logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021

Dragii noştri cititori, astăzi o să vă vorbim niţel despre instituţia asta a noastră, plătită din bani publici, ca să facă ce? Păi, în primul rând, să aplice legea în Republicuţa Galaţi, în limita atribuţiilor. Atribuţii care se referă la ordinea publică drept obiectiv principal, iar mai în secundar este vorba despre domenii precum construcţiile (în primul rând autorizările), comerţul (până la un punct ce se numeşte contabilitate şi altele), mediu (şi aici doar anumite aspecte ce ţin mai mult de formă şi nu de fond) şi o ultimă atribuţie legată de circulaţia rutieră (care şi aceasta este limitată clar şi drastic în privinţa lui ce şi cum).
Acum, noi spunem, fără a jigni şi fără a ofensa „autoritatea” locală, că constituirea acestui corp de poliţie, copiat de aiurea (nu în realitate) după modul de organizare şi funcţionare din alte ţări mai civilizate şi democrate, cu tradiţie în materie, s-a făcut de către politrucii dâmboviţeni pe genunchi, după capacitatea mintală redusă şi recunoscută a parlamentarilor vremurilor trecute şi prezente. În fapt, s-a mai creat la vremea respectivă încă o „poliţie” pe lângă zecile de alte „poliţii”, la care democraţia juvenilă dâmboviţeană s-a dedat în a crea apărători de tot felul cu denumire, musai, de „poliţie” (un cuvânt ce ar trebui respectat, dar care a fost dus astfel în desuet) pentru ordinea de drept a României. Şi, ca să nu se zică că batem câmpii, vom exemplifica: Poliţia Română cu Poliţia Economică, Poliţia Rutieră şi tot aşa, sau Poliţia de Frontieră, Poliţia Sanitar-Veterinară, Poliţia Forestieră şi multe altele…
Numai că din punctul nostru de vedere multe dintre atribuţii, structuri, se întrepătrund, se suprapun sau se anulează reciproc. Uite, noi spunem că Poliţia Locală ar trebui să se ocupe doar de ordinea publică şi atât, de siguranţa cetăţeanului. Păi, de ce să aibă atribuţii în construcţii, când avem Inspectoratul de Stat în Construcţii (cu specialişti, nu cu semidocţi în materie), sau ce treabă să ai cu comerţul când avem Protecţia Consumatorului, Poliţia Economică, ANAF-ul, Antifrauda, Direcţia Sanitar-Veterinară (şi tot neamul lor de instituţii)? De ce să se ocupe Poliţia Locală de mediu când avem specialişti, profesionişti plătiţi pentru asta în Oficiul Regional sau Teritorial de Mediu ori Garda de Mediu (păi se calcă pe picioare şi a mai venit şi Poliţia Locală)?
Cu „rutierul” e de râsul curcilor, atâta timp cât avem Poliţie Rutieră. Dar NU! Acum, la propunerea unor tembeli din Parlament (cică vreo paisprezece), se vrea a li se conferi printr-un nou proiect de lege celor de la Poliţia Locală dreptul de a amenda, de a ridica permise şi toate cele, precum Poliţia Rutieră Naţională. A înnebunit lupul! Încet-încet, devenim un stat mai agresiv, mai nedemocratic, mai birocratic, mai neprietenos cu cetăţeanul, cu o cohortă extrem de numeroasă de controlori şi păzitori ai legilor, un aparat de stat greoi, dificil de întreţinut financiar, cu zeci de instituţii ce se calcă pe bătături.
Despre bilanţul local al Poliţiei tot Locale, numai de bine, dar punem şi noi aşa, o întrebare, două, ca ziarişti păzitori ai democraţiei (precum câinii?): la câte amenzi aţi dat, câte au avut destinatari recidivişti în materie şi câţi au fost la prima abatere? Că se spune aşa, prin târg, că majoritatea sunt ăştia care cad în abatere din naivitate şi prostie (la prima) şi nu şmekerii, cocalarii, interlopii, coloraţii, buzaţii, tatuaţii, ăştia cu lanţul de aur gros ca de câine la gât, cu BMW-uri sau merţane, de care vă feriţi ca draku’ de tămâie. Şi, în al doilea rând, ce căuta personajul Gâscă la manifestare, unde a mai şi primit o diplomă. Pentru ce? Că doar a fost pus politic de pesede şef la Poliţia Locală, acum câţiva ani şi ceva, merite deosebite canci, iar în prezent este un mare NIMENI sau pardon, v-a impresionat alegerea ipochimenului ca mare sculă de preşedinte PNL la oraşul Galaţi? Auziţi, un PSD-ist în fruntea PNL-ului? Anticipaţi ceva? Vreţi să vă puneţi bine? Şi mai vreţi onoare şi respect…

Analistul de serviciu 9 - iunie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...