logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Vestea rea: amenzi de 170.000 lei în 2020!

La finalul anului, conducerea societăţii Electroargeş SA Curtea de Argeş, cândva perla Imperiului Chelu, poate raporta o victorie de răsunet: a primit ajutor de la stat în cuantum de 27.741.425 lei.
„Ministerul Finanţelor Publice prin Direcţia Generală Ajutor de Stat a acordat Electroargeş SA un ajutor de stat pentru Proiectul de investiţii Extinderea capacităţii de producţie de componente electrocasnice în Curtea de Argeş, aferent perioadei 2020-2022. Valoarea maximă a ajutorului de stat aprobat pentru Electroargeş SA este de 27.741.425 lei, asociat unor cheltuieli eligibile de 55.482.850 lei”, se arată într-un raport la Bursă. Despre disputele de la firma argeşeană dintre acţionari, s-a scris şi se va mai scrie mult timp. De ceva ani, mai precis din 2015, gălăţeanul Ştefan Constantin a reuşit să se instaleze la conducerea Electroargeş SA Curtea de Argeş ca preşedinte al consiliului de administraţie. Acesta a reuşit să-i îndepărteze pe cei din gruparea Chelu de la conducerea firmei şi să stopeze scurgerea finanţelor către firmele-căpuşă ale grupării amintite. Lupta pentru supremaţia la conducerea firmei argeşeni se desfăşoară în continuare la această firmă controlată cîndva de răposatul Chelu şi acoliţii săi.
Aceasta ar putea fi considerat un succes deoasebit al afaceristului gălăţea, o veste bună, dar acesta a primit şi două lovituri sub centură, la finanţele personale.

Ştefan Constantin sancţionat dur de ASF în 2020

Anul 2020 a adus pentru Ştefan Constantin două sancţiuni din partea ASF- Autoritatea de Supraveghere Financiară, respectiv o amendă în cuantum de 60.000 lei şi una de 110.000 lei. Prima amendă, cea de 60.000 lei a fost dată de ASF prin Decizia 957 din 8 august 2020, pentru faptul că Ştefan Constantin, în calitatea sa de preşedinte al consiliului de administraţie al SC Electroargeş SA nu a completat ordinea de zi a AGOA la solicitarea unui acţionar. Cea de a doua amendă a fost dată tot de ASF prin nr.1379/20.11.2020, acordată pentru aceeaşi faptă, aşa cum susţine preşedintele consiliului de administraţie al Electroargeş prin comunicatul de presă dat pe site-ul societăţii. Disputa gălăţeanului cu ASF Bucureşti şi cu ceilalţi acţionari ai Electroargeş SA a atins cote alarmante. Se pare că anul 2021 va fi un an furtunos, apele fiind tulburi în această firmă ce dispune de active deosebite, în joc fiind interese financiare mari.

Analistul de serviciu 18 - decembrie - 2020

2 Responses so far.

  1. Camelia spune:

    Apariţia lui Ştefan pe piaţa bursieră a fost o mană cerească. Marele merit este acela că i-a pus cu botul pe labe pe mafioţii lui Chelu.

  2. Alex spune:

    Ştefan Constantin este un mare escroc, nu înţeleg cum poate fi lăsat în continuare liber să facă un asemenea jaf prin societăţile în care s-a propulsat mare şef.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...