logoImpact EST nr. 840 - 01.10.2020

Îmi place roşul. Cel din vin, din petalele lalelelor, din sticla paharului vechi adus de tata din voiaj, din rochia cu mâneci lungi şi din pantalonii purtaţi tinereşte. Îmi place roşul unui aşternut văzut întâmplător într-un magazin bine organizat în nuatele unei ţări nordice ( Danemarca – dragostea mea), aşa cum îmi plăcea şi lacul de unghii(roşu) pe la 20 de ani.  Dacă ar fi să-i dau o înfăţişare culorii ăsteia obositoare, roşu, mă tem că s-ar transforma într-o femeie anostă la braţul unui bărbat plin de putere mincinoasă. Iar dacă ar fi să aibă miros, aş amesteca un strop de pământ dintr-un cimitir părăsit  cu  nişte petale de trandafir dintr-o  grădină neîngrijită..
Pe lângă roşu, albastrul e fragil, dar protector în acelaşi timp. Miroase un pic a lăcrămioare şi mai mult a levănţică, ai crede că e verde – crud, dar e ca  mirosul amestecat de apa sărată cu ramurile uriaşe ale cocotierilor udate de ploi. E cald. E rece. E capricios. Dacă vrea, te convinge uşor să te îndrăgosteşti. Promite, dar nu se ataşează niciodată de nimeni şi de nimic. Nu se mistuie cu o mie de gânduri şi nu de multe ori răspunde chemărilor extrem de superficiale. Albastrul păcăleşte tocmai prin calmitatea lui. Nu s-a hotărât încă dacă să fie femeie sau bărbat. Albastrul şi roşul  vorbesc mult şi fac puţin. Amândouă (culorile) vor să facă dragoste cu galbenul şi nu vei şti niciodată care dintre ele te va trăda prima… Şi pentru că începe curăţenia de Crăciun trebuie să trecem la lucruri mai importante astfel încât nicio culoare şi nici un suflet să nu sufere…
Apropo, cartea Un Om Fără de Ţară a lui Kurt Vonnegut nu e pe atât de smart pe cât se spune. E doar un produs de marketing cu un pic de umor clasic ce poate fi şi contemporan . Râsu- plânsu.

Gabriela Filimon 16 - decembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fruntaşi în între

Dragi colegi, am vrut să dăm un semnal tuturor oamenilor ...

Buruiană Dorin se v

Unul din candidaţii la postul de primar al comunei Rediu ...

Familia liberală Ci

Audiată ca martor de DNA, Ciocan Elena se vrea primar, ...