logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

Le probez!, spune Georgel,  în timp ce fâlfâie pe sub nasul vânzătoarei trei sutiene. Apoi dispare în cabina de probă, fără să aştepte vreun răspuns de la aceasta. Biata femeie îl urmăreşte siderată. Trec prin faţa ei şi ridic din urmeri, căci nici eu nu înţeleg mare lucru din ce se întâmplă. Ca să fiu sinceră, şi mie mi se pare că Georgel a înnebunit. Bine că nu a luat cu el şi nişte chiloţi tanga…, o liniştesc pe femeie, în timp ce merg ţintă la garderoba în care se claustrase amicul meu. Acolo, dau la o parte draperia: Georgel  stă chircit şi aranjează pe rând, pe genunchi, cupele fiecărui sutien. Ăsta e perfect! strigă fericit şi îmi întinde unul din dantelă neagră. Îl cumpăr!

Într-adevăr, e mărimea potrivită, adică 85 C cât poartă  Meri, iubita lui. I-aş fi spus asta, de m-ar fi întrebat.

Pe de altă parte, mi-a plăcut să-l văd cum se chinuie să-i cumpere iubitei, de Crăciun, un cadou numai şi numai pentru ea, aşa cum l-am sfătuit de azi-dimineaţă, când m-a luat la cumpărături.

Caută ceva numai şi numai pentru ea, i-am repetat de nu ştiu câte ori! Nu tigăi! Nu aparate de bucătărie! Şi, mai ales, nu cauciucuri de iarnă pentru maşina ta devenita a voastră, cum ai făcut anul trecut!

Mai sunt  ingenioşi şi grijulii de felul lui Georgel?!, mă întreaba o prietenă,  amintindu-ne de câte ori am primit fiecare – de la un bărbat – un cadou nepotrivit.

Cândva, unul care-mi făcea curte de puţină vreme mi-a dăruit câteva sute de lei, ca să-mi cumpăr singură, de Crăciun – ca din partea lui – tot ce-mi doresc. Am fost dezamăgită, dar am luat banii. Şi, cum tot trebuia să-i fac la rându-mi un cadou, i-am dat înapoi: să îşi ia singur de Crăciun – ca din partea mea – tot ce-şi doreşte. 

Povestind cuiva despre marea mea tristeţe cum că n-am primit luna de pe cer (!), la scurt timp am primit telefon de la respectivul care mă ruga să mă uit în aceeaşi seară pe cer şi să-mi închipui că luna îmi aparţine ca dar din partea lui. 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

N-o să pleci în excursia pe care-o aşteptai, ci o să arunci nişte haine-ntr-o geantă şi-o să te bucuri de cel mai frumos apus de soare, spre o altă destinaţie, rolul pentru care te-ai pregătit în piesa de teatru o să-l primească altcineva, filmul pe care aşteptai să-l vezi o să ţi se pară cam insipid, jobul la care visai nu va fi atât de interesant, n-o să trăieşti în ţara de care te-ai îndrăgostit…  Dar totul o sa iasă  bine. Darurile vor veni pentru că lucrurile se aranjează întotdeauna când te aştepti mai puțin: în ziua  în care n-ai nimic planificat, o să te sune cineva drag ca să te invite la ceainărie. O să-ţi faci timp pentru cartea pe care vrei s-o citeşti. O să intri într-o biserică, şi-n liniştea aceea mintea ta se va odihni. Vei asculta muzică în maşină, bucurându-te că eşti tu, cu tine. Ajutorul va veni atunci când te aştepţi mai puţin. La fel şi zâmbetul. Cineva se va gândi la tine şi-ţi va scrie atunci când vei avea cel mai mult nevoie de asta…De Moş Nicolae  un apropiat mi-a telefonat la numai câteva zile după ce a trecut prin mâinile medicilor, aflându-se la un pas de moarte. Vestea că e în afara oricărui pericol a fost un dar nepreţuit.

Gabriela Filimon 11 - decembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...