http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 984 - 25.06.2024

Pe 17 ianuarie 2023, aşa cum aţi putut citi aici în impact-est încă de ieri, 18 ianuarie, cu amănunte pe care nu le-a deţinut nici un gazetar din ţinut, a fost vâlvă mare în punctele vamale dintre R. Moldova şi România, acţiunea fiind una comună a Direcţiilor Naţionale Anticorupţie din ambele ţări, la noi orchestratorul fiind DNA-ST Iaşi.
La scurt timp după ce am publicat articolul şi comunicatul Parchetului Anticorupţie al Republicii Moldova, au început să vibreze până la roşu telefoanele. Dar şi informaţiile. Mai întâi trebuie să priviţi fotografia care însoţeşte acest articol. Veţi vedea o parte dintre participanţii la băuta oferită de către Mihail Bucur, „regele” vămilor din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Tulcea şi Constanţa, care şi-a sărbătorit înălţarea la pensie pe 13 ianuarie 2023, înr-un restaurant de fiţe discrete din Galaţi. Şi de data aceasta este adevărată butada cum că „o fotografie face cât o mie de cuvinte”.
Să o povestim: cel din fundul imaginii este chiar fostul director general al DGRV Galaţi, întinsă pe şase judeţe, Mihail Bucur. La mijloc (de codru des !) şade Silvium Cristea, unul dintre cei trei săltaţi de DNA-SC Iaşi, pe 17 ianuarie, din Biroul Vamal Oancea, judeţul Galaţi. În prim-planul fotografiei este chiar şeful B.V. Oancea, Florentin Bădescu. Cumnatul lui, mister Plopeanu, este şeful Poliţiei de Frontieră din zona Oancea, doar aşa, încât cercul să se închidă între ei , iar şpăgile în euro şi produse să rămână în familie ! Vizavi, adică de partea cealaltă a mesei, dar care nu a încăput în fotografie, se afla Dorin-Cristian Nistor, încă şef Birou Vamal Galaţi-Giurgiuleşti. Presupunem că el a avut nişte vin din mega-afacerea „Murfatlar”, pe care l-a pus la învechit încă din anul 2018. De atunci el roteşte cu 45 de grade zilnic sticlele cu vin prin care s-a produs o evaziune fiscală de 2000 de miliarde de lei. Dar nici un vinovat nu a păţit nimic, toţi din DRV Galaţi şi din DGRFP Galaţi (cu competenţe pe aceleaşi şase judeţe), rămânând în funcţii, singurii buni de plată pentru acoperirea găurii dată bugetului de stat fiind proştii de contribuabili.
Pentru a vă reaminti, sau pentru a va edifica, vedeţi că atunci când deschideţi site-ul http://www.impact-est.ro, în colţul din dreapta sus este un chenar la capătul căruia scrie „căutare”. Tastaţi în chenar cuvântul „murfatlar” şi veţi vedea că vă apar următoarele două articole: „DNA îi acuză pe directorul DRV Galaţi, Mihail Bucur, şi pe vameşul şef Ciprian Nistor de ABUZ ÎN SERVICIU. Prejudiciul creat în *Afacerea Murfatlar*: 597 de milioane de lei”, apărut în 14.02.2020, citit de 4.847 de cititori unici, şi „CCR a decis: aleşii şi numiţii cu dosare penale în instanţă, PLEACĂ din funcţie ! Afacerea Murfatlar, evaziune de 2.000 de miliarde de lei, îi rejectează pe: Vameşii şefi Bucur şi Nistor, iar accidentul, pe generalul DGRFP, E. Ciorici”, apărut în 2 februarie 2018 şi citit de 6.258 de cititori unici.
Că nu a plecat nimeni din funcţii, se vede şi din fotografie, şi din textul de acum. Iar noi vrem să intrăm în Schengen, cu asemenea făptuitori, care scufundă bugetul unui stat ca România lor, numai aşa, dintr-o fentă de chiloţi. Şi doar la o singură strigare. Şi câte or mai fi fost.

Gelu CIORICI 19 - ianuarie - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

#HaiRomania

Acum două săptămâni, după 0-0 cu Liechtenstein, se punea problema ...

LA GALERIILE DE ART

Salonul de vară al artiștilor plastici gălățeni Preponderența figurii umane Așteptat cu ...

Hai, România!

1. "Ne-au luat băieții prin surprindere, știți", îmi aruncă în ...

Info - ecran pentru

Primăria municipiului Galați informează că meciurile naționalei de fotbal a ...