logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021

În vremurile de mare glorie în afaceri ale firmelor clanului Batog, de până prin anul 2008, am tot scris în publicaţiile la care am lucrat, asocierile clanului cu lumea politică implicată în afaceri fiind deja de notorietate. După acuzaţii de tunuri de sute de mii de euro date bugetului de stat, băncilor, agenţilor economici şi Instituţiilor Financiar Nonbancare (IFN), iată că lui Severus-Emanuil Batog i se înfundă în instanţa de judecată, care pentru o lovitură de aproximativ 50.000 de euro este condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare.

 

Lovituri şi amestecături

Severus Batog face parte din acea categorie de oameni de afaceri care ştiu mai mult Legea 31 şi inginerii financiare decât abecedarul. De aia el şi apropiaţii lui din politică, dar şi membri ai familiei, au tot înfiinţat  firme ca-n ciupercării.

Cea mai cunoscută dintre aceste sereleuri este Grestincom SRL, firmă pentru care Severus Batog a produs ca patron un boschetar, căruia i-a pus-o în braţe, după ce a umplut-o de datorii.

Până în anul 2008, cifra de afaceri a acestei societăţi comerciale s-a dus şi în cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro, comerţul cu produse siderurgice fiind activitatea de bază. Sigur că profit nu prea a înregistrat domnul inginer financiar, căci a avut înaintaşi iluştri de la care să se inspire. După ce a fost acuzat de fraudare a bugetului de stat, a băncilor şi IFN-urilor, Batog a plasat firma, cum am spus, unui boschetar pe care l-a făcut patron. Printre firmele în care el figurează ca asociat cu soţia sa, Alina Batog, tatăl, Ovidiu Batog, fost bancher, Ilie Gheţu, un personaj periculos de misterios, Octav Mănăilă, un mare producător de bani pentru politică şi o „speranţă” pentru Senatul României etc, se găsesc Dinamic Impex SRL, Operaţional Consult Economy, Biofullcar SRL şi, iată, Interomega  IFN SA.

 

Înşelăciune de 224.003,10 lei

 

Severus Batog s-a împiedicat exact în: SC Krom Invest SA, de care a fost acuzat şi inculpat de instanţă, pentru un prejudiciu de 224.003,10 lei, prin dosarul 13279/121/2011. La FOND el a primit o soluţie care poate zgâlţâi din temelii orice om de afaceri: pedeapsa la trei ani şi patru luni de închisoare. Desigur, până la o sentinţă definitivă el mai are căi de atac, drept pentru care şi noi îi acordăm spaţiu  tipografic prin care să contrazică ce este de notorietate deja şi, desigur, să contrazică actele firmei Krom Invest SA.

Până atunci, iată SOLUŢIA dată de Instanţa de Fond, la data de 23.11.2012.

„Condamnă pe inculpatul Batog Severus Emanuil la o pedeapsă de 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, b şi c Cod penal, pentru o perioadă de 2 (doi) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de „înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave” în formă continuată, prevăzută de art. 215 alin. 1,2,3 şi 5 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, art. 76 alin. 2 Cod penal şi art. 74 alin 1 lit. a,b,c şi alin. 2 Cod penal (acte materiale săvârşite în perioada februarie-mai 2010). Condamnă pe inculpatul Batog Severus Emanuil la o pedeapsă de 15 (cincisprezece) zile închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” în formă continuată, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, art. 76 alin. 1 lit. e Cod penal şi art. 74 alin. 1 lit. a,b,c şi alin. 2 Cod penal. În temeiul art. 34 lit. b Cod penal, în referite la art. 33 lit. a Cod penal, 34 lit. b şi 35 alin. 1 Cod penal, contopeşte pedeapsa principală de 3 ani şi 4 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, b şi c Cod penal pentru o perioadă de 2 ani, cu pedeapsa principală de 15 (cincisprezece) zile închisoare, urmând ca inculpatul Batog Severus Emanuil să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 (trei) ani şi 4(patru) luni închisoare, alături de pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, b şi c Cod penal pentru o perioadă de 2 (doi) ani. În temeiul art. 71 alin. 2 Cod penal, aplică inculpatului Batog Severus Emanuil, pe perioada executării pedepsei închisorii, pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, b şi c Cod penal. În temeiul art. 14 şi 346 Cod de procedură penală, în referire la art. 998-999 Cod civil, obligă pe inculpatul Batog Severus Emanuil, la plata de despăgubiri civile în cuantum de 224.003,10 lei către partea civilă S.C. Krom Invest S.A. Galaţi. În temeiul art. 348 Cod de procedură penală, în referire la art. 445 Cod de procedură penală, dispune anularea înscrisurilor falsificate, respectiv adresele aflate la filele 308-312 din dosarul de urmărire penală-vol I. În temeiul art. 191 alin. L Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul Batog Severus Emanuil la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.”.

Rămânem pe fază.

Gelu CIORICI 14 - decembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...