logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Oameni buni, dragi cititori, a trecut peste un an, de când oraşul nostru, „Republicuţa”, cum ne place în mod corect să denumim această adunătură ce coabitează într-un teritoriu dat, are un conducător mai al drakului decât oricine în persoana city managerului Aurel Vlaicu. În articolul de faţă nu ne-am propus să analizăm activitatea „ştiinţifico-fantastică” depusă în slujba populimii gălăţene a individului care, după ceea ce vedem cu ochiul liber în târg, poate fi apreciată de oricine.

Noi o să vă expunem, însă, o chestie incredibilă, de neimaginat, în legătură cu modul în care „veneticul” nostru a fost instalat pe funcţie de către Stan şi clica de consilieri de paie a Consiliului Local.

Pentru cine nu ştie şi nu cunoaşte, city managerul este denumirea unei funcţii întâlnită în legislaţia de sorginte anglo-saxonă (deh! copiem). În Legea 215/2001 – Legea Administraţiei Publice Locale, modificată şi completată ulterior, se arată în detaliu modul prin care se înfiinţează şi ocupă o astfel de funcţie, care nu este obligatorie a exista la nivelul oraşelor, municipiilor sau judeţelor (aici country manager). Noi am extras paşii obligatoriu de urmat, pe care o să-i redăm în continuare şi care, în bună parte, nu au fost respectaţila Galaţi, în numirea lui Vlaicu, ceea ce înseamnă încălcarea gravă a legii, cu atragerea de răspundere penală pentru cei care au înfăptuit-o.

Primul lucru care trebuia îndeplinit era expunerea de motive, fundamentată şi prezentată în scris (de iniţiator) în cadrul Consiliului Local, pentru înfiinţarea funcţiei respective. Votul era valabil doar cu majoritatea absolută. Apoi trebuia să se realizeze anunţul pentru ocuparea postului prin concurs, caietul de sarcini în acest sens, condiţiile de îndeplinit, criterii de participare şi postarea anunţului cu ajutorul instrumentelor mass-media. (La Timişoara, pentru participare, concursul s-a publicat, atât în ţară cât şi în străinătate.) Proiectul de management (existenţa lui este obligatorie), trebuia aprobat în mod obligatoriu în cadrul Consiliului Local, prin prezentare individuală, întrebări, dezbateri etc.

De asemenea, Consiliul Local avea obligaţia să aprobe şi să valideze modul de desfăşurare şi rezultatele concursului.

Să mai continuăm?!? Nu credem că mai este cazul.

Iată, avem o ilegalitate impardonabilă, practic o”numire” pe funcţie, prin voinţa stăpânului „politic” şi a unei cohorte de iresponsabili, aliniaţi şi transformaţi în marionete, prin ridicarea mâinilor în mod nesăbuit şi penal.

Hai, mă! Alde OPOZIŢIE, Resmeriţă, Ciumacenco, Codreanu, Praisler, alde societate civilă, alde de ăştia care vă bateţi cu cărămida în piept, cine are curajul să pună pe masă ILEGALITATEA? Da, dar cine oare va avea curajul să o pedepsească?

Încearcă cineva să ne demonstreze că are boaşe şi că trăim într-un stat de drept? Aşteptăm.

(Observator) 29 - noiembrie - 2013

One Response so far.

  1. Nu Vlaicu e problemai spune:

    Cred ca Vlaicu este un tip serios .Altii cred ca sunt Vinovatii pentru haosul din municipiul nostru.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...