logoImpact EST nr. 871 - 15.05.2021

Se spune că iubirile adevărate, atunci când se încheie, nu se transformă în prietenie. Ele ard până la cenușă și atunci când nu mai este loc de complezenţe și de puterea de a-i spune „prietene” celui cu care odată sorbeai din același pai, mângâiai aceleaşi raze de soare, priveai acelaşi răsărit, nu mai rămâne decât o amintire care sălășluiește într-un colț de inimă  înfundat și ignorat de participanții la joc.

De obicei, nu prea rămâne nimic dintr-o relație încheiată pentru totdeauna. Există rămășițe care interferează cu prezentul, înainte să se lase praful. Haine uitate prin șifonier, agrafe căzute prin baie, periuţa de dinţi,  poze și obiecte comune – aşteaptă doar un minim timp până să fie înlăturate din scena unui nou festin romantic cu alți protagoniști. După ce dispar și ultimele dovezi ale unei conviețuiri, legătura de cuplu se destramă încet încet, fără a mai fi ancorată în realitate.

Oamenii uită și devin preocupați de activități și persoane noi. Momentele care au fost memorate, aniversate și celebrate se transformă în simple ocazii, pe care mintea din prezent nu mai vrea să le  considere importante. Instinctul de supraviețuire morală  se lasă pradă alertei . În primele zile de după plecarea din relație s-ar putea scrie un jurnal detaliat, la câteva luni o povestire cu iz romantic, dar, după ce trec anii, se mai poate  picta doar un tablou, maxim două. Oamenii uită şi poate iartă, însă marea tristeţe este că spectatorii care sunt   lângă ei atunci când își trăiesc iubirea intensă devin la fel de vulnerabili ca  personajele însăşi. Oare acesta este farmecul: să iubești, să trăiești, să nu mai iubești, să uiți și apoi să reconstitui imaginea romanțată a tututor iubirilor din trecut, lăsând o urmă de mister și de curiozitate, exact așa cum se întâmplă cu picturile?

Iubim și uităm. Uităm și iubim. Oare?

Gabriela Filimon 3 - septembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...