http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 11.08.2022

Astfel, prin decizia sa, CCR-ul pune punct discuţiei despre pensiile de serviciu ale magistraţilor. (Păi, mai trebuia desenat?)
Aşadar, Curtea Constituţională a României a publicat vineri, 5 iunie, Motivarea Deciziei, prin care s-a constatat (din nou) că anularea pensiilor de serviciu ale magistraţilor este neconstituţională. Dincolo de argumentele care se regăsesc şi în alte decizii, motivarea de azi tranşează definitiv problema, astfel că orice partid care ar susţine eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor riscă să fie dizolvat.
„Curtea Constituţională a statuat în mod consecvent, că abrogarea reglementărilor referitoare la pensia de serviciu a magistraţilor (judecători, procurori, magistraţi-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea Constituţională, judecători ai Curţii Constituţionale) încalcă dispoziţiile constituţionale care consacră independenţa Justiţiei”, se arată în paragraful 108 din considerentele deciziei CCR.
Ulterior, în paragraful 111 Curtea subliniază că legiferarea cu încălcarea deciziilor Curţii constituţionale este incompatibilă cu statul de drept, consacrat de prevederilor Art. 1 (alin #) din Constituţia României. Vin acum cu o întrebare de Gîgă: De când este interesată această Curte (nu ştiu de ce, dar tot timpul îmi vine să-i spun ogradă), de Justeţea Constituţiei României, când au în componenţă numai membri plantaţi acolo, pe salarii mari şi viitoare pensii de serviciu, cu coloana vertebrală din plastilină, obedienţi până la jenă partidelor politice de care depind (predomină PSD-ul)? Şi pentru că veni vorba de nişte prevederi constgituţionale să vedem ce grăieşte Articolul 1 Alineatul 3 la care fac referire domeniilor lor. Deci:
Art.1 (alin 3) – România este stat de drept, democratic şi social în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989 şi sunt garantate.
Din toată această referire a Curţii Constituţionale, privitoare la Art. 1 alin (3) din Constituţia României, sincer nu văd unde spune că membrii Curţii trebuie să fie musai angajaţi politic ai diferitelor partide, şi că dacă aceste grupări partinice se leagă de pensiile lor „de serviciu” (poporul le spune altfel), acestea vor fi dizolvate. Dar, de ce nu suflă un cuvânt stimaţii domni, unii dintre ei foşti tovarăşi de nădejde, despre Articolul 1 Alin (4 şi 5), unde alineatul 4 spune că statul se organizează potrivit principiului separării şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi pe locul trei, judecătorească, în cadrul democraţiei constituţionale. Alineatul 5, prevede: Îm România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, este obligatorie. Oare domnii CCR-işti, când calcă pe lângă şi iau decizii în interes personal, de grup sau de cele mai multe ori politice, n-au ajuns cu lectura până la al cincilea alineat constituţional? Voi mai menţiona Articolul 2 alin (1) din aceeaşi Constituţie, care prevede: Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi cerute, precum şi prin referendum.
Iar alineatul 2, precizează: Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. Cu alte cuvinte, a susţine public şi a promova în parlament (tupeu maxim, parlamentul nu este cumva puterea legislativă aleasă democratic de popor?) eliminarea pensiilor magistraţilor reprezintă un atac la statul de drept (unde eşti tov. Dragnea?), ceea ce poate atrage dizolvarea partidelor politice în cauză. Iliescu, Iorgovan şi toţi ceilalţi comunişti care, după cumetria din decembrie 1989 au încropit pe genunche această Constituţie sunt probabil satisfăcuţi peste aşteptări. Unul încă aici, altul dincolo.
Cu alte cuvinte, a susţine public şi a promova în parlament eliminarea pensiilor (al doilea rând de pensii, cum ar veni) de serviciu ale magistraţilor, reprezintă un atac la statul de drept (drepţi), ceea ce poate atrage dizolvarea partidelor politice în cauză. Dar, tovarăşe Dorneanu, faptul că sunt aproape 5 milioane de amărăşteni care îşi împart cele câteva sute de lei fie pentru mâncare, fie pentru medicamente, dar care au muncit din greu câte 40 sau chiar 50 de ani şi au cotizat din salariile lor prăpădite pentru pensie, nu vreţi să daţi o lege şi să-i dizolvaţi şi pe ei? Oricum nu mai pot munci, nu mai pot da bani pentru pensiile „de serviciu” ale unora, sau cum le-o mai fi spunând, că nesimţite nu-mi pot permite să le numesc. Vă mai întrebaţi poate de ce lumea urăşte grupările compuse din reminiscenţe comuniste?

Dip-Dip 19 - iunie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...