logoImpact EST nr. 858 - 25.02.2021

Vi se pare că duduie anticorupția? Duduie pe dracu! Este suficient să vă uitați înjur, pe aici, prin cotloanele parchetelor, să vedeți cum duduie corupția. Toată aparența de anticorupție de la nivelul central are perverse concentări de corupți la nivel local. Exemplul perfect este cel al mafiei permiselor, care părea să erupă la momentul potrivit. N-a erupt, pentru că a fost repede înnăbușit. Era să se pună capăt unei rețele de mafioți, care dădea permise auto pe bandă rulantă, pentru șpăgi de 300 de euro. Era să fie arestați capii responsabili pentru masacrele auto de pe șoselele patriei, unde nu trece o zi fără câteva accidente oribile, cu morți și mutilați.

Pentru aceste masacre sunt responsabili și grupurile de infracționeri de la nivelul județean

Am scris la momentul respectiv despre cum a intrat în „jocurile” mafiote cu permise auto și tecuceanul Ionel Gioni Roșeț. Șantajat cu traseul, Roșeț a devenit denunțător, cazul a fost instrumentat ca la carte de către procurorul Paula Tanase de la Parchetul Teritorial Galați, s-au făcut filaje, interceptări telefonice, ambientale etc. Timp de patru luni s-au lăsat banii „smenuiți” să se scurgă către cei vizați și, în sfârșit, cu banii obținuți din fondul special, a avut loc și flagrantul. Care a fost o reușită, intermediarul fiind arestat, judecat si condamnat la închisoare. Numai că, din acel moment, atât denunțătorul cât si procurorul de caz susțin că s-au trezit supuși unei serii de amenințări și presiuni, motivul fiind că, in timpul urmăririi, pe tehnică ar fi picat mai mulți ofițeri de la DGIPI, care erau în legături suspect de strânse cu acuzații. Cine era agentul de presiune din interiorul Parchetului? Simplu, chiar prim procurorul PT Galați, Emilia Negraia. Uraaa! Înainte tovarăși! După acest episod, procurorul Paula Tănase a luat hotărârea de a părăsi parchetele și de a cere să intre în rândul judecătorilor. Ce înseamnă aceasta?

Să extragem alte câteva secvențe de roman de aventuri, cu procurori corupți și mafioți

din conducerea Poliției, DNA, DGIPI și Parchetelor din memoriul procurorului Paula Tănase, adresat la data de 04.12.2013 șefului Secției I a DNA Gheorghe Popoviciul, pentru dosarul penal nr. 260/P/2011.

MEMORIU. Subsemnata, procuror Paula Tănase de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, cu domiciliul …….., arăt următoarele:

Odata intreruptă activitatea de ridicare de înscrisuri dispusă în dosar, Negraia nu a mai manifestat nicio grabă în solicitarea dosarului, eu predându-l după câteva zile, când a fost timis la PT Tulcea, fapt ce rezulta din adresa de (indescifrabil) și actele dosarului. Ulterior am aflat că la momentul ridicării documentelor din sediul SIPI Galați, Linul, adjunctul sefului DIPI, a sunat la comisar șef Radu Genu, adjunctul șef DGA, cerându-i să întrerupă imediat orice activitate, demers ilegal. Tot Linul s-a plâns ministrului de Interne Stroe, astfel încât Radu Genu a trebuit să dea acestora explicații cu privire la legalitatea activităților desfășurate de ofițerii DGA.

Precizez că, cu o zi înainte de momentul ridicării de documente din sediul SIPI, am cerut domnului general Botoș, consilier al primului ministru Ponta, să explice conducerii DIPI că sunt obligati să-mi puna la dispoziție documentele si datele solicitate. În aceeași zi, am solicitat sprijinul prim adjunctului procurorului general Bogdan Licu pentru a-mi putea finaliza ancheta. În timpul efectuării acestei activități de ridicare de documente, comisar șef Bolea Ionică, sef DGA Galați, mi-a precizat telefonic că din înscrisurile verificate rezultă că cel putin unul dintre agenți, Calancea Adrian, era responsabil de blocarea punerii în executare a autorizațiilor de luare de imagini din dosarul nr. 886/P/2011, contrar rezoluției de punere imediată în aplicare, a șef SIPI Galați de pe încheierile de sedință ale Tribunalului Galați, fapt consemnat de mine intr-un proces verbal atașat la dosarul nr. 440/P/2012.

În ziua ridicării de documente, conducerea DIPI a sunat permanent pe telefonul lui Croitoru, care a amânat efectuarea activității motivând că nu i s-a comunicat acceptul șefilor săi, însă la un moment dat a afirmat ca nu va mai da nici un document întrucât i s-a luat procurorului dosarul. Cunosc de la comisar Leonte Doru și comisar șef Timofte Gabriel că Negraia a afirmat permanent că aș fi făcut greseli procedurale, gen înaintarea de documente nesemnate de ea, percheziții și interceptări fără a fi incepută urmarirea penală în cauză. Am date că Negraia a dezinformat conducerea Parchetului General, în legatură cu legalitatea actelor efectuate de către mine în anchetă.

Presupun că atitudinea conducerii DIPI a fost dictată de o necunoaștere crasă a legii și de protejarea subordonaților, fenomen des întâlnit la nivelul MAI.

04.12.2013 – Procuror Paula Tanase

Ultima oră! Anticorupții de Covurlui au crescut șpaga de la 300 la 450 de euro

Ce spun cei doi denunțători despre cazul care le-a schimbat viața în rău? ”Memoriul procurorului Tanase Paula a fost trimis prin fax de aceasta către DNA Central în data de 04.12.2013 . Cei de la DNA Central, mai exact domnul procuror Marcel Sandu , procurorul de caz al dosarului respectiv (260/P/2011) a susținut în rezoluția de NUP cum că ar fi citat-o pe doamna procuror și aceasta nu s-ar fi prezentat. Șefa doamnei procuror Tănase, doamna procuror Negraia Emilia, despre care se vorbește în memoriul respectiv, a fost avansată devenind procuror DIICOT Galați. Doamna procuror Tănase a reușit să plece de la PT Galați la PCA Galați. Mafia permiselor pe care am denunțat-o este în continuare funcțională și nu s-a atins nimeni de ea, crescând prețul de la 300 la 450 euro, am informații. Dosarul care i s-a luat doamnei procuror Tănase, de către procurorul Marius Iacob, pe atunci adjunct la Parchetul General, dosar în care erau prinși atât polițiști de la examinări auto cât și polițiști SIPI Galați, este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub un alt număr și nu se mai cunoaște nimic despre acesta.”

 

Silviu VASILACHE 10 - aprilie - 2015

3 Responses so far.

 1. cretu neagu fanica spune:

  ..aceasta individa nu merita elogii intrucat umbla cu denaturarea adevarului,umbla cu lucruri murdare,..intr-o rezolutie albeste faptele unui politist corupt iar in alta rezolutie se pronunta exact cu faptele nelegale invocate de petitionar..urmeaza sesizarea CSM si formularea la DNA a unei plangeri penale pentru favorizatea faptuitorului..

  • cretu neagu fanica spune:

   ..aceasta individa nu merita elogii intrucat umbla cu denaturarea adevarului,umbla cu lucruri murdare,..intr-o rezolutie albeste faptele unui politist corupt iar in alta rezolutie se pronunta exact cu faptele nelegale invocate de petitionar..urmeaza sesizarea CSM si formularea la DNA a unei plangeri penale pentru favorizatea faptuitorului..

 2. cretu neagu fanica spune:

  …dupa parerea mea procuroarea,cu probe,merita puscaria..parerea mea e ca i s-a urcat la cap cu elogiile si crede ca nu i se poate intampla nimic..,spaga vine prin prietenul politist…

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg