logoImpact EST nr. 886 - 22.09.2021

Corul Odei Bucuriei lui Beethoven, confiscat ca generic sau imn al Uniunii Europene, ne-a zăpăcit complet, cântându-ne mereu şi mereu aceeaşi placă cu zornăit de euro. Cum că ţările din sud-est trebuie puternic finanţate pentru a ajunge din urmă ţările din vestul UE. Ca şi cum alea ar sta pe loc, între timp. Sigur, după ce ne-a cumpărat pe nimic tot ce produce plus valoare, dându-se sponsori ai noştri pentru aderarea la UE (exemple: Austria, Olanda, Franţa, Germania), vor drumuri late şi sigure, pentru a ne vinde produsele lor fabricate din materia primă mulsă până la sânge şi continuu, din ce mai este cuprins în harta acestei ţărişoare.
Deci, în exerciţiul bugetar 2014 – 2020, contribuţia României a fost de 12 miliarde de euro. Tot conform datelor oficiale, noi am beneficiat doar de 11 miliarde de euro ca fonduri structurale.
Ne aşteaptă un nou exerciţiu financiar pe următorii şase ani. Preşedintele României noastre s-a întors triumfalist de la Comisia Europeană, anunţându-ne că ţării i-a fost repartizat un buget record, de nu o să-l putem cheltui: 80 de miliarde de euro.
Da, sigur, banii proveniţi de la UE sunt foarte greu de cheltuit, atâta timp cât nu pot fi furaţi ca în codru, ci mai aşa cu opritor la mână în degetul mare, nu cu vastul băgat până la claviculă.
În sfârşit, acum chiar este un buget bun. Să aflăm cum îl vom atomiza, că de aia, noi, ca organ de presă, nu tăcem, nu minţim şi nu iertăm!

Gelu CIORICI 15 - ianuarie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Incidenţa în jude

INCIDENTA JUDETUL GALATI 21.09.2021

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...