logoImpact EST nr. 868 - 23.04.2021

E îndeobşte ştiut că în perioada 2006-2007-2008 afacerile în domeniul imobiliar au cunoscut un boom cum nu s-a mai văzut pe pământul românesc. Ajunsese să se vândă metrul pătrat, construit sau nu, de teren, la sume de-a dreptul astronomice, de credeai că nu te afli în Galaţi,la Odaia Manolache, satul Costi sau Şendreni, nu aici în amărâtul acesta de colţ de ţară, la capătul Europei, ci la Monte Carlo sau Paris.

Febra aceasta de îmbogăţire peste noapte i-a cuprins şi pe politicieni, iar pe unii i-a dus capul ca şi în politica „de Galaţi” doar la şmecherii, la învârteli, de a pune mâna pe terenuri şi case (fără număr) fără just temei. Într-o zi o să umblăm la seif şi o să scoatem zecile de documente pe care le deţinem cu toate şmenurile acestea şi o să le dăm în vileag, cu nume şi prenume, cine a dat, cine a luat, cine a păcălit, câţi şi cine din administraţie, poliţie, justiţie, notariate, cadastru, cine a fost naşul politic şi tot aşa.

Astăzi vom ridica vălul despre afacerile în domeniu ale grăsunelului, bucălatului, demagogului şi guristului, notarului şi preşedintelui Comisiei juridice din Parlament, omul care (ca mulţi alţii) nu a făcut nimic pentru Galaţi, dar a făcut suficient de mult pentru el.

Unul din tunurile imobiliare ale lui Bogdănel Ciucă a fost cel prin care a pus mâna pe spaţiul de pe Brăilei, la kilometrul zero, în buricul buricului târgului, care a aparţinut fostului ICSAP şi mai apoi Regal. Da, pe Brăilei colţ cu Aleea Şcolii care ducela Colegiul Cuza, exista o simigerie celebră, de zeci de ani în oraşul nostru. „Cel mai tare notărel din România”, ce a zis? Păi dacă este atât de aproape de proprietăţile familiei care sunt grupate în faţa Bisericii Mavromol, de ce să nu punem mâna şi pe spaţiul dela Covrigărie? Că doar acesta e al Regalului, iar acesta, la rândul său, are acţionar majoritar SIF Moldova. Şi, uite aşa, cu ajutorul „forţat” al doamnei Trandafir de la Regal, spaţiul s-a vândut şi a ajuns în averea latifundiară a lui (familiei) bursucelului transpirat de notar ce avea de legalizat în activitatea profesională zeci, sute şi mii de contracte de vânzare-cumpărare.

Acum, nouă ne-a ajuns (gura târgului) la ureche că spaţiul acesta s-a cumpărat mai pe nimica, dar s-a revândut anul trecut către o farmacie cu suma de 150.000 euroi. Asta da lovitură, nu? Şi când te gândeşti că bucălatul de notar se lăuda oriunde după formarea Guvernului Ponta, cât de tare s-a rugat de el acesta şi Voiculescu ca să preia funcţia de Ministru a Justiţiei, iar el nu a vrut. Când ne aducem aminte, ne scuipăm în sân de deochi şi ne facem cruce: „piei Satana”, şi trimitem un gând de slavă Celui de Sus, că ne-a ferit de aşa ceva.

Dacă vă aduceţi aminte, acum câţiva ani în urmă, pe fondul unui necaz uman în familia dumnealui, când notarul nostru drag plângea şi suferea pe la toate televiziunile, i-a venit aşa o idee trăsnet cu care ne-a cucerit pe toţi în actul nostru de-ai împărtăşi durerea şi de-ai transmite compasiunea noastră. Bogdănel a anunţat cu trâmbiţe şi surle, făcând spume la gură, că va înfiinţa o fundaţie cu rolul de a combate cancerul, de a alina suferinţele celor cu această afecţiune. După atâţia ani nu mai ştie nimeni de existenţa acesteia, dacă mai funcţionează, dacă a avut ceva rezultate, adică „ce şi cum”, câţi bani s-au băgat, sau „atras” de la alţii, privaţi sau de la STAT, sau de la UE. Nimic. Şi uite aşa zilele trecute, pe surse, de la cineva care asistase la o discuţie, am aflat tărăşenia. Adică, toată afacerea nu a fost decât un mare şmen, o mare escrocherie, un tun imobiliar.

Omul parlamentar cu fundaţia „cu pricina” a înduioşat inimile, a prostit cât se poate, a traficat influenţa la greu având drept slogan suferinţele bolnavilor de cancer şi a obţinut un spaţiu pe măsură, cel de la intersecţia str. Eroilor cu Bălcescu, pe colţ, faţă în faţă cu fosta Policlinică municipală şi parte din aceasta. Cu ajutorul colegilor politici din Sănătate şi a celor din Primărie lucrurile s-au aranjat rapid, prea rapid. Acum, pe clădirea imensă de la „colţ” se află anunţul de vânzare sau închiriere. Cunoaşteţi reţeta deja, nu? Tot pe surse am aflat că zilele trecute i s-a cerut unui domn medic de renume, care voia să deschidă acolo o Clinică privată, milioane de euroi.

Dacă la toate acestea adăugăm implicarea NOTARULUI, în afacerea AVIASAN, alături de „pretenul” din fruntea peceului, avem o imagine clară a fostului posibil Ministru de JUSTIŢIE a ROMÂNIEI. Acuma, gurile rele din târg spun că mişcarea aceasta din glezne a justiţiei cu mutarea dosarului AVIASAN la Braşovşi mai apoi la Înalta Curte, nu e decât rodul presiunilor fantastice ale celor implicaţi şi că lucrurile vor trena, uita, amâna până la prescrierea faptelor.

Şi, uite aşa, peste doi ani vor candida din nou şi iar din nou, în dispreţul nostru, nu vor păţi nimic NICIODATĂ, fiind votaţi de rachierii, consumatorii de „genocid”, casnice şi telenoveliste, boschetari şi pensionari senili. La urma urmei, reprezentanţii noştri sunt după chipul şi asemănarea votanţilor.

Vă este scârbă? Şi nouă.

Vasile Periscop 16 - mai - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DIICOT–S.C. s-a ju

Ordonanţa dată la comandă a condus la prescrierea faptelor Despre Cătălin ...

Gupta şi colosul s

Financial Times, citat de Ziarul Financiar, aduce din nou în ...

Îndreptare

Bună dimineaţa, Doamna Senator! Îmi prezint eu scuze în numele ...