logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Şi noi când vă spuneam acum câteva numere în urmă cum s-au petrecut lucrurile la Palatul Victoria, când Ponta, în primăvară i-a dat un şut în cur lui Nica exilându-lla Bruxellescă doar, doar, o să scape, având imunitate „europeană”, mulţi nu ne-aţi crezut, ba chiar ne-aţi dat telefoane şi ne-aţi înjurat de mama focului. Iată că s-a şi întâmplat ceea ce ştiam, ceea ce intuiam prin anchetarea şi, mai apoi, priponirea viitoare şi sigură a lui Nica şi a pupilei sau… ştiţi dumneavoastră mai bine, a Adrianei, cea care l-a secondat şi în funcţiila Guvern, dar şi viceversala Parlamentul Europei.Acum, gata, buba s-a spart, iar mai marii pe-se-de-ului Republicuţei Galaţi vor fi praf şi pulbere, anchetaţi cu lampa în ochi zi şi noapte cu probe aduse de acuzatori.  Păi, măi, oameni buni, afacerea Microsoft cu acuzaţii de corupţie şi spălare de bani nu e singulară, ori dacă ăştia care anchetează vor conexa şi „minunile” privatizării Romtelecom, devalizarea Poştei Române sau afacerea Erickson, în care directorul (unul) aflat de ani de zile după gratii în Suedia ţipă din toţi bojocii că i-a dat şpagă lui Nica şapte milioane de euro, posibilii ani de puşcărie pot ajunge până în mileniul următor.

Ce poţi să spui când Fiscul American, Serviciile SUA Antifraudă, cele de urmărire a spălării banilor, serviciile similare din Elveţia, alte instituţii cu caracter transnaţional de combatere a corupţiei şi a criminalităţii financiar-economice te acuză de şpăgi de 60 mil. de euro la o afacere de 1 mld.?

De altfel, declaraţia şefului Serviciului de Informaţii Externe a ROMÂNIEI şochează: „Dosarul celor 9 miniştri români este întocmit şi coordonat de FBI”.

Se vehiculează pe „surse” că creierul uriaşei tâlhării nemaivăzută şi nemaiîntâlnită în România ar fi chiar tovarăşul Nica.

Dacă plânge cineva după Nica? NIMENI. Păi, ce a făcut el pentru Galaţi, pentru populimea votantă, ce urme a lăsat el ca să-l regrete cineva? Doar pupincuriştii şi sinecuriştii de partid, lingăii şi laşii, carul de apludaci şi mâncători de căcat ce-i îndepărtau scamele de pe costum sau îi cărau servieta.

Întrebarea firească este: ce se întâmplă cu pe-se-de-ul local, ce va fi după epoca Nica în Republicuţă, care vor fi efectele în plan politic? Ce urmează? Iar noi venim şi vă spunem că sunt o multitudine de variante şi posibilităţi, de la asanarea mediului politic gălăţean până la extrema cealaltă, de haos, bătălii cu efecte necontrolate.

În pe-se-de se va declanşa o luptă inimaginabilă pentru putere. Cine o să pună mâna pe ea? Saghian e bun organizator, harnic, un bun executant, dar atât, nu are discurs, nu are viziune, nu are ştaif şi este mult mai social democrat decât chiar pesedeul!  Pâslaru are două procese pe rol, nici vorbă; Ştefan Viorel  nu mai e gălăţean de ani de zile, omul are carismă dar nu şi priză la oameni. Are  o avere uriaşă din care ar putea finanţa masiv partidul pentru a nu fi nevoit să o justifice. Nechita Aurel, nici vorbă; Claudiu Brânzan, idem, urmaş al lui Nica, fără coaie, fără autoritate, oscilant şi „dribleor”.

Era să uităm de varianta posibilă, mai tare ca oricând, de întoarcere a fiului rătăcitor, alungat de Nica şi ai lui din partid, Chebac Eugen. După noi nu ar fi varianta cea mai fericită, dar în orice caz cea mai bună şi la îndemâna Bucureştiului pentru a rezolva problema. Acum are cui lăsa şi UNPR-ul, prin venirea lui Marius Stan.

Vedeţi cum se leagă toate până la urmă într-un posibil scenariu? Dar, dracu ştie, ce şi cum.

P.S. Urmează un alt mare cutremur penal pe nume EADS (securizarea graniţelor) unde şpaga însuşită de politicienii români,  anunţată de doamna Merkel, este de sute de milioane de euroi. 

Analistul de serviciu 3 - octombrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF