http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

Vineri, pe 17 mai, a fost marcată „Ziua Întreprinzătorului” în organizarea PIMM Galaţi şi a Universităţii „Danubius”. Marian Filimon, preşedintele patronatului din IMM, a reuşit să aducă la Galaţi, pe lângă prefect, subprefect, primar şi viceprimar, pe Florin Jianu, preşedintele CN al IMM şi pe Cristian Rogojinaru, preşedintele CES.
Andy Puşcă, rectorul Universităţii „Danubius” a reuşit să uimească asistenţa numeroasă (sala Aula Magna devenind neîncăpătoare) prin numărul mare de universitari străini, mulţi veniţi din ţări care nu aparţin Uniunii Europene.

Tot ce producem la Galaţi, putem exporta!

Speech-ul de deschidere a Conferinţei cu tema „Integrare Europeană-Realităţi şi Perspective) a aparţinut rectorului Andy Puşcă, discursul său fiind susţinut într-o engleză curată, fără accente de moldovean!
El a subliniat importanţa acestei construcţii cu 27 de state şi o populaţie de peste 500 milioane de oameni, dar a şi punctat la capitolul perspective ale UE, care trebuie să integreze estul şi Balcanii fără a face diferenţieri.
Marian Filimon a avut un discurs scurt pe care l-a rostit emoţionat de organizarea perfectă, dar şi de numele invitaţilor din mediul academic al lumii. Legătura dintre IMM-uri şi învăţământ a început, iată, să funcţioneze, ziua întreprinzătorului fiind găzduită, de o ordine aproape farmaceutică! În locul lui Costel Fotea, preşedintele CJG, a fost prezentă county managerul Doina Cucu, care i-a invitat pe oaspeţii străini să ne viziteze oraşul şi judeţul, încât să dorească să revină oricând cu plăcere. Primarul Ionuţ Pucheanu s-a întreţinut cu deputatul Victor-Paul Dobre, singurul parlamentar prezent la acest eveniment organizat ca în vest.
Îi sugerăm preşedintelui Filimon ca la astfel de evenimente legate de IMM-uri să nu-şi permită să lipsească directorii din regionala finanţelor publice şi din administraţia finanţelor publice a judeţului, care prin atitudinea inspectorilor pe care îi şefesc descurajează activitatea multor patroni de IMM-uri, mulţi fiind nevoiţi să-şi ceară insolvenţa în urma unor Rapoarte de Inspecţie Fiscală (RIF) făcute în duşmănie şi cu agresivitate, mulţi lipsindu-se de returnările de TVA greoaie şi parcă făcute cu dedicaţie.
În sfârşit, primarul Ionuţ Puchianu i-a asigurat pe oaspeţi că tot ce produce Galaţiul ca industrie şi inteligenţă poate fi exportat. „Văd mulţi reprezentanţi ai unor ţări non-UE. Sunteţi bine-veniţi să faceţi afaceri aici, căci la Galaţi şi Brăila veţi găsi forţă de muncă înalt calificată în toate domeniile.”
Ex-ministrul pentru Mediul de Afaceri şi IMM-uri a declarat că o să-şi facă buletin de Galaţi, aşa de des este invitat de către M. Filimon şi de către rectorul Andy Puşcă. „În UE sunt 24 de milioane de IMM-uri. Trebuie asumate obiective foarte clare pentru tineri, căci un milion de start-upuri sunt nesemnificative dacă le împărţim la 27 de state, pe patru ani şi la 500 milioane de locuitori.” Florin Jianu are o bilă albă, plină pe dinăuntru de la noi, căci ce a spus, mai întâi, în engleză, a făcut-o şi în limba ţării-gazdă.
Despre aceste tematici au conferenţiat invitaţi din 18 state:
– Ştiinţe Juridice şi Administrative în Noul Mileniu;
– Performanţă şi riscuri în economia europeană;
– Cetăţeanul european şi Administraţia Publică;
– Economia verde şi dezvoltarea durabilă;
– Rolul politicilor publice în creşterea antreprenoriatului;
– Antreprenorul, firma şi pieţele în context naţional, european şi internaţional,
– Ştiinţele Comunicării – Globalizarea diversităţii culturale;
– Tineretul de astăzi. Generaţia dezvoltării globale.
Iată şi lista ţărilor care şi-au trimis reprezentanţi din mediul academic:
Italia, Polonia, Turcia, Ucraina, Malaysia, Bulgaria, Mexic, Spania, Belgia, Cipru, China, R.Moldova, Grecia, Albania, USA, Ungaria, Canada, Marea Britanie.

Gelu CIORICI 24 - mai - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...