logoImpact EST nr. 860 - 02.03.2021

Apă Canal este o societate comercială cu capital integral de stat şi are ca acţionar unic Consiliul Municipal Galaţi. De când aici a fost înfipt politic directorul Gelu Stan, de care nici penelisto-uneperistul primar nu se leagă, mâna de fier asupra acestei firme de alimentare cu apă şi canalizare s-a văzut din partea lui Stan doi, măcar în prosperitatea personală. Că populaţia Galaţiului, devenită populime, a fost aruncată în epoca de piatră în ce priveşte dreptul constituţional la apă potabilă, nu mai contează în faţa performanţelor manageriale ale lui Gelu Stan, menite doar să-i asigure primele anuale consistente.

Ca firmă de stat este aproape un nonsens să realizezi profit, atunci când tu prestezi servicii de alimentare cu apă a populaţiei, iar profitul îţi vine din suprataxarea acestora, pauperizând mai mult din jumătatea unui municipiu reşedinţă de judeţ. În Topul pe 2014 pe care l-am comentat în ediţia de faţă, veţi găsi la categoria „întreprinderi mari”, la poziţia şase, chiar SC Apă-Canal SA. Profitul acesteia, provenit din traiul de rahat în care au fost aduşi gălăţenii, s-a cifrat la circa 13 milioane de lei, venit dintr-o cifră de afaceri de peste 82 de milioane de lei noi, cifre realizate de un mare număr de salariaţi care sare de o mie de inşi.

Camera de Conturi şi Agenţia Naţională de Reglementare se pot autosesiza pentru a da explicaţii populimii care cară apa cu peturile de la ţâşnitorile publice, de la vecini, din puţurile gândirii lui Gelu Stan şi de la cisternele firmei de stat pe care o manageriază spre profit împotriva celor pe care, cică, îi deserveşte.

GECO 9 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...