logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Vine rar la vorbă cu presa, dar bine. Are ce spune când spune. Dacă e să votăm parlamentari care pot spune că au făcut legi, probabil că doar Ciucă s-a ţinut de promisiuni. Ceilalţi, s-au ţinut de afaceri că doar de aia s-au băgat în politică- să facă trafic de influenţă, că la altceva nu se pricep. Ciucă ştie ce spune şi spune ce vrea alegătorul să audă. Chestia e că şi face ce spune. Rara avis parlamentum

 A început cu legile alea care tăiau cheful derbedeilor

 ce dădeau cu bombardeaua în Sărbătoarea Preasfinţitului de Sf Andrei. A mai meşterit şi la alte legi, unele cu înfiinţarea de comune, altele cu desfiinţarea de câini vagabonzi şi apoi, a trecut la legi grele, dintre care cea cu scoaterea din legalitate a magazinelor de vise, atât de dragi Ebei a lu Băsu. Nu i-a ieşit aşa cum a vrut, aşa că acum vrea să o perfecţioneze. Să bage la interzis tot ce se poate asocia cu ierburile:extragerea, prelucrarea, comercializarea, trimiterea, introducerea, stocarea, mascarea, etc., etc.Cei care recidivează, să se pregătească pentru 3-15 ani de puşcărie. Tentativa se pedepseşte, îndemnul se pedepseşte. Noul proiect de luptă antidroguri uşoare(!) e pe ordinea de zi  şi va intra în dezbateri în  plen. Dar cea mai mare şi mai tare lege elaborată de Bogdan Ciucă a fost legea cu scutirea de penalităţi la plata utilităţilor, dacă te bagi să achiţi datoriile la zi. Pentru treaba asta, populimea a jubilat serios şi i-a dat voie lui Bogdan să-şi boteze legae Ciucă. Și îl va şi vota pentru încă un mandat. Ciucă face şi servis la legile care lovesc ca nuca în perete sau ca broasca în beton, cum e legea cu grupele de muncă, care dă bani mai mulţi la pensionarii care au cerut grupe decât la cei care au cerut condiţii speciale. E clar, cei de la speciale merită mai mult decât cei cu grupele, căci sunt mai bolnavi decât ceilalţi. Nu-i scapă nici braconajul cu plase monofilament. Nu se mai face la noi, nu-i nimic, vineee din China, ca materiel pentru decor, ce dracu! Ei bine, şi la legea cu monofilamentul va fi amendament, de or să ia o mare plasă branconerii şmecheri ai lu Igaş.

S-a lucrat serios şi la legea cu despăgubirile de la asigurator

 Îţi ciobeai maşina la Timişoara, te judecai la Timişoara, deci cheltuiai timp şi bani. Acum, despăgubeşte asiguratorul fiecăruia, la domiciliul clientului şi societăţile de asigurări se descurcă ele între ele. Ce mişto! Și încă mai are Bogdan Ciucă ceva resurse pentru a aranja nişte chestii  socoteli pe la legea parcărilor rezidenţiale, la legea trecerilor de nivel obligatorii la scările de la Faleză, la obţinerea permisului pentru bezmeticii cu mopede şi, nu la urmă ca importanţă, legea pentru îngropări şi îngropaţi, dacă va mai fi loc suficient pentru asta. Cu alte cuvine, mor 6 oameni pe zi la Galaţi, e producţie, nu glumă, deci la stresul cu foamea, pensionarii mai pun încă unul-nu mai au nici loc de mormânt. Treaba este foarte spinoasă, deci, atenţie domn Primar, faceţi ce faceţi şi mai găsiţi niscaiva teren pentru un cimitir, să se simtă relaxat tot pensionarul!

Silviu VASILACHE 26 - octombrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg