logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Cât de adâncă să fie pervertirea  bunului simţ în aceste timpuri ticăloşite din România regimului capitalist- socialist- securistic  şi sinecuristic de piaţă? Ca să vă faceţi o imagine cât de cât aproximativă despre ticăloşirea moravului public şi să înţelegeţi cumva cum şi de unde ne vin crizele de sistem, este suficient să privim cu aer de cunoscători prin atelierele de lăcomeli şi golăneli cu ştaif din curtea Facultăţii de Medicină.  Acolo, extraordinar de capabila fiinţă Costinela Georgescu a executat un nou şpagat  fundamental în numai 9 luni, şi iat-o demisionată din funcţia de decan, ca să facă loc stăpânului care îi ordonase să ţină funcţia călduţă. Încercat oleacă de şomaj, jupânul prof. dr. ing. şef de secţie, secretar de stat, deputat şi decan Aurel Nechita, jupân al sistemului de sănătate de la Galaţi în general, revine în funcţia de Jupân. Nimic special pentru extraordinăria sa, doar amănuntul că se întâmplă să intre la interes pe ferestrele de sub patul Medicinei, după ce a cam fost împins din podul Parlamentului.

 

Aşa cum se cade laGalaţi, se făcu concurs pe şest

Calendarul de revenire a fenomenalului lăcomit Aurel Nechita, la funcţii şi demnităţi, se cloci bine toată vara şi ieşi la vedere la sfârşit de septembrie. Săptămâna trecută s-a anunţat la site-ul Ugal că avem un nou decan. Ieşit din concurs, cu două zile înainte de termenul din calendar. Vasăzică, între 10-29 septembrie  a fost concurs. Fără concurent, uraaa!, a câştigat Nechitaaa!  Pentru că sunt proceduri, rectorul PDL Iulian Bârsan a băgat decizie de numire la Senat, spre validarea cu fast a decanului PSD Aurel Nechita. Tocmai când buimăceala şi fâstâceala trebuia să pocnească decisiv, s-a întâmplat că fu oarece împotriveli. Să ne mai gândim, să studiem dosarul, să nu ne grăbim-au zis senatorii. Enervările au apărut natural, deoarece senatorii s-au simţit cu mâna sucită la spate, de ce să fie validat concursierul dedicat Nechita pe 28 septembrie, în condiţiile în care pe graficul de desfăşurare a concursului pentru funcţia de decan la Facultatea de Medicină, comunicarea rezultatelor era programată cu o zi mai târziu, adică pe 29 septembrie? Hm! Alţii, mai riguroşi, au cerut să li se prezinte o analiză juridică prin care să se demonstreze că doctorul Aurel Nechita poate ocupa funcţia de decan, în condiţiile în care prin sentinţa definitivă nr. 585/5.02.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), magistraţii au respins contestaţia lui Aurel Nechita la raportul de evaluare al ANI din iunie 2011, prin care inspectorii de integritate constatau faptul că Nechita s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12.05.2005-19.12.2008, când era deputat, dar şi decan al Facultăţii de Medicină de la Universitatea „Dunărea de Jos”, dar şi în perioada10.01.2009-02.10.2009, când a fost decan la Medicină şi secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Prin raportul ANI, rămas definitiv ca urmare a sentinţei ÎCCJ, lui Aurel Nechita i s-a interzis să ocupe o funcţie publică, cu excepţia celor dobândite prin procedură electorală. Acestea fiind evidente şi de bun simţ, este clar că clientul Aurel Nechita nu avea de ce să se înscrie pe uşa din dos la concurs, cât timp ANI de PDL (ce e drept, sinecureala n-are frontiere de partid) stabilise că „persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani”. Ori, nu sunt dubii, concursul nu e totuna cu nişte alegeri, Nechita nu a fost ales de niscaiva obedienţi pe funcţie, ci s-a avansat singur pe bază de ordine, dispoziţii, cârdăşii şi codoşlâcuri. Hopa! restricţia de a ocupa funcţia operează până hăt departe, cam prin 2016, când se fac trei ani de la pronunţarea ÎCCJ.

 

Acestea erau ştiute, dar intens blătuite

La, la, la, bla, bla şi olala, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate. Drept pentru care, la şedinţa Senatului Universităţii „Dunărea de Jos”, senatorii s-au scărpinat îndelung  după ureche şi au amânat luarea unei decizii în privinţa numirii doctorului Aurel Nechita în funcţia de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie. Ce urmează? Urmează o nouă şedinţă a Senatului, pe 16 octombrie, că arde. Atunci este de aşteptat ca dr. Nechita să vină cu o expertiză mişto, prin care să aburească pe toată lumea, că e musai să ocupe postul de decan, la naiba! Să prezinte dovada că ce spune ANI sunt goange politice, că e chestie de dosar şi de regim Băsescu, că justiţia e jalnică şi coruptă, că e în mâinile lui Băsu, că e victimă politicii şi că – ce mai – se poate, bre, candida ca decan! La aşa o ploaie de ofuscări, mantaua de vreme rea Costinela Georgescu n-are nimic împotrivă şi va vota cu două mâini pentru revenirea la interese a mult iubitului, stimatului, adulatului şi ofticatului dr. , şef de secţie şi decan pe viaţă, Aurel Nechita. Dar e foarte probabil că nu-i va folosi la nimic. Eventual, doar să se mânjească de un ridicol şi mai mare.

 

Silviu VASILACHE 11 - octombrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg