logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

AvieriteiiiijpgGheorghe Avieriţei, cetăţean om al muncii în siderurgie face inventarul durerilor de 26 de ani de la facerea lumii capitaliste

Rep.: Au trecut 26 de ani de la facerea lumii capitaliste, şi folosul este că am ajuns de undeva către orice este posibil. Dv. unde credeţi că am vrut să mergem şi către ce ţintă?

Gheorghe Avieriţei: Să cântăm: „Tot am zis că trăim greu, tot am zis că-i rău, că-i rău, Doamne , ocroteşte-i pe români, Cât a fost a ta săracu, dar acum am dat de dracu, Doamne, ocroteşte-i pe români! Ieri n-aveam deajuns nici papă, astăzi nu avem nici apă, Doamne .ocroteşte-i pe români, Mâine n-o s-avem nici aer, dacă suntem popor fraier, Doamne , ocroteşte-i pe români”. Vorbiţi de capitalism, dar eu nu cred. Noi suntem în ultima fază a comunismului. Avem un paradox-sunt multe partide, avem mult haos. La noi, pentru acelaşi tron candidează un pluton. Dacă am uni din nou toate aceste partide în unul singur, am reface partidul comunist.

Rep.: Dar nu vrem asta într-o democraţie, care se spune că este în esenţă adepta pluripartidismului şi a libertăţii cuvântului!

G.A.: Şi a haosului. Avem şi va continua cu haos. Reformele sunt de fapt antireforme. Suferă din cauza lor milioane de oameni. Cred că sunt instruiţi de cineva să facă aceste reforme ale suferinţei milioanelor de oameni. Să menţină haosul şi să militeze pentru dispariţia graniţelor ţării, pentru dispariţia statului iar puterea statului să revină companiilor transnaţionale. Ei au cumpărat tot ce este valoros în România.

Rep.: Şi cumpără în continuare, doar avem atâtea de furat şi de lichidat.

G.A.: Se spune aşa: „Tot când s-a privatiza, ţara iar va prospera, ş-om găsi la ananghie tămâie la librărie, lumânări la florărie, cazmale la farmacie şi coşciuge la companie”.

Rep.: Şi elefanţi la Primărie!

G.A.: Şi se mai urmăreşte distrugerea familiei. Sunt atâtea de spus aici…După cum merg treburile, se urmăreşte lichidarea naţiunii române. Nu cred eu, sunt milioane care cred chestia asta.

Rep.: E un proiect care reuşeşte pentru că suntem un popor mămăligă moale?

G.A.: Nu e lichidare fizică, e împrăştiere, să fie puţini pe aici, să nu avem nici o putere. Nu ne calcă cu şenila, e suficient şi cu talpa pantofului. Țara se dă la casare, poporul la lichidare! Cei care ajung la conducerea ţării militează pentru răspândirea prostituţiei, pentru comerţul cu droguri, şi pentru schimbarea credinţei. Fără botezuri, fără cununii…Noroc că avem o biserică puternică. Biserica ortodoxă este cea mai educativă instituţie, este o şcoală, este un spital al sufletului. Dacă sufletul este vindecat, trupul nu se îmbolnăveşte. Parcă s-ar cere de undeva atentate. Bagă otrăvuri în alimente şi băuturi, desfiinţează spitale, fac medicii să plece din ţară. E un şir de atentate. Dar cel mai mare atentat este distrugerea familiei, şi pentru asta au distrus toate locurile de muncă. Odată locurile de muncă distruse, tot tineretul trecut de 20 de ani nu mai poate să-şi întemeieze o familie cu ajutorul social.

Rep.: Nimeni nu se opune, sau nu mai putem să ne opunem?

G.A.: Am fost prea adormiţi. Mă bucur că acum ne mai dezmorţim, cântăm mai des imnul naţional… Ar trebui schimbat şi imnul, căci 26 de ani am stat în letargie…Când se cântă imnul e somnul cel mai plăcut. N-am căutat versuri noi, dar cu atâţia oameni deştepţi, ar trebui scris un imn al aderării la Uniunea Europeană. Poate fi un concurs de proiecte. UE ne-a luat drept marţieni sau atlanţi. Suntem mulţi şi foarte puternici, 26% din naţiunea română ar putea fi genii, dar se pierd. Unii nu au condiţii, alţii trec pe droguri, alţii pe furtişaguri…Abia de rămân 7% dintre oamenii care ţin drumul drept. E bine şi atât, dar să nu stea ascunşi după paravan. Trebuie ieşit cu curaj, să ridicăm cortina. Cred că sunt mai degrabă laşi decât indiferenţi. Mereu se spune: „Lasă-l pe ăla, că dacă îşi cere drepturile, o să-mi deie şi mie!

Rep.: Dar parcă n-am avea o istorie a laşităţilor.

G.A.: Pe român greu îl porneşti, dar de-l porneşti, greu îl opreşti. Asta se întâmplă când învăţăm istoria pe manuale alternative, nu mai avem istorie oficială, că nu ne dau voie şmecherii. Eu dacă mă uit la clasa politică, văd pe acolo mulţi huligani. Suntem liberi, dar fiecare o ia în direcţia pe care o vrea, şi nu putem să concentrăm o voinţă. Poporul alege, Bruxelles-ul dispune. Dacă o ţinem tot aşa, vom ajunge să definitivăm imperiul sclavagist mondial. Oamenii parcă au mintea spălată, e un soi de inconştienţă, nu mai au… Cine din clasa politică a vorbit în ultimii 26 de ani de dragostea de neam şi ţară? Tăierea salariilor am auzit-o, dar n-a fost proiect de ţară. A fost proiect de popor destrămat…

Rep.: Care este după părerea dv. proiectul care ne trebuie?

G.A.: Nu mai avem nevoie de partide, le lăsăm deoparte şi facem o adunătură din cei mai constructivi cetăţeni. Să mergem la vot, să alegem oameni omenoşi/ nu corupţi şi somnoroşi, să alegem oameni competenţi cinstiţi/care îşi aleg model sfinţi/ mucenici, martiri, eroi/ să aibă grijă şi de voi/nu ca vampiri şi strigoi/să sugă sânge din noi. Patrioţi ca voievozii/ nu aprigi ca şi irozii/ să ştie si-a construi/ nu numai a nărui/ să meargă spre noi izbânzi/ fără goi, fără flămânzi.

Rep.: Sunteţi autor de vers popular. V-aţi gândit să le fixaţi pe hârtie, să rămână?

G.A.: Nu e vers popular, sunt doar nişte cuvinte potrivite. Sunt pentru a vorbi depre oamenii care trebuie să facă aici ceva, nu să meargă afară, să slugărească la străini. Ar trebui să stea scris la ieşirea din ţară: „Români, veniţi acasă!”Ai noştri pleacă, islamiştii vin…Nu e bine pentru Europa. Obiectivul lor este ca în 50 de ani să devină majoritari aici. Şi reuşesc. Nu vedeţi, la noi se lasă să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, se cere să ascultăm de Monica Macovei şi de Remus Cernea… Acela nu-i om normal, că dacă ar avea şi el nişte părinţi, la ora actuală l-ar strânge de gât. În mod sigur. Pentru că ei vor toate inversiunile, toate anormalităţile să le declare normale şi să ne strice pe toţi. Oamenii ăştia ar trebui trataţi, nu lăsaţi să intoxice atâta populaţie…Tineretul poate fi ademenit foarte uşor. Păi ce ar fi dacă ar lua exemplu de la noi şi plantele, şi s-ar poleniza pistil pe pistil şi stamină pe stamină? Ha, ha! Nu credeam să văd în mileniul III atâta degradare mintală. Să dăm un mesaj pentru tineri: „Voi tineri ai ţării/ voi fără speranţă în ziua de mâine la muncă şi bani/răbdând toţi corupţii răbdaţi discrepanţa/ şi veţi avea pururi statut de golani!”

Silviu VASILACHE 11 - decembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF