logoImpact EST nr. 855 - 23.01.2021

România este, şi la capitolul medicamente, un „sat fără câini”, un maidan pe care vin şi se joacă cu sănătatea şi viaţa „prostimii” sute si sute de fabricanţi de medicamente, de medici şi farmacisti!!! Bani să iasă, şi ies fără număr!!! Oameni buni, dacă pe voi nu vă interesează, măcar copiilor voştri le puteţi salva viaţa!!! 

 

Mai mortal decât algocalminul e piafenul

 

Mai periculoase decât algocalminul, susţin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc în componenţă, alături de metamizol, o a doua substanţă activă. De departe, Piafenul (metamizol şi antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe baza de matamizol şi cofeină. Ambele se vând la liber în farmaciile româneşti, fără niciun fel de restricţii. Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, încă din 1977. Din aceeaşi perioadă datează şi decizia statului suedez de interzicere a calmantului. Azi substanţa din care se face „calmantul săracului” din România este interzisă în Danemarca, Belgia – unde e trecută la rubrica otrăvuri – Germania, Spania – din 1989, Olanda – începând cu 1990, Grecia sau Irlanda. Am luat doar exemple din Europa şi Statele Unite!!!

Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent în România, se mai regăsesc Dipyrone, Novalgin etc., medicamente care au la baza substanţa denumită noramidopirina metansulfonat sifenilbutazona, Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc., care au la baza fenilbutazona. In plus, pe piaţa româneasca se găsesc şi combinaţii ce conţin Scobutil Compus sau aminofenazona – Aminofenazona L, Lizadon. Piroxicamul şi Aulinul sunt şi ele pe lista neagră a Agentiei Europene a Medicamentului.

Sursa: Internet 9 - mai - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Casa Agronomului a f

Aflată în administrarea Direcţiei Pentru Agricultură Judeţeană Galaţi, Casa Agronomului, ...

Buget de 4,7 milioan

Dă, Doamne, cu Aghiasmă Mare să auzim cum sfârâie cu ...

Final de an dezastru

Finalul anului 2020 a fost nefericit pentru fostul deputat Mihai ...