logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Cunoscuta fabrică de lactate şi brânzeturi gălăţeană Galacta SA Galaţi, cea care decenii la rând a fost furnizorul principal de produse lactate pe piaţa gălăţeană a intrat de prin anii 2004 sub controlul Galmopan SA, dată de la care a început declinul şi dezastrul finaciar. Aceasta a dispărut de pe firmament încă de prin 2015, rămânând doar nişte clădiri abandonate pe strada Coşbuc nr.257. Aceste clădiri au început a fi demolate de la finele anului 2019, iar începând de vreo două luni a fost adus un utilaj de concasare care lucrează aproape nonstop la fărâmiţarea materialului rezultat din demolarea clădirilor.

Foste clădiri Galacta SA str. George Coşbuc

Soarta activelor din judeţ, din oraşul Bujor şi Lieşti, a fost clarificată cu mult timp înainte, respectiv în 2001, dată la care prin divizare, au luat fiinţă Bujor-Lact SA şi Lactis SA Lieşti, acestea au intrat rapid în colaps, au fost închise şi abandonate.

Clădire Lactis SA Lieşti

Clădire Bujor-Lact SA

Asta a fost din păcate soarta renumitei fabricii de lactate gălăţene care a aprovizionat decenii la rând oraşul Galaţi cu delicioase produse lactate. Totul a devenit istorie, o istorie neagră, rezultat al modului dezastruos în care statul a înţeles să privatizeze fabricile şi uzinele de pe tot cuprinsul ţării.

A consemnat, Leo IANCULESCU 11 - mai - 2020

One Response so far.

  1. Gina spune:

    Văd că în articol nu se spune nimic despre cei responasabili de jaful făcut cu fosta Galacta. Oare de ce? Nu se ştie sau sunt prea bine protejaţi?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg