logoImpact EST nr. 840 - 30.09.2020

La ceas de începere a campaniei electorale, marii scamatori ai politicii de haite de prăduire trimit semnale încrucişate depre cât de incompatibili cu funcţia sunt faliţii lor. Cine sunt faliţii politicii de plesneală în Galaţii decăzuţi ai anului 2016?  S-a făcut inventarul vedetelor incompatibilităţii şi a ieşit că indiferent de grupul care vrea să pună mâna pe manetele puterii, incompatibilitatea dintre serviciul public şi interesul personal este mod de viaţă şi de atac. Nicuşor Ciumacenco, Radu Cosca, Cristian Dima şi, evident, Marius Stan, sunt la posturile lor de luptă şi dăi şi luptă.

 

Clenciul pesedist Andreiana  Juventus loveşte doar în liberali?

Nicuşor Ciumacenco, candidatul PNL la Primăria Galaţi, a intrat în vizorul ANI în iunie 2012, când a fost acuzat de incompatibilitate din cauza unui contract de furnizare utilaje, de la srl-ul personal la Primărie, de 11.547 lei, încheiat cu Consiliul Local. În 2014, ANI l-a acuzat că a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă. Motivul? În perioada exercitării mandatului de viceprimar (2008-2012), a votat favorabil două hotărâri ale Consiliului Local Galaţi, prin care s-au alocat cu titlu de cotizaţie bani pentru Fundaţia „Andreiana Juventus”, al cărei preşedinte era. Tot din motive de  „Andreiana Juventus”, Cristian Dima, candidat ALDE la alegerile locale, este găsit incompatibilpentru că  „a participat la şedinţele Consiliului în care au fost dezbătute şi aprobate în unanimitate două hotărâri privind majorarea contribuţiei publice la bugetul Fundaţiei Andreiana Juventus, în cadrul căreia acesta deţine funcţia de vicepreşedinte”. Cosca a participat la adoptarea a două hotărâri, pe 28 martie 2013 şi pe 9 aprilie 2013, privind majorarea contribuţiei Consiliului Local Galaţi, ca membru fondator al Fundaţiei „Andreiana Juventus”, de la 12.000 de lei pe an la 189.000 de lei pe an, respectiv, de la 12.000 de lei pe an la 200.000 de lei pe an, deşi Radu Cosca deţinea calitatea de membru şi funcţia de preşedintea Fundaţiei.

Curierul Marius Stan lucre sub acoperire şi la Primăria srl şi la Expedition srl

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarant incompatibil şi pe Primarul Marius Stan, dar ceilalţi au state vechi de prezenţă pe fronturile incompatibilităţii. Esenţiale sau inventate, serioase sau doar însăilate, incompatibilităţile ANI sunt folosite ca armă de atac al duşmanului politic şi zăpăcesc şi mai mult electoratul ameţit deja de alte diversiuni anterioare. Vasăzică, primarul Marius Stan s-a aflat în stare de incompatibilitate aproape trei ani din mandatul său de primar. ANI a constatat că în perioada 22 iunie 2012 – 14 ianuarie 2015, Marius Stan a deţinut simultan funcţiile de primar al municipiului Galaţi şi administrator al SC Moldova Expedition SRL. Un fleac, Primarul cel mai îndatorat la intrarea în mandate era cu gândul la datorii şi la cum vor fi achitate creditele  şi nu a băgat în seamă incompatibilitatea dintre funcţia de Primar şi funcţia de administrator la o societate comercială. Ce risca Stan? Alt fleac: decăderea din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani, şi interdicţia de a mai ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. Mda. O astfel de ameninţare nu-l sperie pe redutabilul panicat Stan. Va ataca, că doar asta-i cea mai bună apărare, aşa fac şi maidanezii lui Pucheanu când vin hingherii la interes. În fond, ce mare chestie e în incompatibilitatea lui Stan? „În perioada 2003 – 2005, când am fost preşedintele de club de fotbal la Iaşi (Politehnica Iaşi n.r.) am înfiinţat o firmă de curierat. În 2005, când am plecat din Iaşi, am făcut împuternicire notarială celorlalţi acţionari pentru închiderea firmei, ba am lăsat şi banii necesari pentru asta. În 2014, am fost informat că firma nu a fost radiată de la Registrul Comerţului. Aşa că m-am dus şi am radiat-o. De la Finanţe Iaşi am aflat că, din 2005, de când am plecat din Iaşi, activitatea firmei a fost zero, deci nu mi-a adus niciun venit. Ca să fiu sigur, după ce am radiat firma, am adus la Galaţi şi containerul de tren în care funcţiona. L-am făcut vestiar pentru grupul de copii care joacă pe stadionul municipal. Conflict de interese există atunci când câştigi ceva. Voi demonstra cu documente şi în faţa opiniei publice, şi în faţa judecătorilor că nu m-am aflat nicio clipă în stare de incompatibilitate”, zice Marius Stan.

Silviu VASILACHE 15 - aprilie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fruntaşi în între

Dragi colegi, am vrut să dăm un semnal tuturor oamenilor ...

Buruiană Dorin se v

Unul din candidaţii la postul de primar al comunei Rediu ...

Familia liberală Ci

Audiată ca martor de DNA, Ciocan Elena se vrea primar, ...