logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

p1Pentru acoperirea unui accident soldat cu doi morţi

A trecut aproape o lună de zile, de cănd un petent ne-a prezentat acest incredibil caz de CORUPŢIE LA VÂRF. El a depus la redacţie câteva kilograme de documente produse de către instituţiile abilitate ale statului, pentru aflarea adevăratului vinovat care a comis, în 13.06.2010, un accident mortal în care două persoane şi-au pierdut viaţa. Cel acuzat pentru comiterea acestui accident a stat 85 de zile în arest preventiv, iar procurorii de caz i-au cerut condamnarea la 18 ani de închisoare cu executare, însă în urma probelor administrate care demonstrau că nu Banu Bogdan este persoana vinovată de producerea acelui accident, procurorul Parchetului Tecuci a renunţat la pedeapsa iniţială şi a solicitat instanţei de judecată să-i fie aplicată aşa-zisului făptuitor O PEDEAPSĂ CU SUSPENDARE!, în prezent acesta fiind condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare şi 8 ani de încercare.

Asta din cauză că în HORA CORUPŢIEI MADE ÎN TECUCI, CARE TRANSCEDE ŞI INSTITUŢII DIN GALAŢI, s-a transformat într-un zid pentru a-l proteja pe adevăratul posibil personaj care a produs accidentul în care doi bărbaţi au fost omorâţi.

Urmează ca în trei-patru episoade să aducem la cunoştinţa opiniei publice şi a şefilor instituţiilor abilitate care monitorizează Impact-est. Vom demonta această ticăloşie made în Tecuci, grupul infracţional constituit din neamuri şi interese urmând să dea socoteală şi să plătească celui încarcerat pe nedrept timp de 85 de zile şi condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare şi la opt ani de încercare (adică interzicerea dreptului de a conduce un autovehicul).

 

12 neamuri şi prieteni, prinşi în hora ticăloşiei

 

În urma cercetării documentelor şi a probelor şi dovezilor conţinute în cele trei volume pe care petentul Banu Bogdan ni le-a pus la dispoziţie, precum şi în urma propriilor investigaţii jurnalistice, a rezultat că în această horă de tip zid al ticăloşiei s-au prins, formând un grup infracţional, 12 persoane, printre care şi cu putere de decizie la nivelul judeţului Galaţi.

Din acest zid fac parte cărămizi importante din Justiţie, Prefectură, Poliţie, Institutul de Medicină Legală Iaşi, Finanţe, Politică, mediu de afaceri, traficanţi de influenţă, contrabandişti şi proxeneţi, toţi strâns legaţi de interese comune, de grade de rudenie, alimentarea cu bani negri proveniţi din afaceri necurate tolerate de capii instituţiilor statului, scopul fiind acela de a-l acoperi pe posibilul adevărat făptuitor al acelui accident rutier, prin alungarea şi influenţarea martorilor, prin interzicerea dreptului la apărare şi a administrării unor probe edificatoare, prin nesocotirea unor expertize judiciare în administrarea cazului, organele de anchetă strâmbând cu bună ştiinţă realitatea.

Desigur că absolut toată lumea instituţională implicată în acest caz, actual şi acum, la peste cinci ani de la înregistrarea lui, deţine aceleaşi documente care ne-au fost prezentate şi nouă. De ce trăim în lumea urâtă a măsluirii adevărului pentru a proteja adevăraţii vinovaţi, urmează să vă povestim atât noi cât şi alte două organe de presă centrală care au fost sesizate?

 

Speranţe în DNA-ST Galaţi

 

Pentru ca adevărul să fie aflat, cel acuzat şi condamnat pe nedrept, după cum atestă documentele prezentate, precum şi înşiruirea faptelor, s-a adresat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, care în data de 20.08.2015 trimite plângerea lui Bogdan Banu la DNA-Structura Teritorială Galaţi, „pentru a fi soluţionată conform competenţei”, urmând ca rezultatul verificărilor şi măsurilor dispuse să-i fie comunicate petentului.

În data de 8 octombrie (vezi facsimil) Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, produce o nouă sesizare a acestui caz aceleeaşi unităţi a DNA- Structura Teritorială Galaţi, iar petentului Bogdan Banu i se transmite că plângerea formulată a fost transmisă aceleeaşi DNA-ST Galaţi, instituţie definitorie în lupta cu corupţia, în care cu toţii ne punem, de cele mai multe ori, ultimele speranţe.

Până data viitoare, când vom intra pe fondul chestiunii pentru a demonstra cum a fost posibilă ascunderea adevărului în favoarea întronării neadevărului, pentru a proteja vinovaţi şi făptuitori, vom cita părţi din „concluziile scrise” depuse de către apărătorul ales al lui B.B., maestrul Doru – Viorel Ursu, la dosarul care avea termen de soluţionare în 12.03.2013, din care vom afla cum un expert, somitate în materie, propus de părţile civile, nu a fost convocat, cum Ferţu Sandu îşi sună fiul, agent şef al Poliţiei Tecuci, şi nu la 112, cum tot el şi-a îndepărtat autoturismul de la locul accidentului şi cum a părăsit-o pe minora LCG, nepoata uneia dintre victime.

Neconvocarea expertului părţilor

„ Dl. conferenţiar universitar dr. ing. Petrescu Alexandru, căruia cabinetul nostru i s-a adresat pentru a formula o opinie de expert, depusă la dosar cu ocazia judecării recursului, figurează în adresa nr. 6359/324/2010 emisă de Judecătoria Tecuci la 05.10.2011 către I.N.E.C. Bucureşti ca expert parte propus de părţile civile. Din motive care exced preocupărilor noastre şi ţin, probabil, de un anume mod de a proceda al celor care l-au propus, dl. Petrescu Alexandru nu a fost convocat, nu a participat şi nu şi-a exprimat vreo opinie/punct de vedere/observaţii/obiecţiuni la vreunul din rapoartele de expertiză tehnică auto aflate la dosarul cauzei.”

Ferţu, neam cu Arcu de Triumf

 

„Fără a face proces de intenţie cuiva, este limpede că Ferţu Sandu a îndepărtat de la locul accidentului propriul autoturism, unul dintre cele pe care le deţinea şi utiliza, autoturism care, singurul, a scăpat de a fi verificat, controlat şi a se putea constata starea sa tehnică, eventuale avarii, urme biologice şi textile. După cum logic ar fi fost să se preocupe de situaţia minorei Luca Cristina-Georgiana, pe care o cunoştea dar a abandonat-o într-un moment tragic al existenţei sale, lăsând-o singură în noapte, dacă nu ar fi intervenit gestul uman al celuilalt martor, Nechita Marius Gabriel, şoferul TIR-ului oprit în imediata apropiere. Primul impuls al lui Ferţu Sandu a fost să-şi anunţe fiul, Ferţu Ionel, agent şef de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Tecuci. Ajunşi la locul accidentului, prima şi principala preocupare a poliţiştilor, colegi de serviciu ai acestuia din urmă, a fost îndepărtarea din zonă a martorului Nechita Marius Gabriel, martor extrem de important şi căruia aceiaşi colegi au încercat să-i altereze/modifice declaraţia. Este de neînţeles şi naşte serioase dubii omisiunea poliţiştilor, colegi ai fiului unei persoane direct implicate în cauză, de a controla/examina maşina condusă de Ferţu Sandu”.

În ediţia viitoare vom arăta că „ESTE EXCLUS” ca accidentul din noaptea de 12/13.07.2010, soldat cu moartea a două persoane, să fi fost produs de autoutilitara Mitsubishi L200, condusă de către Banu Bogdan.

 

A consemnat, Gelu CIORICI 23 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...