logoImpact EST nr. 875 - 15.06.2021
Din motive judiciare, suspendam aparitia tiparita a Impact-est, incepand de saptamana viitoare (joi, 17 iunie). Cand va fi posibila reluarea acesteia, va vom anunta pe site-ul https://www.impact-est.ro (Redactor-sef Gelu CIORICI)

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport deţine în municipiu şi judeţ câteva hoteluri, cantine, spaţii de cazare şi tabere şcolare. Dar cum sportul de masă nu mai prinde la tineri, cum nici taberele şcolare, care sunt un fel de bombe cu ceas în ce priveşte condiţiile de cazare şi masă, toate aceste locuri au cam devenit amintiri. Păi pe la taberele şcolare de la Gârboavele şi din pădurea Buciumeni nu mai calcă nici paznicii plătiţi pentru asta, darămite elevii. În ce priveşte hotelurile, lucrurile stau cam la fel. La celebrul hotel „Sport” de pe strada Al. I. Cuza, cândva se stătea la rând pentru masa de prânz. Acum nu mai au ce mânca nici bucătăresele, iar hotelul e locuit mai mult de păianjeni. Aceeaşi soartă are şi spaţiul de cazare de la chiar sediul DJTS, situat deasupra clădirii în care funcţionază Inspectoratul Şcolar Judeţean. Pe acest fundal devine aproape firesc să iei DJTS-ului unul dintre hoteluri, cel situat pe str. Mihai Bravu, în zona în care cândva au fost arenele de box. De aia era şi cunoscut ca hotelul boxerilor, dar renumele devenit tradiţional era cel de „futerniţă”. Aici cazarea era cu ora, nu cu ziua, iar banii erau încasaţi de recepţioneră, fără să mai emită vreodată documente fiscale. Aşa că nu e nici o pagubă dacă hotelul a fost luat de Primărie, care l-a mai avut cândva în patrimoniu. În cele 40 de camere cu câte două paturi pot fi cazaţi sportivii „importaţi” de sporturile care încă mai sunt vii în competiţiile naţionale şi nu doar pentru hocheiştii sponsorizaţi de viceprimarul Radu Cosca, aşa cum se tot vehiculează în târg. Căci pentru ei e chiar suficientă excelenta amenajare de la Patinoar, unde inclusiv cazarea a căpătat stele bune şi veritabile, nu doar spaţiul pentru competiţii şi spectacole.

Despre ce şi cum va investi în amenajarea acelui hotel-bardac şi mai ales ce fel de sportivi vor fi cazaţi pe bani publici aici, avem timp să observăm şi să scriem. Până una-alta, pare firesc acest transfer de patrimoniu.

GECO 11 - decembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...