logoImpact EST nr. 853 - 17.01.2021

atentat-terorist-carogalApa caldă nu vine din şedinţele fierbinţi! Atâta emenaţie a putut face Partidul pentru bazinul său electoral de pomanagii fără leac. Consilii în plen, şedinţe peste şedinţe, Dialog Social, insinuări fără surse, manipulări prin presa de partid au dus acolo unde este fixată ţinta-canci apă caldă!! E traducerea pe limbajul cartierelor muncitoreşti din Galaţi a relaţiei contra naturii dintre falimentara Electrocentrale şi căpuşara Calorgal. Ceea ce era previzibil şi inevitabil şi irefutabil să se întâmple se întâmplă-CET Galaţi a transmis Calorgal o notă telefonică prin care anunţă sistarea agentului termic, ca urmare a neplăţii în avans a contravalorii consumurilor pentru luna septembrie, ce trebuia aprobată la ultima şedinţă a Consiliului Local.. ”Calorgal va închide punctele termice, succesiv, pe parcursul nopţii, pe măsură ce parametrii agentului termic disponibil în reţea vor scădea sub valorile necesare funcţionării. Ne cerem scuze gălăţenilor afectaţi de situaţia creată. Asigurăm clienţii că, de îndată ce Consiliul Local va debloca fondurile necesare, împreună cu partenerii contractuali, vom reîncepe furnizarea de apă caldă în reţea”, transmite Calorgal. Pe limbajul cartierului plin de proşti creduli şi resemnaţi, comunicatul trebuie tradus adecvat: “Suferă în linişte, popor prost, până trec şi parlamentarele, partidul are grijă de tine, tu vii cu votul, noi cu ciordeala şi cu păcăleala, fraiere care eşti fraier!”

Calorgal fără Electrocentrale sau invers?

Vine iarna, vine noul sezon de încălzire, deci mahării de la manivelele politicii au răspunderi faţă de poporul care trebuie să dea vot pentru profitorii zilei. Vorbărie multă, scremete oportuniste fără număr, excremente tehnice căcălău, soluţii canci. Planul pe termen lung de termoficare miraculoasă e Planul Stan- încălzire locală pe bază de CAF (cazan de apă fierbinte) anticipat déjà pentru anul viitor în Micro 19, unde s-ar putea uni conductele de la 5 puncte termice, alimentate de la o minicentrală de cartier, în fapt un cazan de abur fierbinte (CAF) care să producă şi să distribuie agentul termic, folosind gaze naturale pe post de combustibil. E un fleac, circa 500.000 de euro, la prima mână. Până la anul, vine fleacul de alegeri, şi poporul trebuie înspământat-îmbunat cu diverse fonfleuri. Uite unul! Nu mai este mult până în octombrie, când Electrocentrale are termen pentru a prezenta un plan de reorganizare în faţa instanţei, astfel încât să poată fi salvată de la faliment. E timpul ca administratorul special al Electrocentrale SA, Sinan Mustafa, să se activeze şi să reacţioneze la fonfleurile de Primăria PSD. Strategia de funcţionare pentru sezonului rece următor e pe bază de estimare de consum transmisă de distribuitor, a fost finalizată şi aprobată de creditorii CET.

Rămâne fondul problemei-creditorii sunt şucăriţi

În aceşti termini, extraşi din limbajul negociatorilor de pe axa Primărie-PSD-Electrocentrale, datoria înregistrată de fostul distribuitor, Apaterm SA, de peste 50 milioane RON, creată în sezonul 2014-2015 nici până astăzi nu este plătită, şi atrage datorie şi penalităţi pe relaţia Romgaz şi Transgaz. Cum Electrocentrale este un furnizor captiv, aflată la mila Calorgal, aşa cum şi cetăţeanul votant este captiv la căpuşa Calorgal, se prelungeşte agonia generală şi jaful generalizat pe sistemul”suntem între noi, hoţii şi proştii”. Hai eşalonare! Sinan Mustafa Electrocentrale, normal, nu crede că furnizorul Engie are gaz pentru toată lumea care vrea să iasă din sistem. E simplu, staţi cuplaţi, CET are grijă de voi, pierderile sunt atent transferate şi recuperate prin facturarea şi suprafacturarea în lanţ, şi prin căpuşe de tip Ista, Tekem, etc. Sinan Mustafa crede că “este nevoie de continuitate în funcţionarea sistemului centralizat, o dată pentru că nu avem ce pune în schimb (am fi avut dacă recuperam cele peste 400 milioane RON de la fostul distribuitor) pentru a oferi o soluţie celor 36.000 de apartamente încă dependente de acest sistem, iar apoi pentru că, dacă l-am opri/bloca, atunci soluţia restructurată de funcţionare, oricare ar fi ea, chiar şi cea magică de 500.000 euro nu ar mai avea doritor în sistem, datorită timpului de implementare”.

S-a dus pe pustii şi societatea integrată Primărie-CET-Combinat

Pentru planul de reorganizare, CET a cerut date aferente activităţii de distribuţie, dar n-a primit nimic. Va fi reorganizare fără integrare cu Primăria şi Calorgal. Cum? Prin separarea activităţii viabile şi transferul acesteia pe o noua societate, la care acţionari să devină creditorii garantaţi (Romgaz), prin conversia unei părţi din datorie în acţiuni, iar activitatea neviabilă, împreună cu datoria netransferată, să rămână pe societatea actuală, ce ar urma să fie lichidată. Societatea nou formată va avea ca obiect principal de activitate producţia energiei electrice şi termice, precum şi transportul energiei termice. Dacă nu se poate cu Calorgal, mergem mai departe şi fără. Măi să fie! Asta înseamnă că Primăria va răspunde de catastrofa Apaterm şi de viitorul faliment Calorgal, care face şomeri, deficite, procese împotriva beneficiarilor, acte de terorism şi brutalizare administrativă şi rămâne foarte repede şi fără obiectul muncii. Şi pe deasupra, are ca director un farseor, devalizator, impostor notoriu, Marian Alexandru, PPDD-ist, UNPR-ist, PMP-ist şi oportunist ciolănist de profesie. O dovadă? Pus de valul populismului socialist pesedist în funcţie, directorul Marian Alexandru aplică reformele de dreapta băsiste, adică dă ţării cât mai mulţi şomeri, ce naiba, că asta ştie orice lipitoare bugetară.

Lichidatorul exclus din Asociaţia profesională naţională UNIPIR lichidează fără milă: marş la şomaj tehnic!

Din septembrie, timp de trei luni, peste 120 de angajaţi, în special din rândul personalului TESA şi a unor şefi de producţie sunt trimişi acasă. Şefii din PSD spun că Marian Alexandru are un plan de măsuri pentru rentabilizarea societăţii, printre care se numără şi trimiterea în şomaj tehnic a personalului TESA. La pornire, Calorgal trebuia să aibă maximum 250 de salariaţi. După ce a fost trecută în subordinea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, un şef pesedist pe viaţă ca Gelu Stan a luat hotărârea pe linie de partid să păstreze 550 de salariaţi. Uraaa! Hai la lupta cea mare cu parazitarea şi devalizarea bugetului! Altă dovadă de impostură? Calorgal va trece la prestarea de servicii de întreţinere a centralelor termice. Eclatant, incitant, imbecil! Cum să facă o societate publică bugetară servicii de comerţ? E o gândire contra naturii, societatea şi serviciul public nu este creată pentru profit, ci doar pentru a susține la prețuri minime necesităţile vitale ale unei comunităţi. Sau vrea dl. director Gelu Stan o mărire de salariu, care se adaugă la încasările la negru ce vin pe filiera Romilă vidanjare, oriunde canalizările sunt lăsate în colmatare avansată?

Ultima oră: „Am primit cu bucurie informarea cum că blocajul asupra soluției de livrare a apei calde din cadrul Consiliului Local a fost rezolvat. În plus, municipalitatea ne asigură că pînă cel tîrziu miercuri, 07.09.2016, se va efectua și plata necesară. În aceste condiții, am luat decizia ca pe parcursul zilei de astăzi să demarăm procedurile de repornire. Mulțumesc d-lui primar Ionuț Pucheanu și Consiliului Local pentru sprijin”. (Sinan Mustafa, administrator special Electrocentrale). Ce e asta? Am spus, dar repetăm: Electrocentrale este un furnizor captiv, aflată la mila Calorgal, aşa cum şi cetăţeanul votant este captiv la căpuşa Calorgal, deci se prelungeşte agonia generală şi jaful generalizat pe principiul ”toată lumea să treacă la țevile termoficării falimentare, suntem între noi, hoţii şi proştii”.

Silviu VASILACHE 9 - septembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...