logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

gheorghe_ivan_galati25După ce a fugit de la şefia DNA-ST Galaţi, în urma derapajelor manageriale, psiho-profesionale şi de moralitate, evitând o demitere şi o sancţiune din partea Inspecţiei pentru procurori a CSM, Gheorghe Ivan s-a mutat în locuinţa din Bucureşti, transferându-se la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în conformitate cu rangul său profesional.

De atunci, din 2013,el a devenit navetist în practicarea celei de-a doua profesii la stat: cea de cadru didactic al FSJSP. Nu am fost inspiraţi să observăm gradul de obedienţă manifestat de către decanul Florin Tudor şi de către rectorul Iulian Bârsn.

Dar să ne inspirăm din orarul semestrului al II –ilea al anului 2016 şi să observăm că timpul alocat ca profesor universitar doctor studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice a fost mult diminuat şi plasat în week-end-uri, când navetistul Gh. Ivan catadicseşte să dea şi pe la al doilea job la stat. Iată şi dovada, aşa cum procedăm de fiecare dacă aici la Impact-est!

ORAR DREPT

Zero ore în cursul săptămânii!

Privilegiile lui Gh. Ivan în cadrul acestei facultăţi şi în Universitatea „Dunărea de Jos” implicit, în al cărei Senat deţine şefia temutei Comisii de Etică, durează încă din vremea decanatului lui Oprea Răducan, cel al cărui frate, Matei, era vioara numărul unu în Dosarul „Aviasan”, pe care Ivan, ca şef al DNA-ST Galaţi l-a ţinut la prăfuit din 2008 până în 2012.

Conform investigaţiilor făcute în interior, profesorului universitar doctor Gh. Ivan i s-a rezervat un orar de invidiat în semestrul II al acestui an. Singurele sale cursuri au fost plasate doar sâmbăta între orele 8.00 – 11.00, iar cei care înjură democratic decanatul Facultăţii de Drept şi rectoratul UDJ fiind studenţii şi masteranzii cărora le distruge toate week-end-urile din anul universitar.

În ediţia printată vă prezentăm o singură dovadă, celelalte două având spaţiu  doar în ediţia online a www.impact-est.ro. Iată conţinutul unui mare anunţ mare: „ Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice a Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi organizează Seminarii de Pregătire pentru examenele de admitere în profesii juridice la materiile Drept Penal şi Drept Procesual Penal. Seminariile vor avea lor sâmbăta (începând cu 27.02.2016), la ora 10.00, în sala AE 207 şi vor fi conduse de Prof. univ. dr. Gheorghe IVAN. Precizare: seminariile sunt gratuite şi nu necesită înscriere prealabilă.”

ORAR Stiinte penale si criminalistica

 

Oare facultatea decontează cheltuielile?

După cum aţi văzut în afiş, cursurile sunt gratuite! Ce bine sună! Dar poate decanul facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, prof. univ. dr. Florin Tudor, ne comunică dacă tot pe gratis este drumul Bucureşti-Galaţi şi retur precum şi diurna, căci colegul său, Gh. Ivan, nu poate pretinde decontarea cazării, având apartament şi în Galaţi.

Revenim la Sabat! Deci, de la 8.00 la 10.00 prof. univ. dr. Gh. Ivan ţine cursuri de Drept Penal, Partea specială II cu studenţii de la drept, anul III. Afişul se referă la cursurile de la 10.00 la 11.00 la „Procedee tactico-moderne folosite în investigaţiile penale” pe care le predă anului I – Master ştiinţe penale şi criminalistice.

Din facsimilele prezentate în ediţia online veţi vedea că de luni până vineri, numele lui Gh. Ivan lipseşte cu desăvârşire, tu-i Sabatul ei de viaţă!

 

Norme şi lipsă de reforme

Desigur că norma de cursuri efective e de 7 ore pe săptămână, dar toţi profii bagă câte 10-12 ore, chit că nu prea primesc bani pentru ce e peste normă. Rezultă un 48 ore pe lună din seminarii şi cursuri, pe când la Gh. Ivan rezultă 12 ore pe lună!

În învăţământul universitar românesc înţepenit într-un trecut încă neisprăvit, norma anuală a profilor e de 1600 de ore!

În învăţământul din ţări care au universităţi de la 1300-1400, 70% dintre activităţile cadrelor universitare îl reprezintă ALTELE decât cursurile şi seminariile, învăţământul didactic fiind unul retrograd, nu ca la noi, principal. Da, dar proful de acolo e în Universitate şi la orele 16.00 – 17.00 – 18.00 şi îl găseşti la cabinet şi laborator şi vinerea şi sâmbăta, pentru a fi consultat de studenţi.

Acest ultim intertitlu fiind în loc de concluzii, vă aşteptăm părerile, comentariile, dar şi punctul oficial de vedere al decanatului pe e-mail geluce@yahoo.com, fax 0336/415.868 şi telefon 0744/11.94.11.

A consemnat, Gelu CIORICI-ŞIPOTE 12 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...