logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

faleza palade delfinul 3325La început a fost o şedinţă a Consiliului Local Municipal (CLM) convocată DEÎNDATĂ. Comisă de către Naivul devenit boschetar, primarul Dumitru Nicolae. În favoarea FAMIGLIEI Palade ot CHIRAFTEI, o comună a judeţului Galaţi. Miza, 1,2 hectare de teren amplasat pe faleza Dunării, la confluenţa cu Siretul. Dar mai înainte a fost cumpărată pentru fundaţia directoresei Viorica Palade o clinică edificată pe strada Grădina Veche, nr. 90. Acum, tot ce a fost edificat pe bani publici, fie pe faleza Dunării, fie pe Grădina Veche, fie înspre Metro, la Vânători, pe bani publici locali şi europeni produce bani pentru FAGMILIA Viorica Paladi ot Chiraftei, vărsată în FAGMILIA NICULAE Constanţa, soru-sa Vioricăi. Numai terenul de pe faleză, din spate de la Selgros@Aushan, care se duce spre 2,5 hectare, echivalează spre cinci milioane de euro. Dar noi, ca ziar, eu ca jurnalist, nu putem acuza cu cătuşe cu tot, ci doar DNA, dacă acest parchet o mai fi având structură teritorială pe judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea.

La început au fost 200.000 de euro şi coada bisericii

Mergem în anul 2003. Viorica Palade, fiică de părinţi din comuna Chiraftei, ai cărei părinţi şi-au înălţat vilă pe faleza Dunării, în zona vilelor Belle Vedere. Terenul, un fleac obţinut prin fapt căruia i s-a adăugat un altul concesionat de la Primăria boschetarului Nicolae. Ea era directoreasă a Direcţiei pentru Administraţie Publică şi Asistenţă Socială din Primăria Galaţi. Cu leafă de peste 70.000 RON pe an. Acum este refugiată ca expert în accesare de fonduri europene, pe la o firmă din Bucureşti. Din funcţionarul public Viorica Palade, directoreasa Palade, au mai rămas doar declaraţiile de avere. Barate la toate rubricile, din toate poziţiile, încât DNA-ST Galaţi va trebui să-i cumpere până şi chiloţi.

Dar m-am luat cu vorba.

Chirurgul Ştefan Chicoş şi-a construit o clinică privată pe strada Grădina Veche nr. 90. Ea n-a funcţionat niciodată, averea chirurgului fiind insuficientă pentru popularea ei cu aparatură şi mobilier. Primarul Nicolae a achitat creditul restant la bănci, în valoare de 120.000 de euro şi a mai băgat 50.000 de euro pentru amenajarea celor două corpuri de clădire care avea (are?) 14 camere în corpul din faţă şi 10 dormitoare plus anexele în corpul de clădire din spate. Şi era în 2003-2004. Când Fundaţia „Casa Noastră” începuse să devină activă la drumul mare, aici urmând să fie cazate 22 de fete orfane sau abandonate, aşezământul urmând să se numească „Sfânta Maria”. Casă la inaugurarea căreia au tăiat panglica în anul de GREAŢĂ 2004, actualul arhiepiscop al Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun şi Monseniorul Petru Gherghel, episcop al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, cult care a şi băgat ceva bani, dar nu avem încă o confirmare a Monseniorului, numit şi ales în scaun de către Papa Ioan Paul al II-ea, în martie 1990.

Banii şi fetele…Palade

Orfelinatul devenit "Afacerea Sana Vita"

Orfelinatul devenit „Afacerea Sana Vita”

Viorica lucra cu fonduri europene pe banii noştri. Devenise şi a rămas expertă… pentru binele FAGMILIEI Palade ot Chiraftei, vărsată în soru-sa Constanţa, devenită Niculae. Deci, după ce şi-a anexat la butonieră investiţia din Grădina Veche nr. 90, devenită clinică şi nu (b)orfelinat de fete, pre numele de SANO VITA în care Primăria a băgat circa 200.000 de euro din bani publici, au curs trei ani şi subvenţii pentru hrană şi utilităţi, bani daţi prin Hotărâri ale Consiliului Local (HCH). Între 2004 şi 2006 s-au dat degeaba, pe minciuni şi fără noimă, următoarele sume: 42.750, 46.165 şi 55.000 RON, media situându-se la circa 10.000 de euro pe an. De aici funcţionau pe bani grei clinica SANO VITA şi EURO BUSINESS PLUS. Toate societăţile consiliului local, care însumau peste 3000 de salariaţi erau obligate să facă salariaţilor controlul medical periodic (anual) şi la angajare, aici, la SANO VITA, firmele private cu expertiză în medicina muncii falimentând cu succes în faţa acestui ordin pesedist şi de stat. Şi veneau bianual miile de pălmaşi de la Transurb, Apă-Canal, Apaterm, Ecosal, Poliţia Comunitară, Administraţia Domeniului Public, Primărie.

Filantropie pe bani întinsă pe două hectare de faleză

Sâmbătă, 16 mai, am fost şi am făcut poze şi documentare la baza „DELFINUL” întinsă pe o suprafaţă de peste două hectare pe faleza Dunării în spate la Selgros şi Auchan, până la vărsarea Siretului în Dunăre. Tocmai fuseseră edificate digurile dintre terenurile de fotbal, boschet, handbal şi tenis, amplasate pe plaja Dunării (fosta Vacanţa) şi clădirile edificate pe bani publici locali şi europeni. În vremea celor trei mandate ale lui Nicolae aici s-au băgat bani grei pentru crearea şi asfaltarea unui drum de 1,5 kilometri şi forarea unor piloţi pentru stabilizarea malului Dunării. Ciudat, investiţia este păzită pe bani publici de către agenţii firmei „Alfa”, ghereta lor fiind amplasată pe un dâmb, între dig şi clădiri.

Lucrăturile de aici, edificate pe bani publici locali şi europeni, au început în anul 2007, printr-un program de … bună vecinătate cu Republica Moldova. Culmea, eu credeam că suntem una, o singură naţiune separată în două ţări, nu doar BUNI VECINI!. Unitatea administrativă de implementare ura Biroul Român de Colaborare Transfrontalieră, care ţinea de Consiliul Judeţului Galaţi, pe lângă care fiinţa şi Euroregiunea „Dunărea de Jos” în care erau cuprinse judeţele din România – Galaţi şi Tulcea, precum şi Cahul şi Odessa.

Pe atunci erau preşedinţi, respectiv vicepreşedinţi, cu rocada inclusă, Eugen Chebac şi Eugen Durbacă.

În 2008, Asociaţia FAGMILIEI a primit din fonduri europene suma de 550.732 de euro pentru construirea pe cele 1,25 hectare de faleză, cărora s-au adăugat încă 10.828 mp (pentru piscina exterioară care e aproape gata), a unui Centru Turistic

în care urma să se recreeze tineretul bovin, în cele 20 de locuri de cazare, din Galaţi şi Cahul, cu vârste între 14 şi 29 de ani.

Da, dar dacă în BORfelinatul de pe Grădina Veche s-au băgat din PHARE 162.721 de euro pentru înfiinţarea SANO VITA, centru medical pe bani, aici s-a băgat bani ca să producă sub un FALŞ ACOPERIŞ FILANTROPIC, tot bani centrul „DELFINUL”

de pe faleza Dunării având doar două camere pentru cazarea medicilor specialişti în balneo-fizioterapie veniţi de la Bucureşti pentru a acorda consultaţii lui alde nimeni cu bani care vin să-şi caute de sănătate la FAGMILIA PALADE – NICULAE.

Deturnare în buzunare

Vila de pe Faleza a parintilor Vioricai Palade

Vila de pe Faleza a parintilor Vioricai Palade

Oricum, subiectul este departe de a fi epuizat în această ediţie, mai ales că le rezervăm spaţiu şi celor din FAGMILIA Mercedesurilor suv albe. Dacă au ce descărca, argumentat.

Sigur că nu e rău ce au făcut alde Palade aici, la mal de Dunăre şi pe Grădina Veche, or la Vânători, tot pe bani europeni, chipurile pentru IMM-iştii din Basarabia şi din Galaţi. Doar că toate investiţiile, finanţările, alocările de terenuri au fost puse să lucreze, să producă bani pentru trei persoane.

Păi, mă, 10 şedinţe de WARM SENSATION (masaj cu pietre vulcanice 60 minute, plus masaj facial, plus acces piscină, saună, jacuzzi şi cascade cervicale) costă 720 RON.

Madam Constanţa Nicolae, sora Vioricăi Palade, refugiată acum din Primărie la Bucureşti într-o firmă care scrie proiecte pentru finanţare din fonduri europene, şobolăneşte peste un imperiu edificat din bani publici, care nu a servit niciodată scopul pentru care au fost investiţi. Abia acum scopul social a devenit unul personal Viorica, Constanţa şi soţu-su devenind sutimilionari cu mercedesuri albe la scară.

În acest centru transfrontalier pentru tiruri duduie un centru de fizoterapie, cu electroterapie şi kinetoterapie, proceduri taxate, pentru zece şedinţe, cu sume cuprinse între 180 şi 300 de RON.

Da, dar la subsolul paginii de „TARIFE CONSULTAŢII, TERAPII” se precizează, aşa, ca la contractele cu băncile şi firmele de telefonie mobilă, următorul text:”Conform proiectului finanţat prin POR 2007-2013 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, tinerii elevi sau studenţi cu vârsta cuprinsă între 14-29 ani pot beneficia în mod GRATUIT de servicii medicale în cadrul Centrului Delfinul”.

Ia daţi, mă năvală, să ne spuneţi dacă-i valabil ce scriu alde FAGMILIA pe garduri!

Va urma . Şi aşteptăm punctul de vedere şi autosesizarea instituţiilor abilitate.

Gelu CIORICI 22 - mai - 2015

2 Responses so far.

  1. basil spune:

    Nu cumva din Chiraftei ,de ende se trage MARLANCA palade ”se trage si familia zaharia ,defunctul ilie costache si raposatul general secu briceag ? ”

  2. […] este Delfinul? Un complex de recreere aducător de profit ridicat de organizația non-profit (!) a Vioricăi Palade, fostă directoare în primăria lui Nicolae, din fonduri europene și pe 1,25 ha date […]

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...