logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Stelian Chivu caută semnificaţiile psihologice ale gândirii pozitive în resursele neexplorate din noi înşine

 

Reporter: Nimic din ce se întâmplă şi facem nu este întâmplător!

Stelian Chivu: Exact, totul are legătură cu totul. Am fost în Săptămâna Mare, au fost efecte astrologice, am trecut peste o eclipsă de lună, care chiar dacă nu a fost vizibilă de la noi, dar a avut efecte şi asupra noastră. A fost o lună roşie, încărcată cu energia planetei Marte, o energie de irascibilitate, de agresivitate, de dialog interminabil, ce nu concorda cu energia mentală specifică Săptămânii Mari. Cum ne influenţează luna? Lucrurile sunt extrem de simple. Planeta Pământ are cam 70% apă. Întâmplător sau nu, şi corpul omenesc are tot 70% apă. Dacă luna influenţează apa pământului, generând mareele, este influenţată şi apa din corpul nostru fizic. Apa este un excelent purtător de informaţii. De exemplu, agheasma, apa sfinţită, neîncepută, apa grea sau uşoară, apa vie, apa moartă…Luna, acest gigant planetar aproape de pământ, generează o anumită încărcătură emoţională asupra individului. S-au făcut cercetări, exact la lună plină cantitatea de energie îi influenţează pe oameni şi nu prea benefic. Anumite cercetări au arătat că exact la lună plină cresc actele de violenţă. Testele au arătat că persoanele care comit agresiuni în această perioadă devin vulnerabile la încărcătura energetico-informaţională generată de lună şi astfel cei cu un anumit grad de agresivitate prezent în aura lor, în mintea lor, în emoţiile lor, pur şi simplu li se pune pata şi nu mai ştiu ce fac.

Rep.: De aici apare şi tradiţia vampirului, a vârcolacilor?

S.C.: Dacă aţi pomenit de vârcolaci, să vorbim şi de alte corespondenţe. Am fost întrebat de ce se băteau darabana, tobele, clopotele când era eclipsă de lună. Ca să alunge vârcolacii, desigur, deşi nu era aşa. Vârcolacii nu erau alungaţi, dar zgomotul avea efect asupra oamenilor, asupra celui care îl făcea. De fapt, se activau acei centri ai curajului, care permit să desfăşurăm activitatea, fără stresul generat de frică…Când suntem singuri, şi cântăm, ţipăm, se produce o echilibrare a psihicului. Sunt şapte centri energetici, sunt şapte zile ale săptămânii, şapte nivele de conştiinţă, şapte note muzicale, şapte culori principale, şapte straturi de agregare ale atomului, şi lista poate continua.

Rep.: Magia sau taina cifrei şapte?

S.C.: Putem să-i spunem ştiinţă. Magia vine de la cei care pun toate acestea pe seama supranaturalului, taină este pentru cei care preferă să păstreze misterul, şi este ştiinţă pentru cei care au cercetat suficient de mult cazul şi au aprofundat. Pentru mine, nu e nici taină, nici magie, este ştiinţă.

Rep.: Dacă este ştiinţă, să fie terapie!

S.C.: Să fie!  Un caz clar este terapia prin note muzicale. Sau terapia prin vocale. Notele muzicale corespund fiecărui nivel de conştiinţă. Exemplu clar, bebeluşii care gânguresc. S-au făcut cercetări care stabilesc că dacă scoţi aceleaşi vocale ca şi bebeluşii, fiecare vocală acţionează pe un anumit centru. Un anumit centru este cumva controlat, ghidat de o glandă endocrină. Ajungem la informaţie-gând, care generează o stare, pozitivă sau negativă, care se reflectă în glanda endocrină, care corespund centrului de conştiinţă. Nu întâmplător, în Săptămâna Mare tradiţia recomandă să fim iubitori, indulgenţi, iertători, să vorbim puţin. Bunica mea era un maestru, îmi spunea să nu cânt, să nu fluier, să am acea stare de smerenie, de umilinţă, de respect, care de fapt este un mesaj, un calup de gânduri ce se repercutează asupra stărilor. Să vorbeşti în interior, să-ţi asculţi sufletul sau inima. Este recomandat postul, dar nu numai cel fizic, ci şi postul emoţiilor şi cel mental. Agitaţia minţii duce la agitaţia stărilor interioare. Scade productivitatea la toate nivelele, iar agitaţia stărilor se reflectă şi asupra agitaţiei corpului fizic. Creşte tensiunea, irascibilitatea…

Rep.: Şi la câte avem de făcut, practic nu putem controla agitaţia stărilor interioare.

S.C.: Este literatură multă pe piaţă, dar de la teorie la practică e cale lungă…Am practicat tăcerea minţii, chiar cu călugări tibetani, cu şamanii din Mexic, dar şi cu călugării noştri. Ca rezultat, nu e mare diferenţă. Am fost cu un călugăr în munţii noştri, într-o peşteră. Am constatat că până nu reuşeşti să-ţi linişteşti mintea, nici emoţiile nu se vor linişti, nici fizicul nu se va linişti.

Rep.: E atât de greu să fac ceva şi atât de uşor să-mi doresc să fac ceva.

S.C.: Şi mai greu sau atât de uşor este să nu-mi doresc nimic. Nu suntem numai corp fizic. Avem şi emoţii, avem şi gânduri. Corpul fizic oboseşte, cedează şi aşa adormim. La fel oboseşte şi corpul emoţional şi cel mental. Dacă corpul fizic îl spălăm, îl parfumăm, pe cel mental cum îl purificăm? Iată de ce este nevoie de un nou început. Se ocupă de aceste purificări Biserica, dar şi ştiinţa are tehnici eficiente. Programarea neurolingvistică scoate un anumit program negativ existent în minte şi îl poate elimina. Un pacient a mers la duhovnic şi a primit un canon. Nu l-a considerat suficient, s-a dus la alt duhovnic şi a primit încă un canon. Ce s-a întâmplat? A intrat în stres, pentru că nu-i ajungeau 24 de ore pentru două canoane şi munca lui. Stresul a degenerat în atac de panică şi nu mai putea face nimic – nici muncă, nici canoane. Când a apărut panica, depresia, starea anxioasă, fobiile, se vine cu un anivirus şi se dă la o parte. Dar este nevoie să fii capabil de focus mental. Acolo se activează glanda endocrină numită pineală – şefa glandelor endocrine.

Silviu VASILACHE 25 - aprilie - 2014

One Response so far.

  1. romanita stefana spune:

    am 58 ani ,am unaccident vascular si am folosit puterea cristalelor ,si spre surprinderea mea a dat rezultate acum ca am auzit de un miracol si mai mare as dorii daca nu e prea mult sa pot venii si eu macar si la o sadinta dar nu stiu unde

    va multumesc si mult succes

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...