logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Galgros, prins la mare înghesuială

După ce SIF Moldova şi SIF Transilvania au prezentat notele de plată către Galgros, două note substanţiale am putea spune, de 2.044.214 lei, respectiv de 2.030.906 lei, iată că luna aprilie le-a adus la cunoştinţă şi nota de plată către SIF Muntenia.
Suma este substanţială şi se ridică la 2.860.318,74 lei, din care 26.444 lei reprezintă cheltuieli de judecată. Problema mai delicată pentru puşculiţa societăţii ar fi că pentru sumele datorate către SIF Transilvania şi SIF Muntenia trebuie să plătească şi dobânda aferentă calculată până la data plăţii efective. Trăgând linie, se constată că suma totală datorată de Galgros către SIF-uri ca urmare a retragerii lor din acţionariat însumează
6.935.438 lei, ce ar însemna aproape 1.492.000 euro. O valoare considerabilă, din care societatea a achitat doar 2.044.214 lei, către SIF Moldova. De unde va scoate banii, rămâne de văzut. Problema mai delicată ar fi că suma rămasă de plată este purtătoare de dobânzi şi chiriaşii societăţii sunt mult mai puţini faţă de alta dată. Ce viaţă bună ducea Galgros când boss-ul trăia… SIF-urile stăteau plecate, banii veneau la greu, dar plecau la fix unde trebuia, totul mergea strună. Ba mai făcea pe vremuri şi pe banca populară.
Să nu uităm cazul revoltător al conducerii care ,,împrumuta” prin 2013 un sereleu, Surexcomp SA Brăila, cu 356.000 lei, SRL ce-l avea ca acţionar pe Suceanu Sergiu, fratele frumoasei moldovence Natalia Suceanu, persoană care i-a dăruit lui Cătălin Chelu două fetiţe superbe. Ghinionul tuturor celor implicaţi în această necurată afacere, să zicem, este că s-a aflat şi că boss-ul nu mai este printre noi pentru a acoperi această problemă murdară şi cu profund iz penal. Despre modul în care se va descurca conducerea societăţii cu plăţile, vom reveni.

Leo IANCULESCU 4 - mai - 2018

12 Responses so far.

 1. Silviu spune:

  Chiar credeţi că obligaţiile de plată a acestor sume foarte mari să zicem este marea problemă la această societate? Nu uitaţi că aici a fost şi este staful grupului Chelu. Aici s-au pus la cale marile fraude care au adus sute de milioane de euro în punguţa lui Chelu şi a acoliţilor lui care au strîns averi uriaşe. Aceste plăţi către SIF-uri vin doar ca să aplaneze anumite viitoare conflicte care ar fi putut să izbucnească. SIF Munteia şi SIF Transilvania ştiu ele cum au intrat în acţionariatul Galgrosului, cum au cumpărat acţiunile şi mai ales de la cine le-au cumpărat.Vedeţi cine a fost introdus din grupul lui Chelu în cadrul acestor Sif-uri şi o să vedeţi cum stau treburile.

 2. Vlase I spune:

  Cătălin se bucura că este mare şi tare, că nu mîrîie nimeni în faţa lui. Tremurau toţi în faţa lui, îi porcea pe toţi în fel şi chip. Nimeni nu crîcnea, dar trăgeau pe turta lor de nu se mai putea. Ce învîrteli făceau cu chiriaşii de scoteau ăia din conducere parale serioase nici nu îţi vine să crezi. Da treaba asta se făcea nu numai la Galgros ci şi la Galatex, la Comrimet, Fricom, miliarde s-au încasat la negru. Cum si-au tras vile şi apartamente de lux din ce le dădea Chelu? Şefa cea mai tare era Luminita Tîru, jaf făcea cu casiera Cristina Brinză. L-au tras în piept pe Cătălin de l-au rupt. Vai de capul copiilor lui, cei mai mulţi vor fi vai de capul lor. Acum se bat toţi lingăi din jurul lui să tragă tot ce pot. Sute de miliarde le-a trecut Cătălin pe numele lor să cumpere acţiuni în contul lui, a murit şi pa, au rămas mafioţii cu bani.

 3. M.Costin spune:

  Dacă este adevărat că s-a împrumutat, finanţat o altă firmă, este grav. Această înţelegere între diverse persoane ale acestui grup de interese trebuie anchetată. Cine a semnat pentru acest imprumut trebuie să raspundă în faţa legii. Se cam cheamă delapidare. A sesizat cineva organele abilitate sau există mari complicităţi?

 4. P spune:

  Sunt foarte curioasă dacă s-a recuperat banii daţi de Galgros către Surexcom, existînd o sentinţă a Tribunalului Galaţi. Problema este că această societatea nu a depus nici-o menţiune la Registrul Comerţului Brăila de la data înmatriculării şi a fost radiată în 11 aprilie 2018, menţiune din oficiu, urmare a dizolvării dispusă de Tribunalul Brăila, dosar 473/113/2018, ca urmare a solicitării Registrului Comertului. Firma n-a depus bilant din 2014. Despre această tehnică parcă am văzut că aţi scris un articol intitulat ceva de genul,, Falimentul ca afacere” Cam aşa s-a întîmplat şi în cazul de faţă.

 5. VC spune:

  La acest Galgros s-au făcut coţcării de toate neamurile dintodeaiuna. N-au avut şi nu au nici acum ăştia treabă cu legea. Avea curaj cineva să facă un control ca la carte, nici pomeneală. A mituit în stînga şi în dreapta de stăteau toţi sluş în faţa lui Chelu. Ce nu s-a prins el a fost că cei din jurul lui au fost mai parşivi decît credea el. Semnau ăia orice hîrtii dar trăgeau pe turta lor pe rupte.Toţi şi-au făcut case, vile, au rămas cu acţiuni de milioane multe lei, neamuri de ale lor, maşini, tot ce vrei şi nu vrei.Cînd trăia Chelu la ICRA cel mai tare era Mihalcea şi cu Gabi Constantinescu. Pe vremea aia Tîru era de paravan, executa fătuca orice. După moartea lui Cătălin s-au schimbat mersurile. A apărut la Galgros mamăsa Doina care nu ştiu, dar dispăruse de vreo 3-4 ani, se certase cu fiisu, da acum am înţeles că are act de moştenitoare. Pe Constantinescu ăsta l-a dat deoparte Doina şi a început să se pupe cu Luminita Tiru. Mihalcea asta parşiv rău, juca cu toată lumea, şulfit pînă la Dumnezeu, se dădea pe lingă Doina, strîmbe peste tot. Pe zona depozitelor el făcea toate mersurile. Cum a făcut el da după ce a murit Chelu a rămas cu o groază de parale. Acum vreo 4-5 ani să fie, cind iî luase Bucurestiul la intors era vinăt la fată, vorbea singur, a divortat de nevastăsa şi am înteles că ia lăsat tot ca să nui confisce fiscul tot. Ea tras lu nevastăsa o făbricuţă de păine la iesirea din Galati, a avut el grijă să aibă de toate acolo. Tiru a făcut ciuguleală mare în ultimii ani, după moartea lui Chelu peste drum la IRUC unde e directoare. Acolo a făcut asta numai găinării, ca trecut cablul de la Coni sat pe această societate şi a făcut varză din bani din ce vorbeste lumea. Multe se pot spune dar degeaba, toşi sînt la mina lor că lea dat mereu bani cind veneau cu verificari.

 6. Victor spune:

  Jaf care s-a făcut e şi cu contribuţia contabilei sefe Pralea Angelica. Asta tot ce i se spunea să facă aia executa fără să crîcnescă. Ia băgat tablouri de pictorul lui Chelu, unul mut, Farcaş, sute de tablouri de cîteva miliarde, da de existat mai mult pe hîrtie, porţelanuri şi sticlării de la Dorohoi s-au cumpărat la greu, vin alterat luat şi ala de la Vinalcol Iasi şi aia prăduită de Chelu şi de la care i s-a cam luat terenurile, fermele, ce sunt tot pe la firmele lui acum. Lumea vorbeste multe că sunt mulţi nemulţumiti la împărţeală. Bani mulţi sau scurs prin Galgrosul ăsta da cine să verifice, ăia care vin şi pleacă cu teşkereau plină? Pe această Pralea o băgase Chelu întro grămada de societati de a lui că semna orice. Întro vreme cînd incepuse vijelia in jurul lui Chelu asta o cam dăduse pe macheală, i-a murit bărbatul ,vai soarele ei, întrun fel de ea n-am auzit să aibă cine ştie ce avere. Am impresia că n-a ieşit la pensie chiar daca are aproape 70 de ani.
  Nu ştiu cînd o să fie priponiţi ăştia, da merită şi să le ia tot furtişagul.

 7. savin spune:

  Ce a fost la Galgros a fost, multe potlogării s-au făcut cu ani în urmă şi acum se fac şi acum multe da mai puţin, că stau unii cu ochii pe altul ca vulturii. Dacă intradevar vreti dezvăluire de jaf mare vedeţi ce s-a făcut vizavi la IRUC, acumai spune Friscom. Jale mare, prăduială ce nu poţi să crezi, Tăru Luminiţa este directoare iar Lupu Lili este administrator. A lucrat nepotămiu acolo şi stiu multe cum s-a privatizat societatea. Totul este făcătura, nu este nici un act de privatizare, toate sunt false. Asta a fost combinaţia lui Chelu cu şefa FPS-ului cu ăia de registru comertului, cupla lui Mihalcea de la ICRA cu un nepot de a lui. A dat toti oamenii afară , au făcut o asocieaţie cu salariaţi care nu erau salariaţi ca să facă licitaţie, a fost scandal mare. Asta cu salariaţi ce nu erau salariaţi, a fost anchetă mare cu ani ăn urmă da cu banul s-a acoperit tot.
  Acolo să vedeţi bani încasaţi la negru de Luminiţa şi contabila Cristina. Acolo trebuie făcută lumină, spunea un coleg dea lui nepotumiu că totul este fals acolo, sau dat şpăgi la greu să se acopere excrocheria.

 8. Mioara spune:

  Despre Lupu Lily cum o dezmiardă apropiaţii ei, cînd se va spune cum a trecut pe numele lui mamăsa, Stoica Paraschiva, acţiunile de la Mecanica ROTES ce de fapt erau ale lui Simion Caty Constanda. Apoi le-a vîndut pe toate şi a încasat cîteva miliarde. Vedeţi cui le-a vîndut şi o să înţelegeţi marea schemă a escrocheriei. A păţit ceva, cine o acoperă? Acum e mare fermieră cu bani din furăciune. Ea este responsabilă de tot jaful făcut în sistem, ea fiind administrator la City Invest, firma de brocheraj prin care s-au făcut toate măgăriile cu transferurile de acţiuni prin care au fost devalizate de lichididăţi o groază de societăţi, bineînţeles banii au ajuns la SA-urile unde se dă mare acţionar şi administrator Ala Procopenco.

 9. Sofronie. Curtea de Argeş spune:

  Domnul P, cel ce face comentariul referitor la firma Surexcomp SRL Brăila, cea care a fost creditată de conducerea Galgros SA Galaţi sigur ştie multe dar nu spune totul.
  Firma Surexcomp este una din zecile de firme create de Chelu ce aveau rolul de a vehicula valori materiale de colo colo. Ştiu domnii din grupul Chelu despre ce este vorba şi ştiu foarte bine cine i-a iniţiat.Dacă se analizează unde s-a infiltrat această firmă şi în final unde au ajuns acţiunile deţinute de ea veţi înţelege fabuloasa schemă infracţională. Toată această escrocherie financiară de delapidare şi extragere a lichidităţilor din firmele în care s-a infiltrat acest grup, poate fi uşor descâlcită prin cercetarea atentă a firmelor de brocheraj, ELDAINVEST şi CITY INVEST, ambele din Galaţi, asta privind tranzacţiile bursiere. Ar mai fi o problemă, dacă nu chiar două şi anume unde au dispărut activele firmelor gen: SIRCOVTEX SA Siret, PORTELANUL Dorohoi, CORA TG. MURES, CIVA Vaslui, SACO SA Slobozia, asta din cele dispărute efectiv prin falimentare. Activele dispărute de la cele ,,încă” în funcţiune unde ori fi oare? Studierea SA-urilor din Galaţi înfiinţate de Chelu cu trepăduşii lui şi ulterior ajunse în posesia lui, evoluţia acţionariatului şi a activelor demonstrează mari complicităţi cu instituţii de control ale statului. Parcă avea zeci de dosare penale începând de prin 1999-2000. Unde sunt? S-a finalizat vreun dosar? A fost rapid executat nu pentru fraudele uriaşe ci pentru… tentativă de mituire cu maşini în parcarea Ministerului de Interne şi sacoşică cu firmituri de euro? Ridicol! Totul a fost o făcătura, tipul stânsese o avere prea mare şi trebuia redistribuită! Lupta actuală pe avere, cancanurile din presă, toate sunt interesante. Sunt sigur că în curând vor apărea elemente noi, incredibile.

 10. Filip spune:

  E bine de ştiut despre maşinaţiile de la Galgros, deci nu e rău cu informarea cititorilor. Îmbucurător este faptul că scrieţi despre ceva ce alţii nu mai scriu, respectiv fraudele uriaşe care s-au făcut de peste 20 ani şi continuă într-un ritm mai ceva ca pe vremea răposatului Cătălin. Adevăratul jaf se face acum. Şacalii din jurul lui Cătălin încearcă prin toate mijloacele să pună mîna cam pe tot ce credea Chelu că are. Moştenitorii legali nu prea mai contează pentru ei. Mulţi au impresia că moartea lui Chelu înseamnă că s-a sfîrşit povestea. Nici pe departe nu este aşa. Dosarele de cercetare trebuie finalizate, dar cît mai sunt în viaţă persoanele vinovate, căci în ritmul în care se spune că se cercetează finalizarea se vede departe.
  N-ar fi rău să vă mutaţi privirea pe platforma depozitelor şi asupra altor firme dacă tot ţineţi să faceţi dezvăluiri bombă. Analizaţi puţin situaţia de la Comrimet, Galatex şi îndeosebi de la Fricom. Această mică societate era acum cîţiva ani să-i bage la apă pe Chelu, mai mulţi tovarăşii de-ai lui şi chiar pe şeful Registrului Comerţului. Cineva i-a extras de urechi din dosare căci se ajungea cam sus. Vreţi dezvăluiri cu nume grele, corupţie la un nivel înalt, privatizare cum n-aţi mai văzut, intraţi pe fir. Contactaţi cîţiva salariaţi, studiaţi vreo 2-3 înregistrări de la Registru Comerţ şi o să-i cruciţi pe mulţi. Interesantă va fi reacţia celor ce au acoperit problema şi i-au scăpat pe cei vinovaţi. Baftă!

 11. Rus A, din Piteşti spune:

  Interesante articolele despre prăpadul făcut de Chelu şi clica lui de mafioţi. Văd că scrieţi doar de firme din Galaţi, de vreo doua ori am citit şi despre Electroarges. Dar bănuiesc că ştiţi de jaful dintro multitidine de societăţi din ţară căzute în plasa acestor indivizi care cu greu pot fi catalogaţi. Mă abţin să folosesc anumite epitete pentru aceste specimene. Am lucrat o viaţă la Alprom Piteşti, dar nu am crezut că este posibil să vină un astfel de individ cu ciracii lui şi să distrugă o fabrică. Au furat de au rupt, au plecat camioane de mobilă nu se ştie unde, multe am înţeles că la Galaţi, unele au plecat în Republica Moldova la familiile uneia din neveste şi în multe alte locuri. Banii au intrat pînă la urmă in buzunarele lor. Au vîndut terenurile fabricii, zeci de hectare la firme deale lui pe sume derizorii de a ajuns fabrica să plătească chirie pentru terenul ei. Cum a fost posibil asta mă întreb de ani de zile. De ce sunt liberi şi îşi fac de cap în continuare. Au băgat fabrica în faliment da tot ei la putere. A vrut să intre în fabrică alt patron mare din Pitesti, alde Vasii, cu care a avut război mare, nu stiu cum s-a încheiat. Acolo au fost doi directori care am înţeles că erau oamenii cei mai tari a lui Chelu, unul Brinză si celalalt Constantinescu, jale şi prăpăd au făcut. Tupeu la ei de nu se mai putea, intrau n fabrică cu masini de lux mare de parcă erau pe tarlaua lu măsa. A fost o fătucă, una Grigorescu, pe la calculatoare care s-a luptat cu ei, dar cu banii lor de mituială peste tot, au făcut ce au făcut că s-a îmbolnâvit fata şi a murit de necaz de atîta plimbat prin judecăţi. Criminali si mai rău ca bandiţii de altădată. Oare ce merită ăstia. Da eu stau şi mă întreb, ce au făcut poliţia, procurori, judecători de astia nu sunt încă la puscărie. Treaba este urîtă, asta e întro ţară terminată de corupţie. Poate mai scrieţii şi despre jaful de la noi, că presa de la noi a lăsato moale, nu miroase bine. Multa sanatate.

 12. vali spune:

  Numai despre Galgros scrieţi? Da alături la COMAT stiţi ce manevre face Minjineanu? Tot familionul lui, nevastă-sa directoare, vărsul pus nelegal administrator in locul lui, au ajuns la putere şi fac legea. Ăştia funcţionează totuşi nelegal din 2015 societatea nu mai are organele statutare. Ce se ascunde acolo este interesant de aflat, firma asta fiind practic mai importantă prin activele deţinute, decît celelalte alăturate de pe platforma comercială de la depozite, Galgrosul, Comrimetul, Fricomul şi Galatexul.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...