logoImpact EST nr. 860 - 07.03.2021

Gheorghe Ivan, încă procuror şef al DNA-ST Galaţi, „Ghiţă”, cum îl alintă Lucian Papici, şeful Secţiei Penale din DNA-SC, care-l susţine în psihozele şi-n rateurile sale profesionale pe electricianul cu liceul şi facultatea făcute la seral, a suferit o npuă înfrângere usturătoare în plan profesional din partea judecătoarei Gabriela Avram, de la Secţia Penală a Tribunalului Brăila. În dosarul 6257/113/2011, Ghiţă Ivan şi subalterna lui, Diana Alexandru au dat nelegal soluţii de NUP la şapte martori-denunţători, DUPĂ CE PARCHETUL S-A SESIZAT ÎN PRIVINŢA EXISTENŢEI UNEI INFRACŢIUNI DE CORUPŢIE. Adică, după începerea urmăririi penale! Citiţi şi vă uimiţi! 

Şpagă de 4000 de lei la un ofiţer de la „Doi şi-un sfert”

Fapta care i-a relevat din nou statura profesională lui Ghiţă, este o găinărie, o şpagă de 4000 de lei dată de şapte denunţători cercetaţi penal pentru furt de utilaje agricole, lui Aurel-Mihaiţă Manea, comisar şef în cadrul DGIPI Brăila, pentru ca, prin sprijinul acestuia, cei şapte să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar penal instrumentat de Poliţia Municipală Brăila.

Ivan şi Diana Alexandru l-au trimis în judecată pe ofiţerul de la DGIPI pentru trafic de influenţă, în timp ce martorii-denunţători care au cumpărat trafic de influenţă au fost cadorisiţi ILEGAL cu NUP.

Art. 6, indice 1 din Legea nr. 78/2000 prevede:

„Făptuitorul nu se pedepseşte dacă denunţă autorităţii fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să se fi sesizat din oficiu.”

Atenţie, denunţătorii au dat declaraţia în 14 noiembrie, iar DNA-ST Ivan, Ghiţă&Diana, s-a sesizat din oficiu pe DATA DE 4 NOIEMBFRIE, în urma unor interceptări telefonice.

Sentinţa: „Buna credinţă a martorului nu a fost dovedită”!

Mihăiţă Manea a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar în dispozitivul sentinţei dată de judecătorul Gabriela Avram, un profesionist experimentat, se reţine că: „ În consecinţă    buna credinţă  a martorului-denunţător, Anghel Gheorghe, nu a fost dovedită în cauză, tribunalul apreciind că, împreună cu ceilalţi şase martori-denunţători, în mod nelegal au fost scoşi de sub urmărire penală”.

Aşadar, ilegalitatea lui Ivan şi a Dianei Alexandru, care au pactizat cu cumpărătorii de influenţă, a fost reţinută în dispozitivul sentinţei de condamnare.

Şi, culmea, legalitatea unei astfel de rezoluţii în afara legii a fost verificată de către Mihai Papici, şeful Secţiei 1 a DNA-SC.

Asta pentru că Papici şi-a propus  să-l apere de muşte toată viaţa pe dezmierdatul său Ghiţă!

Iar acum, pentru a-i întări autoritatea de procuror şef, îi confirmă fără de nici un studiu de analiză rechizitoriile întocmite, chit că Ghiţă îi furnizează ciuperci otrăvite ca să-l descalifice şi, eventual, (ferească Dumnezeu) să-i ia locul.

Două ar fi răspunsurile pentru care Mihai Papici pune ştampila cu „verficat temeinicia şi legalitatea actului de sesizare”, conform Art. 264, al. 3, Cod procedură penală, or este la fel de bine pregătit ca Ghiţă Ivan pe care l-a promovat; or, în mod grav, nu-şi îndeplineşte obligaţiunile de serviciu în a verifica cu adevărat legalitatea şi temeinicia rechizitoriilor (acte de sesizare) pe care trebuie să le confirme potrivit legii.

Gelu CIORICI 19 - octombrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...

Îndoielile nu pot f

Un muzician, un actor, un preot, un medic. Voci contra ...