logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Nu ştiu cine a avut ideea cu ridicarea unor edificii interbelice reproduse, chipurile, la dimensiunea şi în conformitate cu mărturiile rămase din vremurile apuse, dar întreg la minte nu credem că  a fost.

O tâmpenie mai mare, nici că se putea. Înţelegem, acceptăm şi sprijinim orice efort de reabilitare a tot ceea ce a rămas în picioare şi are valoare istorică, estetică şi arhitecturală în oraşul Galaţi, la nivelul clădirilor şi monumentelor. Dar, să ai ideea de a aduce în memoria gălăţenilor ceea ce a existat cândva, prin reproducere „tip butaforie”, pare utopic şi tâmp. Chestia aceasta seamănă mai mult cu decorurile ce se construiesc şi sunt necesare la turnarea unui film istoric, ori noi nu facem parte din acest film cu „proşti” aşa cum îşi imaginează Primarul STAN.

O astfel de construcţie a fost ridicată între Sala Sporturilor şi McDonald’s, pe un perimetru mare, care la prima vedere chiar îţi dădea impresia unei clădiri impozante, funcţionale.

Cei care treceau cu mijloace auto pe acolo se uitau curioşi, mulţi dintre aceştia dându-ne şi nouă telefon întrebându-ne: Cine? Cum? Cu ce aprobări? De ce? Care mama lui are bani? Chiar crezând că acolo, în realitate funcţionează o instituţie.

Dar, toată iluzia aceasta a fost dată peste cap zilele trecute când, din cauza  vântului puternic de vineri şi sâmbătă (cod galben de vreme rea), ditamai clădirea a fost pusă la pământ, speriind pe toată lumea şi ratând cu puţin accidentarea mortală a câtorva gură cască.

Nu e mai puţin adevărat că „gură cască” am rămas şi noi când am fost chemaţi la faţa locului şi am văzut dezastrul sau MINUNEA lui STAN. Locul cu pricina arăta sinistru, ca după bombardament, jumătate de clădire era pusă la pământ, rămăsese scheletul clădirii ca un eşafod, pereţi ondulaţi, scânduri rupte şi făcute praf. În fapt, realitatea te şoca, deoarece acum aveai prilejul să realizezi mai bine „făcătura” vopsită şi pictată, care părea că este, prin iluzie, ceea ce gândise magicianul STAN, dar care îşi arată desuurile prin scânduri rupte şi desprinse din scheletul interior de sprijin ce era tot din lemn, îmbinarea acestora realizându-se printr-o groază de cuie ce acum arătau, scoase din lăcaşurile lor, precum colţii unor animale.

Deci, o construcţie din lemn, care ne-a costat pe noi, poporul Republicuţei, din buzunarul propriu al părinţilor şi bunicilor pensionari, al tuturor celor care plătesc taxe şi impozite, aproximativ sau peste (dracu mai ştie) o sută de mii de euroi.

Iată că vântul ne-a fost ajutor de nădejde şi a dezvelit HOŢIA şi JAFUL NOII găşti din Primărie, pentru că o astfel de construcţie nu avea cum să coste mai  mult (cu largheţe) de zece mii de euroi.

Şi, dacă tot vă bateţi joc de noi, vă cerem la modul imperios, domnule NOU PRIMAR şi tuturor autorităţilor care ne mănâncă banii de pomană, dormind în păpuşoi, să ne spuneţi clar cât a costat prin deviz şi factură „panarama”, cine a aprobat construcţia, cine a construit-o şi să ne prezinte toate autorizaţiile necesare unei construcţii: urbanism, mediu, electrica, gaze, telefonie şi tot aşa, cum specifică legea. Dacă nu le aveţi (şi nu le aveţi), cei dela Inspectoratulîn Construcţii ar trebui să vă facă dosare penale la toţi. De fapt locul vostru este la „mititica” şi nula Primărie.

Vasile PERISCOP 29 - martie - 2013

One Response so far.

  1. […] Practic, dincolo de trepădușii care cică îi pun tălpi, însuși Marius Stan încearcă să ne demonstreze că albul este negru. Exact precum fotbaliștii care se laudă că au făcut tot ce-au putut deși scorul de maidan la care au pierdut le contrazice pregătirea, adminstrația Stan dă vina și pe faptul că Pământul se învârte în jurul Soarelui, dor pe propria-i impotență nu. La o întâlnire neoficială cu ziariști, Marius Stan ajunsese să se plângă de Curtea de Conturi, care cică i-ar pune strâmbe verificând documentele Primăriei! Ca și cum instituția asta ar trebui să se ocupe cu tăiatul frunzei la câini! Și cine se plângea? Tocmai primarul care nici astăzi n-a reușit să justifice, Curții sau măcar cetățenilor, cum a cheltuit 100 de mii de euro pe o butaforie prăbușită la prima pală de vânt… […]

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...