studenţii pe insula de la Iveşti, care trecea cu capul prin uşile restaurantelor de la Tg. Bujor, sub pretext că el ţine loc de mandat de percheziţie, omul care era executantul fidel al ordinelor date de Ţuţu Toader, al dispoziţiilor lui Onica şi Domniţeanu, care nu analiza niciodată sesizările privind restituirile nelegale sau legale de TVA, licitaţiile în materie de achiziţii de lucrări publice în judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea care decavau statul român de sute de miliarde de lei, se ocupa, în mod paradoxal de mite şi traficuri, speţe de doi lei la bac, în domeniul alimentaţiei publice, speţe lipsite de relevanţă sub aspect juridic, dar care tindeau să arate cât de intransigent în exigenţă este marele organ Ghiţă. Este groaznic ca noi, cetăţenii celor trei judeţe, să vedem ce se întâmplă, că un nume predestinat ne poate transforma într-o COCINĂ.

Sute de telefoane ne-au informat în legătură cu ancheta Inspecţiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii care, probabil, va lua la bani mărunţi activitatea fructuoasă a lui Ghiţă, caracterizată prin zecile de schelete din fişetul aflat în propriu-i birou. Dar, până atunci, Ghiţă, pentru a-şi acoperi ineficienţa profesională, a cercetat prin abuz, ameninţare, şantaj cu consecinţe de DESFIINŢARE MORALĂ, familială şi profesională a zeci de persoane, pentru a-şi justifica aşa-zisa funcţie de şef. Or, Galaţiul nu este Pocraca, Galaţiul s-a prăbuşit din punct de vedere economic, social, chestiune reflectată în procentul şomajului, al stării sănătăţii, învăţământului, în general a tot ceea ce înseamnă viaţă economico-socială, sportivă (a se vedea clubul de fotbal „Oţelul”), iar Gh. Ivan, marele doctor, avea obligaţia profesională şi morală să stabilească acele cauze concrete ale declinului celor trei judeţe şi să constate în ce măsură marea corupţie este cauza acestui fenomen, nu să se ocupe de găinării. De găinării te ocupi, găinar eşti, ca la ponton, unde pentru un pachet de Kent dijmuia-i toată motorina.

Personal n-aş fi vrut să scriu niciodată aşa ceva, pentru aceste concluzii reprezintă marea mea durere ca om al cetăţii, şi nu ca ziarist, pentru că în accepţiunea mea, calitatea de concitadin cu circa 300.000 de locuitori şi peste un milion în cele trei judeţe, cineva trebuie să verifice în mod corect, real, obiectiv şi să tragă o concluzie cinstită faţă de nenorocirile provocate de către acest individ. Ştim că va fi foarte greu, ca cei care l-au trimis pe marele doctor în fruntea unei atâta de importantă instituţie, să-şi recunoască culpa (IN ALIGENDO).

Oamenii aceia trebuiau să înţeleagă că numind un catastrofist lipsit de cele mai elementare simţuri sociale, morale, profesionale, vor suporta consecinţele în amonte şi de aceia vor încerca să-l apere.

Dar noi, populaţia judeţelor Galaţi, Brăila şi Vrancea, ştim prea bine cine este Ghiţă Ivan. Cei care l-aţi numit, daţi-ne un răspuns!

P.S. Să nu uităm că jumătate din rechizitoriul făcut împotriva vicepremierului Liviu Dragnea este consecinţa anchetei realizată de Ghiţă, Jirlăianu şi Apetrei, cu Biblia pe capota maşinii.

 

Gelu CIORICI 20 - octombrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...