logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Lichidităţile sale sar de cinci milioane de euro!

Radu Cosca a venit relativ târziu în politică, lipit de asociatul său în afaceri, Constantin Dumitriu, alias Don Titi, cel mai puțin norocos în afaceri, fost şi el viceprimar între 2000-2004 (PUR-PC-PD) şi europarlamentar PDL. Amândoi au făcut afaceri mari şi averi uluitoare, începând cu comerţul cu produse siderurgice din Ucraina şi terminând cu construcţiile. Cosca are o privire rece şi inteligentă de şarpe. Îl şi simţi aşa…ca pe un ins care se poate strecura oriunde, prin orice…

Iată că, cel puţin la vedere, avem în viceprimarul Radu Cosca, cel mai bogat politician din ţinut.

 

Din Primărie nu vreau salariu, maşină, şofer, telefon…

Aşa îmi declara Radu Cosca, când atât cu el, cât şi cu Marius Stan se mai putea comunica în primele luni de mandat. Nu vreau, ca viceprimar nimic pentru mine. Vreau doar, declara el, ca după primirele şase luni să intrăm în linie dreaptă şi să acţionăm cu Marius Stan exact în sensul celor pe care ni le-am propus pentru salvarea şi curăţarea oraşului. Dacă el nu va mai dori asta, voi pleca. Eu nu am făcut absolut nici o afacere cu statul. Salariul de viceprimar mi l-am dirijat la un azil de bătrâni.

Umblu cu maşina şi combustibilul meu (un Audi Q7), nu îmi trebuie şofer şi nici telefon mobil din Primărie… Asta îmi declara vicele Cosca. Acum, firesc, şi eu mă întreb de ce naiba să te sacrifici patru ani, să-ţi mănânci viaţa şi nervii prin audienţe, să te baţi cu puturoşii, incompetenţii şi beţivii din societăţile primăriei, doar pentru GLORIE, şi care glorie când nu ai garanţia că vei deveni măcar nume de stradă?

Şi totuşi, Radu Cosca e un deştept, absolvent de LVA, abil ca antreprenor, capabil să dezvolte acea uriaşă afacere imobiliară din Valea Ţiglinei, când criza în domeniu începuse să muşte şi când partenerul lor evreu se retrăsese, şi când mai au multe apartamente nevândute…

Lichidităţi: 20 milioane de lei noi şi 150.000 de euro

 

În 1993, Radu Cosca îşi cumpără o casă de locuit în suprafaţă umilă de 55,4 mp.

În 1999 îşi construieşte prin firma sa, Silvano SRL Galaţi, o adevărată vilă în suprafaţă de aproape 400 de metri pătraţi. În 2011 cumpără două case de locuit a câte 105 respectiv 106 mp.

Fără a preciza anii, pe care i-a acoperit cu toner în declaraţia de avere dată în iunie 2012, pentru anul 2011, nea Radu înşiră un cârnaţ de şase depozite bancare, dintre care unul de peste nouă milioane de lei noi, care însumează 16.480.100 lei noi, la care se adaugă plasamente în titluri de stat în valoare de 2,4 milioane şi un împrumut acordat din bani personali, în valoare de 150.000 de euro. Iată, aşadar, avem de-a face, la vedere, cu cel mai bogat politician din ţinut, lichidităţile sale sărind de cinci milioane de euro. El mai are un card de credit de 25.000 de euro, iar salariile lor la Silvano SRL (el, soţia şi fiica) abia totalizau, în 2011, 50.000 lei noi.

În pagina 4, ca antiteză şi ca şi categorie de politician care îşi foloseşte inteligenţa şi abilităţile pentru a-şi ascunde prosperitatea şi averile, în comparaţie cu Radu Cosca, puteţi citi declaraţia de avere a lui Florin Popa, viceprimar PSD la al doilea mandat, din care primul şi ca city kk manager.

Grig Ionescu 26 - iulie - 2013

4 Responses so far.

 1. marian spune:

  Mai dragi NETisti,de ce nu este tras la raspundere acest COSCAr de distrugerea teilor din oras?????

 2. Justificare spune:

  Sper sa răspundă in fata anchetatorilor cum a facut acești bani,enorm de multi .

 3. Asa e normal sa fie.Cine vrea sa faca ceva intr-o functie publica,s-o faca fara recompensa.Este cunoscut faptul ca cine candideaza la posturi publice in SUA sau Regatul Unit,o face pe cheltuiala proprie,nu pe bani publici ca la noi.Ca de,romanul tot tigan,la insalat si furat primul nene,iar cand ajunge in fonctie sa te tii.Neamurile au prioritate cu toate ca habar nu au de nimic(veziECOSAL GALATI).Cauti sa te angajezi la ECOSAL?.Nu se poate,nu se fac angajari cu toate ca nu au personal competent persista in promuscuitatea ideii de (FAMILIA E TOTUL).Ca dl.Cosca arata decenta deranjeaza ideea de om politic,DE CE????????

  • Devazizatorul UNICOMULUI spune:

   Decenta la Cosca ?! Hai sa fim seriosi.Poate ancheteaza cineva JAFUL SECOLULUI DE LA UNICOM si aflam cum a fost devalizata aceasta mare intreprindere.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...