logoImpact EST nr. 880 - 28.07.2021

Putin este gata să treacă prin Ucraina ca un cuţit fierbinte prin unt. Fără să lanseze rachete balistice intercontinentale cu conţinut nuclear, NATO poate face puţine lucruri pentru a contra preluarea Ucrainei de către Rusia.   Secolul 21 era văzut ca fiind secolul Chinei. O afirmaţie de genul acesta este totuşi prematură. Putin adună un şir impresionant de victorii, iar când fumul prezentei crize se va ridica, s-ar putea să ne trezim cu Rusia devenind puterea dominantă pe planetă. Prin dejucarea încercării Europei de a atrage Ucraina către Uniune, zilele proaste se pare că stau să înceapă. Banca Mondială, NATO, SUA şi Petrodolarul sunt pe cale să primească o lovitură puternică. Putin este pe punctul de a dezlănţui o serie de „arme secrete” atât de devastatoare încât Occidentul s-ar putea să nu fie în măsură să răspundă.

 

ARMA SECRETĂ NUMĂRUL UNU:

Sfârşitul NATO şi începutul decăderii Americii sunt explicate de următorul grafic. Cel mai important aliat al SUA din NATO, Germania, primeşte 36% din necesarul de gaz de la Rusia, Italia primeşte 27% iar Franţa 23%. Conform graficului, 66% din gazul pe care îl exportă Rusia, trece prin Ucraina. Când Ucraina va fi efectiv în mâinile Rusiei, Putin va deţine controlul asupra unei mari cantităţi din necesarul energetic al Europei. Unii speculează că Rusia va folosi clasica tactică dezbină şi cucereşte pentru a conduce la o ruptură între interesele UE şi SUA.

Imaginaţi-vă următorul scenariu: Putin va informa UE că nu va mai accepta dolarul (rezerva de bani a lumii) ca plată pentru produsele exportate. Acest lucru va avea un efect devastator asupra dolarului şi automat asupra economiei americane. Ce efect ar avea acest lucru asupra NATO? Va ceda Franţa, Italia şi Germania şantajului lui Putin şi va alege Europa solvabilitatea economică în schimbul alianţei militare? Sunt convins că asta se va întâmpla, aşa că NATO se va rupe pentru totdeauna.

Este clar că Putin va crea două niveluri de preţuri pentru exporturile Rusiei. Un preţ rezonabil va fi oferit acelor ţări care sunt decise să folosească Euro ca monedă de schimb, iar pentru ţările hotarâte să nu renunţe la dolar, pentru a nu ofensa SUA, preţul va fi mai mult ca sigur majorat. Aşa că dolarul ca rezervă de bani a lumii va avea mari probleme.

ARMA SECRETĂ NUMĂRUL DOI:

În timp ce lumea îl priveşte pe Putin cum scuipă în ochi Federal Reserve, ce se va întâmpla cu celelalte ţări care produc petrol? Restul lumii, fără îndoială, va fi incurajată să urmeze cel mai bun mediu de schimb pentru situaţia lor individuală. Arabia Saudită şi restul ţărilor din Orientul Mijlociu vor exploata situaţia în favoarea lor, fără îndoială. Dacă Obama nu va face nimic, Petrodolarul va muri în 2014 şi odată cu el şi Dolarul. Austeritatea care va veni în SUA va face economia din Grecia, Italia, Spania să pară solidă. Putin are timpul de partea sa, la fel cum are abilitatea de a însângera economia SUA. În timp ce va manipula celelalte ţări să renunţe la dolar, economia SUA va stagna, va fi lovită de Hiper-inflaţie. Standardul de viaţă american va fi la pământ. America va avea doar o mică fereastră pentru a contracara aceste măsuri. Nu va avea putere de a opri căderea dolarului, în ceea ce priveşte cumpărarea energiei de către ţările europene, totuşi va încerca să găsească un pretext pentru a invada Siria ca un precursor al invadării Iranului, pentru a încetinii căderea Petrodolarului în Orientul Mijlociu. NATO, tot se va dezintegra, dar Obama va reuşi să oprească sângerarea Petrodolarului.

Sursa: Internet 6 - iunie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...