logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

Deși suntem cel de-al doilea mare exportator de cereale din UE, conform Directoratului General pentru Agricultură și Dezvoltare, păinea și mălaiul ne costă tot mai scump. Deși România acoperă aproape 16% dintre exporturile de cereale la nivelul UE, în magazinele din țară sunt respinse produsele autohtone, iar fermierii umiliți. Pentru că deși avem producții record, marii retaileri n-au loc la raft și resping marfa românească, în așteptarea tirurilor de import.

Și deși Guvernul știe toate acestea, NIMENI NU FACE NIMIC!

Pâinea românilor s-a scumpit cu aproape 5% în ultimele 6 luni, la fel ca prețul mălaiului, conform datelor INS. Despre ce au vorbit guvernații de la alegeri încoace? Despre alegeri interne, despre interese de partid și despre bătălii politice. În timpul acesta fermierii mor cu contractele cadru în mână, pentru că nimeni nu le apără interesele. Supraproducția este taxată în România, nu încurajată.

Cumpărăm și consumăm legume cu etichete românești, importate de te miri unde. Magazinele rămân nesancționate pentru etichetare mincinoasă, în timp ce agricultura românească moare încet și sigur. Deși se estimează noi producții record de cereale, creșteri de peste 33% în raport cu cele de anul trecut, săracii României devin tot mai săraci. De cealaltă parte a gardului, la Guvern, se dă bătălia pentru „echipa câștigătoare”.

Mai este cineva la Guvern care să lucreze pentru români? Sau interesul de partid e singurul care contează?

PSD va continua să fie alături de fermierii români! Rămânem aproape de asociațiile profesionale din domeniu și luptăm pentru cele mai bune soluții de sprijin pentru agricultura românească și pentru produsele autohtone!

(R.I.) 16 - august - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...