logoImpact EST nr. 875 - 15.06.2021
Din motive judiciare, suspendam aparitia tiparita a Impact-est, incepand de saptamana viitoare (joi, 17 iunie). Cand va fi posibila reluarea acesteia, va vom anunta pe site-ul https://www.impact-est.ro (Redactor-sef Gelu CIORICI)

Gata! S-au terminat şi „Zilele Dunării”, bineînţeles după ce s-au cheltuit de aiurea o groază de bani din vistieria Primăriei. Bani aruncaţi pe fereastră (pardon, o parte mare din bani a intrat în buzunarele liberalului Sandu Traian) pe nişte manifestări trâmbiţate cu multă pompă, dar la care în mod individual nu au fost participanţi decât câteva sute. Cert este că erau mai mulţi participanţi dacă acestea erau organizate într-o comună, gen „Las Fierbinţi”. S-a demonstrat încă o dată că apetitul pentru astfel de manifestări este scăzut, că nu suntem Clujul cu al său UNTOLD. Om fi noi oraş la Dunăre, însă realitatea e crudă, devenim pe zi ce trece „Las Fierbinţi”, suntem prăfuiţi, mârlani, cocalari, rodul unei dezvoltări economice inexistente şi al unor instituţii de educaţie care nu-şi fac treaba.
Apropo! Ce Dunăre? Ce zile ale Dunării? Pentru ce? Ce semnificaţie mai are ea în prezent pentru noi? Păi, pe Dunăre, când mai vezi un vapor de marfă, îţi stuchi în sân şi-ţi faci cruce cu ambele mâini. O Dunăre în care investiţiile portuare sunt nesemnificative, o Dunăre acaparată şi prăduită fără milă de către instituţiile statului prin AFDJ şi APDM, Căpitănia Portului, Apele Române şi altele. Această cohortă de instituţii supra-supra-supradimensionate, pline de lipitori de partid, de indivizi încuscriţi, îmbârligaţi familial, în fapt o cloacă rău mirositoare, ce nu ştie decât a pune taxe peste taxe, aberante şi sufocante, de nu mai urcă niciun vapor pe Dunăre, de parcă am fi ciumaţi.
O Dunăre şi un port în care avem construit prin fonduri europene de aproape zece ani un debarcader pentru nave de croazieră, dar care este închis, sigilat, condamnat ruginii şi paraginii, aşteptând în van să acosteze vreun vas de croazieră elegant ce trece săptămânal pe Dunăre, dând cu tifla Galaţiului.
O Dunăre în care flota fluvială e de pe vremea lui Pazvante Chioru’, din epoca comunistă, pentru că dacă vezi vreo barjă, şlep, remorcher NOU, ai toate şansele să rămâi împietrit de uimire şi să-ţi dai palme, să te freci la ochi într-una, crezând că ai vedenii.
Ce Dunăre? Ce port? Ce oraş la Dunăre, măi bagabonţilor, mâncători de căcat şi cheltuitori de bani din vistieria noastră a populimii sărăcite şi plătitoare de biruri fără număr? Nu ştiţi decât a ne oferi circ, spectacole de „doi lei”, defilări, kitsch-uri de tot felul, nimic de consistenţă şi ţinută pentru un popor al Republicuţei, beneficiar al unei economii înfloritoare cu un nivel de trai şi o educaţie pe măsură.

Observator 7 - iulie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...