logoImpact EST nr. 853 - 19.01.2021

democratie in alb negru_net

Au trecut alegerile locale de ceva timp, ba şi cele naţionale devin de acum istorie şi toată suflarea aceasta de votanţi sau nu, începe să-şi piardă deja răbdarea în a vedea SCHIMBAREA. Iar noi aici o să vorbim nu de schimbarea în fapte, în obiective, în modul concret de acţiune, în a realiza ceea ce au promis, nu! Noi ne referim în continuare la schimbarea de oameni, de nume, a unor indivizi ce ocupă aceleaşi funcţii de ani de zile, înţepeniţi pe scaune, având curul lipit cu superglue. Aceleaşi nume, aceleaşi figuri triste, aceiaşi neprofesionişti, aceleaşi gloabe retrograde şi ruginite, aceiaşi şmenari, aceiaşi farsori, corupţi, producători de birocraţie şi incompetenţă. În fapt, liniile întâi şi mai ales doi din SISTEMUL devenit otrăvit, toxic, format din aceşti indivizi deveniţi funcţionari sau birocraţi de „carieră” şi fără de care, chipurile, Statul în sine nu ar putea funcţiona.
Această pătură în genere rău stătătoare, protejată printr-o lege post-decembristă a „funcţionarului public” ce îl favorizează în nesimţire, inacţiune, în tocat „frunze la câini”, ce-i crează lui statul intangibil al răspunderii şi îndepărtării din funcţie în mod firesc şi normal ca în democraţiile avansate. Şi, uite aşa, am ajuns să avem „o pătură” de acoliţi, de protejaţi, de rubedenii îmbârligate pe nepotism, de pupincurişti şi slugi recompensate prin sinecuri, în fapt un melanj răspunzător în bună parte pentru toate nerealizările societăţii noastre, ale STATULUI ROMÂN. Cineva ne spunea că toate aceste cohorte, sute şi sute de mii, nu pot fi reformate, reîmprospătate, îndepărtate, sub nici o formă. Plecând de la cele de mai sus, ne întoarcem la „oile noastre” şi privim în jur şi vedem că de fapt NIMIC nu s-a modificat în structura de resurse umane a acestui eşalon hotărâtor în a schimba în bine România şi implicit Republicuţa Galaţi. Ne uităm în ograda Primăriei şi vedem aceleaşi figuri de ani şi ani de zile, începând de la personalul de conducere şi până la cel de execuţie. Mici peticeli pe ici, pe acolo, de ochii lumii, în rest aceeaşi eternitate, cu aceiaşi pe la Urbanism, pe la Investiţii, pe la Finanţe (taxe şi impozite) pe la… de fapt peste tot, inclusiv pe la societăţile comerciale aparţinătoare. La Consiliul Judeţului e la fel, aşa că slabe speranţe de NOU, de SCHIMBARE, de o NOUĂ VIZIUNE, se merge înainte (oare înainte?) pe aceleaşi structuri, cu aceiaşi oameni, de fapt cu acelaşi potenţial păgubos lăsat moştenire de foştii Preşedinţi, Primari etc.
O să ni se spună că schimbarea oamenilor nu poate fi un scop în sine, că nu e DEMOCRATIC să-i rotim sau să-i dăm afară, că sunt formaţi cu cheltuială şi tot aşa într-o argumentaţie ca „la carte”, dar ruptă de realitate. Realitatea cea legată de PERFORMANŢĂ, de RESPONSABILITATE, de PRODUCTIVITATE, oare cine o mai priveşte şi o mai cuantifică? Sunt în activitate o groază de indivizi care au greşit grav, care s-au dovedit corupţi, cei de la deconcertate care şantajează, care pleacă cu sarsanalele pline, care nu se lasă duşi nici dacă nu le mai dai salariile. Doamne directoare la deconcertate care nu vin la treabă, care în genere stau în fotoliu şi se cafelesc, „beau” tutun şi whisky, înjură ca nişte birjari, trai neneacă. Ziua trece, leafa creşte, noi cu drag muncim, ce mama mă-sii de CAPITALISM!.
Iar noi venim şi spunem că aşteptăm cu interes să vedem dacă cei care au câştigat alegerile, vor performa cu ajutorul acestor armate sau NU, fără de care orice ar face managementul POLITIC, nu se poate realiza. De factorul de rezistenţă al acestor indivizi aţi auzit? Rezistenţa în refuzul de „a face”, prin încetinire, prin tergiversare, prin răstălmăcire, prin a inventa obstacole artificiale şi tot aşa. Demersul nostru e de fapt valabil pentru orice PUTERE care accede la PUTERE.

Analistu’ lu’ Peşte 2 - februarie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...