logoImpact EST nr. 875 - 15.06.2021
Din motive judiciare, suspendam aparitia tiparita a Impact-est, incepand de saptamana viitoare (joi, 17 iunie). Cand va fi posibila reluarea acesteia, va vom anunta pe site-ul https://www.impact-est.ro (Redactor-sef Gelu CIORICI)

dUMITRIU  Mihaela„Vrem să fim ortodocşi, dar nu ştim să ne bucurăm de ortodoxie!” spune profesorul cetăţean Mihaela Dumitriu, de la Universitatea Dunărea de Jos

 

Reporter: Căutăm Calea Adevărul şi Viaţa printre amărăciuni, ispite şi disperări, dar uităm ce puteri regeneratoare putem găsi în noi înşine.

Mihaela Dumitriu: Nimeni nu ajunge la Tatăl decât prin Iisus Hristos, el este Calea, Adevărul şi Viaţa. Melanjul total în care trăim ne cam ascunde Calea – şi dacă privesc problema din perspectiva pedagogului şi nu a teologului- Calea trece prin misterele antice, prin secretele misteriale ce nu puteau fi dezvăluite decât sub pedeapsa cu moartea. Orice informaţie este ezoterică, acunsă, dezvăluită doar iniţiaţilor, care ştiu tainele Împărăţiei Cerurilor. Tainele le spune Mântuitorul doar Apostolilor, ei sunt iniţiaţii…De ce nu spune Mântuitorul la toţi? Pentru că ei au dinţi de lapte. Şi după 2000 de ani, multă lume îşi foloseşte „dantura de lapte”. Pentru cei cu dinţi de lapte există religia exoterică, exterioară, formală. Ce înseamnă? Dacă e Joia Mare, vopsesc ouă, le duc la Biserică, pun salcie la uşă, se duc la ţară, unde taie mielul, au tradiţii…Aceasta înseamnă exoteric, o facem toţi.

Rep.: De două mii de ani repetăm gesturile rituale, dar nu urcăm către nivelele superioare de înţelegere cu noi înşine?

M.D.: Ce face Mântuitorul, cel mai mare iniţiat al tuturor timpurilor? Ştim ce a făcut între 30 şi 33 de ani, dar înainte? Sunt documente secrete, nu la îndemâna tuturor, doar a celor care trebuie să afle. Şi astăzi, dacă nu trebuie să afli, nu înţelegi, şi spui celui din faţă: „Eşti un prost! Nu stau de vorbă cu tine!” Mântuitorul are o replică şi pentru el. Spune: „Nu daţi mărgăritare la porci, că se vor întoarce şi vă vor sfâşia!” Nu se referă la animal şi la conotaţia exactă a cuvântului, ci la mâncătorul de carne. Ce presupune aceasta? O existenţă minimală, apropiată de starea de animal. De Florii e dezlegare la peşte, dar la ce mânânci peşte, dacă n-ai ţinut post? Nu ne gândim ce separaţie face în om diafragma? Până la diafragmă este sexualitate şi metabolism, şi multă lume se limitează la a fi o pungă cu metabolism. Bucuriile lor sunt mâncatul, făcutul cârnaţilor, mersul la Gârboavele şi…

Rep.: …şi o lene mentală!

M.D.: Viaţa nu e doar trup. Mulţi ajung pe pragul morţii şi nu ştiu de ce au trăit. Trebuie să conştientizăm starea noastră fizică, dar şi sufletească. Era o pildă: „Îţi mai dau îngăduinţă să nu mori, du-te şi schimbă lumea!” Nu reuşeşte, vine din nou Moartea. „Lasă-mă să încerc măcar în ţara mea” Îl lasă, nu schimbă pe nimeni. „Lasă-mă să-i schimb pe cei din familie!” N-a reuşit nici asta. Disperat că trebuie să moară, spune: Lasă-mă încă un an, să mă schimb pe mine!” Schimbându-se pe el, îi iubea pe toţi. Vedea cu ochiul iubirii şi familia, şi ţara, şi lumea. Şi toţi erau fraţii lui. Morala este: „Dacă nu reuşeşti să vezi în aproapele tău pe fratele tău, pentru tine este noapte, deşi soarele este sus pe cer”. Noi mergem ca racul, împotriva evoluţiei. Noi scoatem religia din şcoli? Religo-religare înseamnă a te re-lega de lumea din care vii. Care lume? Din lumea lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu este duh, nu este materie. Trebuie să ajuţi tineretul să înţeleagă ce înseamnă această conştientizare, a faptului că toate păcatele se înregistrează în fondul de ADN uman. Şi că aşa apare îmbolnăvirea, din cauza lipsei de credinţă. Se spune: „Peste 20 de ani, boala secolului va fi depresia”. Dar depresia este boala lipsei de iubire. Se încalcă porunca cristică. Se seceră populaţia prin cancer. Dar cancerul este şi el boala lipsei de iubire. Ce facem noi cu trupul bolnav? Băgăm citostatice, îl otrăvim şi mai tare. Mai tăiem şi un organ…De fapt umblăm la efect şi nu la cauză. Cauza este că persoana aceea se simte neiubită. Este o stare de şoc, lipsa unui membru al familiei, plecarea sau moartea părintelui, despărţirea de soţ, starea de traumă severă îi afectează timusul-glanda de la piept. Şi aceasta este responsabilă de sistemul imunitar. Iar sistemul imunitar este responsabil pe plantaţie-îi spune celulei dezordonate, canceroase ce să facă-şi societatea reacţionează la fel. Celula canceroasă este o celulă tânără, dezordonată, care nu respectă nici o lege. Nu respectă nici un principiu al organismului, pentru că organismul uman este într-o perfecţiune totală. Semiintelectualii se comportă ca o celulă canceroasă-nu respectă nici o lege. Administratorul de sistem, blocat de sistemul imunitar printr-un şoc, nu-i mai spune celulei canceroase: du-te pe dreapta, că trebuie să stai izolată, să nu îmbolnăveşti organismul. Administratorul este paralizat, celula canceroasă intră în organism.

Rep.: Dumnezeu este dragoste!

M.D.: Da, şi ca să manifeste această dragoste, elevul de la ora de religie trebuie să înveţe că trebuie să aibă milă faţă de colegul său, de săracul de lângă el, de bătrâna care trece strada, de vecina căreia poate să-i cumpere pâine sau un ziar, şi n-o face. I-am povestit unei studente de pilda indiană veche, cu pierderea încrederii şi ascunderea lui Dumnezeu de om, care nu-l mai merită, datorită decăderii lui morale. Unde să-l ascundă, ca să nu-l găsească? În peşteri? Se va duce acolo. Pe fundul mării? Nici acolo. Atunci, pe vârf de munte. Îl va escalada, pentru că în dorul de Dumnezeu, omul îl va căuta peste tot. Unde să-l ascundem? Ascundeţi-l înăuntrul lui. Niciodată nu-i va trece prin cap să-l caute. E acelaşi lucru pe care îl spune Mântuitorul: „Împărăţia cerurilor se află înlăuntrul nostru”.

Rep.: Să fii ortodox şi să nu te bucuri de ortodoxie?!

M.D.: Ce reacţie a avut studenta? A bufnit în plâns. Mi-era teamă că am spus ceva…Am aflat de ce plângea. Nici un preot nu i-a spus asta, şi erau prea multe adevăruri pe care le descoperise şi nu le putea duce. A recunosacut: „Nu m-am gândit niciodată că Dumnezeu poate să fie în mine!”.

Silviu VASILACHE 17 - aprilie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...