logoImpact EST nr. 880 - 29.07.2021

Asta se va întâmpla – conform legii salarizării unitare – şi în învăţământul universitar unde, ca şi în cel preuniversitar şi în sănătate sau poliţie, lefurile vor creşte treptat, începând cu iulie 2017 şi până în anul 2022. De pildă, un decan de facultate va avea un salariu de bază, pentru gradul I, de 13.705 lei, adică aproape egal al unui primar de municipiu cu peste 250.000 de locuitori. Un decan cu gradul didactic II va primi 16.232 de lei. Profii universitari cu peste 25 de ani vechime vor primi până la 10.880 lei. Cercetătorii ştiinţifici primesc şi ei până la 7.546 lei.
Cei care lucrează lunar în cele trei ture, dar şi 12 cu 24 de ore, vor putea primi în loc de sporul de noapte, 15% din salariul de bază pentru orele lucrate în ture, iar cei care lucrează sâmbăta, duminica şi în zilele libere legale vor primi un spor de 100%.

(R.I.) 29 - septembrie - 2017

2 Responses so far.

  1. Basil spune:

    Corect ,trebuie sa existe o compensatie.Nu mai merge afacerea admitere.Parintii mei au platit ptr.pregatire intrare fac. mecanica decanului si secretarului pcr caluianu mitica echivalentul de 25% din pretul unei Dacia 1301 cu inbunatatiri.

  2. Roxana P. profesor pensionar spune:

    Problema aceasta cu salariile bugetarilor este întradevăr un subiect de real interes, indiferent de domeniul de aplicare. Tragedia cea mare este nu cuantumul salariului ci modul de a gândi politica salarială, impactul asupra forţei de muncă în perspectivă. Producem din ce în ce mai mulţi absolvenţi cu studii superioare, dar din păcate în mare parte tinerii ce absolvă aceste facultăţi nu sunt pregătiţi corespunzător. Multe facultăţi au devenit producătoare de diplome şi nu de tineri pregătiţi. Mare păcat. S-a ajuns cu învăţământul într-un hal fără de hal.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...

Valea Mărului, în

În ziua de duminică, 18 iulie 2021, oficialităţile din localitatea ...

FCSB în cădere acc

Fără Steaua, FCSB a devenit de pluton! De la echipa ...

De la Cîţu, citire

Preţul bunurilor de larg consum, ale serviciilor, alimentelor, combustibililor, au ...