http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 959 - 21.09.2023

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă uneori mai mult decât cei din poliţia naţională (undeva spre 5.200 de lei), li se pregăteşte o viaţă anostă. Un decident îndrăzneţ şi cu viziune, din Primărie, s-a hotărât să civilizeze şi să eficientizeze activitatea poliţiştilor comunitari, încât să-i scape de Daciile uzate şi cam mari consumatoare de motorină sau benzină. Aşadar, vor fi achiziţionate câteva zeci bune de autoturisme electrice Toyota, cu două locuri şi cu un preţ de circa 6.000 de euro bucata. Ele au, însă, doar două locuri, adică fix pentru numărul de persoane din care este alcătuit un echipaj de patrulare. Bineînţeles că oraşul va fi împânzit cu centre de încărcare electrică a acumulatorilor autoturismelor electrice, toate pe cheltuiala Primăriei, căci staţiile PECO nu se grăbesc să înfiinţeze astfel de staţii de încărcare.
În schimb, colegii celor de la rutieră, adică cei de la ordine publică vor primi trotinete electrice pentru patrulare, fix cum au poliţiştii locali din Mangalia, încă de acum trei ani.
Sigur că iniţiatorul acestei chestiuni civilizatorii va fi înjurat de mamă şi de tată şi de morţii mă-sii, căci ce mama drakului, cum să tragi din rezervor curent cu furtunul şi să duci acasă o găleată, ca să nu creadă nevasta că te-ai întors acasă ca prostul cu mâinile-n slip. Şi din portbagaj ce canci să scoţi căpătat de prin bostănării & solarii? Şi să te apuci să faci portbagaj din cornier, pe capota maşinii electrice, ca bunic-tu sau ca tac-tu, chiar că-i de cacao şi te mai poţi şi răsturna, la draku.
Şi chestia cu Toyota astea cu doar două locuri, e o adevărată mizerie subversivă menită să ştirbească prestigiul de poliţist local. Păi cum să îţi mai iei plodul de la şcoală (când o mai începe), nevasta de la serviciu, piaţa cum să i-o mai faci, când într-o maşină compactă nu e loc să rătăceşti un fir de păr străin?!
Şi, zău aşa, cei care trec de la pingea la trotinetă electrică, vor fi şi mai năcăjiţi şi asudaţi, că dacă le pune şi GPS nu mai ţine să le curgă mucii pe la vânzătoarele din consignaţii, de unde îşi vor lua paharul de cafea mocca din mers.
Ce mai, este nenorocire mare cu acest city manager, pe nume Cezar Bichescu, băga-l-aş în mă-sa pe primarul Ionuţ-Florin Puchianu, că doar el l-a adus pe apoliticul ăsta în Primărie, ca să deschidă uşi pe la Bucureşti pentru confinanţarea proiectelor cu finanţare de la Uniunea Europeană. Şi să tot fie proiecte de vreo 300 de milioane de euro.
Da, noi cu toţii din Poliţia Locală suntem mâhniţi şi ne vom comporta cu blândeţe faţă de cei care comit nelegalităţi. Mai ales cu cei care conduc şi parchează oriunde Mercedesurile, BMW-urile, Porsche Cayenne-urile şi Tesla mamei lor!

Gelu CIORICI 15 - ianuarie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

SE FAC PERECHILE, s

Se intră pe linia dreaptă a startului pentru alegerile din ...

CHIAR DACĂ MARILE L

I-a ciuruit pe toți atacanții care au jucat pe partea ...

Isărescu pleznește

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, susţine că în ...

ADRIAN SEVERIN, SCRI

"Excelenței Sale Doamnei Katheleen KAVALEC Ambasadorul SUA în România Stimată Doamnă Ambasador, Încep prin ...

Bancnota de 100 Bric

 Două evenimente majore au marcat începutul acestei luni. Summitul G20 ...