logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Pentru o singură cauză, un singur dosar, primarul Marius Stan a consimţit să dea onorariu unui singur avocat de 2,2 miliarde de lei vechi. Acestei sume colosale, legală, dar profund imorală, i se adaugă 800 de milioane de lei vechi reprezentând onorariu şi cheltuieli de executare silită. În numele a 90% din populaţia sărăcită a acestui oraş mort, te somez, Marius Stan, să ieşi public şi să ne spui cum se numesc avocatul şi executorul judecătoresc pe care i-ai îmbogăţit, pur şi simplu, din banii populimii ruptă în cur. Fă-o tu, motivat, altfel săptămâna viitoare o să le dăm noi numele, speţa unică şi vom însoţi articolul de presă cu documente facsimilate!

Avocatul se laudă prin Palatul Justiţiei că e munca lui, e dreptul lui, că a venit la câteva termene de judecată şi şi-a şifonat roba Armani, iar executorul judecătoresc se laudă că a muncit pentru onorariu când a mimat că execută primăria, scoţând dintr-un birou o imprimantă şi un calorifer, le-a dus în curte, a impresionat presa leneşă, apoi le-a cărat de unde le-a luat.

Grav este că judecătorul-preşedinte de instanţă s-a lăsat moale şi de treabă în faţa acestei anomalii, chiar dacă legea îl trezeşte din somnul complicităţii. Iată, cităm parţial din Art. 451 (2) privind „Cuantumul cheltuielilor de judecată”: „Instanţa poate, chiar şi din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaţilor, atunci când acesta este vădit disproporţionat în raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfăşurată de avocat (…)”.

La fel de gravă este şi pasivitatea suspectă a juriştilor Primăriei care au stat capră ieşind din termenul legal de şapte zile, când puteau contesta soluţia instanţei, trezindu-se după 15 zile! Să plăteşti, tu, băi, Stane, cei circa 300.000 de lei noi, dimpreună cu juristul Mihail Nedelcu şi şeful său, descălţatul de Dragu Togan!

Dar, să ne râdem de banul public, dublând juridicul primăriei cu trei case de avocatură!

Până marţi, 10 februarie, ai timp să explici public cine sunt beneficiarii banilor smulşi de la gura populimii.

Gelu CIORICI 6 - februarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg