logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

Conform surselor online, Lakshmi Mittal, unul dintre cei mai influenţi 100 oameni din lume, are şi cea mai scumpă casă de pe Terra. Aceasta l-a costat 57,1 milioane de lire sterline şi este situată în Kensington Palace Gardens, Londra, UK, unde are şi sediul principal al concernului mondial pe care îl patronează şi îl conduce. El este pe locul şase dintre bogaţii planetei şi, conform revistei Forbes, averea sa este cifrată la 31,1 miliarde USD.
De aia şi-a permis să cheltuiască la nunta fiicei un fleac de 30 milioane de lire sterline!
Cât despre vânzarea Combinatului Siderurgic Sidex Galaţi, chipurile ca o condiţie a UE contra monopolului, suntem în faţa unor coincidenţe care ar putea părea o presupusă vânzare în familia… indiană. Căci cumpărătorul este un conaţional al lui Mittal şi se numeşte Sanjeev Gupta. Firma pe care o conduce şi o controlează, prin care a cumpărat Sidexul, se numeşte Liberty Steel şi are sediul principal tot în Londra, UK, unde este şi sediul principal al concernului mondial ArcelorMittal.
Numai cu noi, gălăţenii, domnul Lakshmi Mittal s-a comportat ca un tată vitreg. Din 11 noiembrie 2001, data anexării Sidex, pe filiera premierilor Tony Blair –Adrian Năstase, până în anul de greaţă noiembrie 2018, Combinatul Siderurgic Sidex a fost transformat de patronatul Mittal într-o platformă de fabrici şi laminoare, combinat siderurgic nemaiputând fi numit fără uzinele cocso-chimice, fără slebinguri, fără patru furnale, fără cam de toate, dar şi fără peste 20.000 de locuri de muncă.
Şi de aia judeţul Galaţi s-a golit de atunci cu aproape 100.000 de locuitori, conform datelor comparate, din cele două ultime recensământuri sau recensăminte, ambele forme de plural fiind admise.
Nu vă mulţumim, domnule Mittal!

Gelu CIORICI 8 - februarie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...