logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Până aici a fost 2015. Acum sunt „sărbătorile”. Facem un pic de pauză. Urmează noaptea dintre ani. Apoi începe 2016. A fost un an al încercării. Pentru că doar aşa se mai  poate. Încercările  astea – ele nu se încurcă, nu se amestecă. Ele nu au vechime. Ele te trezesc, te adorm, te ţin în viaţă.

A fost un an plin de lecţii. Câte lecţii  – pe zile, pe ore, pe luni, pe secunde – despre simplitate, despre bunătate, despre umanitate. Despre tot ce este important și despre tot ce trebuie să rămână. A fost un an al împăcărilor. M-am împăcat cu câteva adevăruri. Nu le-am vrut, nu mi-au plăcut. Aş fi tras cu dinţii mii de kilometri, ca să schimb, ca să refac, dar … nu aş fi ajuns niciodată cum trebuie, unde trebuie.

A fost un an mai puţin norocos. Un an cu multe poveşti. Nu am făcut aproape nimic din lista de anul trecut și atâtea dintr-o listă care s-a scris singură – cu vise, magie, spirit, curaj, nebunie. Cu frică, curiozitate şi chiar cu ameţeală.A fost un an al mirărilor. Un an cu mai puţin  albastru. Un an mai puţin proaspăt. Un an fără flori de cireş, fără busuioc , un an al  frunzelor pe care ne-am temut să călcăm , un an cu fum si foc.

În decembrie, oamenii trag linii, îşi fac liste, îşi pun dorinţe.

Ce ne  lipseşte, tot timpul apare.

Ce e rău,  pleacă singur.

Ce dorinţă să-mi pun? Nimeni nu poate să mă facă mică, să mi-l aducă pe tata, tata să aducă acasă bradul de crăciun, să mă ia în braţe ca să-i pun steaua.

Mai pot dormi acum cea mai lungă noapte din an? Mai pot alerga desculţă dimineaţa la brad, ignorând mirosul de vanilie din bucătărie?

Mai pot. Dar e diferit totul …

Nu pot să trag linii. Pun virgulă, de pauză.

Şi merg, merg, merg printre oameni . Culeg stări, amintiri. Întâlnesc şi petrec senzaţii nenăscute.

Ca să trăieşti frumos, interesant, corect şi liber, trebuie să pui câte o doză mică de nebunie în tot ce vezi şi faci. Moderat şi asumat, uneori doar pentru tine. Graniţa este foarte fragilă şi uneori, te obişnuiești cu aceste închipuiri şi nuanţe, cu interpretările personale și ajungi într-o lume imaginară, doar a ta, singur. Şi este atât de altfel  să trăieşti singur! Până aici a fost 2015. Apoi începe 2016…sa speram ca va fi diferit .

Gabriela Filimon 27 - decembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF