logoImpact EST nr. 889 - 20.10.2021

Până aici a fost 2015. Acum sunt „sărbătorile”. Facem un pic de pauză. Urmează noaptea dintre ani. Apoi începe 2016. A fost un an al încercării. Pentru că doar aşa se mai  poate. Încercările  astea – ele nu se încurcă, nu se amestecă. Ele nu au vechime. Ele te trezesc, te adorm, te țin în viață.

A fost un an plin de lecții. Câte lecții  – pe zile, pe ore, pe luni, pe secunde – despre simplitate, despre bunătate, despre umanitate. Despre tot ce este important și despre tot ce trebuie să rămână. A fost un an al împăcărilor. M-am împăcat cu câteva adevăruri. Nu le-am vrut, nu mi-au plăcut. Aș fi tras cu dinții mii de kilometri, ca să schimb, ca să refac, dar … nu aş fi ajuns niciodată cum trebuie, unde trebuie.

A fost un an mai puţin norocos. Un an cu multe poveşti. Nu am făcut aproape nimic din lista de anul trecut şi atâtea dintr-o listă care s-a scris singură – cu vise, magie, spirit, curaj, nebunie. Cu frică, curiozitate şi chiar cu ameţeală.A fost un an al mirărilor. Un an cu mai putin  albastru. Un an mai puţin proaspăt. Un an fără flori de cireş, fără busuioc , un an al  frunzelor pe care ne-am temut să călcăm , un an cu fum şi foc.

În decembrie, oamenii trag linii, își fac liste, își pun dorinţe.

Ce ne  lipsește, tot timpul apare.

Ce e rău,  pleacă singur.

Ce dorinţă să-mi pun? Nimeni nu poate să mă facă mică, să mi-l aducă pe tata, tata să aducă acasă bradul de crăciun, să mă ia în brațe ca să-i pun steaua.

Mai pot dormi acum cea mai lungă noapte din an? Mai pot alerga desculță dimineaţa la brad, ignorând mirosul de vanilie din bucătărie?

Mai pot. Dar e diferit totul …

Nu pot să trag linii. Pun virgulă, de pauză.

Și merg, merg, merg printre oameni . Culeg stări, amintiri. Întâlnesc și petrec senzaţii nenăscute.

Ca să trăiești frumos, interesant, corect și liber, trebuie să pui câte o doză mică de nebunie în tot ce vezi și faci. Moderat și asumat, uneori doar pentru tine. Granița este foarte fragilă și uneori, te obișnuieşti cu aceste închipuiri și nuanțe, cu interpretările personale și ajungi într-o lume imaginară, doar a ta, singur. Și este atât de altfel  să trăiești singur! Până aici a fost 2015. Apoi începe 2016…sa sperăm că va fi diferit .

Gabriela Filimon 8 - ianuarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg