logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

Mici consideraţiuni existenţiale pentru viaţa şi (mai puţin) activitatea românilor

– Alexandru Nazare – ministrul Finanţelor Publice

Cu rădăcini bine înfipte în solul mocirlos al fostului PDL. A mai fost ministru al Transporturilor în guvernul de două zile condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Europarlamentar, deputat de Brăila. Licenţiat în ştiinţe politice. Din anul 2010 a devenit secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice. Apoi, 2010-2012 secretar de stat în Ministerul Transporturilor. A licitat refacerea studiilor de fezabilitate pentru autostrăzile Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov, prima urmând a fi finanţată din fonduri europene iar a două în parteneriat public-privat. Licitaţiile au fost anulate de noua guvernare Ponta-Sava, dacă vă mai amintiţi.
– Bogdan Lucian Bode, M.A.I.

Nu se găsesc nici un fel de date biografice, în afară de faptul că este bun prieten cu Dinu – Iancu Sălăjanu. După cum se vede în cazul domnului ministru al Afacerilor Interne, secretomania este maximă. Aşadar, s-ar părea că aici poliţia nu glumeşte. Îl vom urmări şi vom face public tot.
– Bogdan Aurescu – ministru de Externe

Negociator pentru drepturile României la Curtea Internaţională de Justiţie, în procesul cu Ucraina, în urma căruia România a obţinut 9700 km2 de platou continental, privind delimitarea maritimă. De asemenea, negociator şef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă (Scutul de la Deveselu) şi a parteneriatului strategic dintre România şi SUA. O excelenţă de OM!
La ora actuală este profesor universitar în cadrul departamentului Drept Public al Facultăţii de Drept din Universitatea Bucureşti. Este doctor în ştiinţe juridice. Este autor, co-autor, coordonator al unui număr de 19 volume în domeniul dreptului internaţional, 20 de capitole publicate în volume colective, 18 studii publicate în volume ale conferinţelor internaţionale de specialitate, 180 de articole, studii, comentarii etc. I se reproşează relaţia apropiată cu fostul prim ministru Adrian Năstase. Şi doar pentru atâta lucru nu a putut fi numit prim ministru al guvernului liberal? Alţii au cucuie cât pumnul, dar trag fesul pe ochi să nu se vadă şi beneficiază la greu.
– Stelian Ion – ministrul Justiţiei

Din câte se ştie, a fost apărătorul în Justiţie a fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Şi, de parcă asta n-ar fi fost de ajuns, în cârca ministrului USR-ist s-au mai adunat câteva mărgeluţe cât pietrele de moară. Adică: deşi era tolerat în apartamentul tatălui său, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu acesta contre sumei de 100.000 lei vechi lunar.
– A declarat că are un handicap grav care necesită însoţitor, deşi era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuşi le-a pus la dosar.
– A declarat numai parţial venituri şi nici măcar cele declarate nu se încadrau în punctajul obţinut.
– A declarat că lucra la o instituţie publică, deşi era avocat. În total, Stelian Ion şi-a crescut artificial punctajul cu cel puţin 27 de puncte. O fi contat faptul că mama sa lucra la RAEDPP, cu faptul că era avocatul RAEDPP, instituţia care i-a evaluat dosarul pentru închirierea garsonierei ANL?
– Se spune că în urmă cu trei ani USR făcea exact ce face acuma AUR. Adunate unele peste altele, s-a dus naibii şi bruma de credibilitate pe care USR-ul o mai avea în buzunarul de ceas.

Ioan Dan PINTILIE 29 - ianuarie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...