logoImpact EST nr. 876 - 20.06.2021

Genica Totolici şi-a încheiat lungul mandat de director politic al Transurb SA, căci de luni, 4 decembrie 2017, CA al societăţii de transport public de călători şi-a desemnat un nou director general în persoana lui Gigel Caliga, economist expert de profesie.
De sorginte liberală fiind, el a demonstrat în timp şi calităţi manageriale mai ales la Galfinband SA, unde a ocupat şi alte funcţii între anii 1992-2006, funcţii din care s-a intersectat cu oamenii-vârf de lance ai lui Cătălin Chelu, care a acaparat şi aici un pachet important de acţiuni.
El este un apropiat al liderului ALDE Galaţi şi la nivel naţional, Cristian Dima, lider care se impune constant, fără a deveni şi agresiv, în spaţiul politic şi public gălăţean, unde vizibilitatea noilor lideri politici este una precară. Conform algoritmului politic, funcţia de la Transurb, fie ea şi interimară până la organizarea concursului, revine ALDE, cel care a înghiţit conservatorii lui Durbacă, plecat la senectute într-o aventură politică.
Despre această numire şi despre activitatea lui Gigel Caliga vom reveni cu detalii în ediţiile viitoare.
Ca şi în cazul Vioricăi Sandu, numită director general provizoriu al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, şi Caliga trebuie să parcurgă etapele impuse de Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, precum şi să treacă prin votul în plen al CLM, dimpreună cu un plan de management.

(GECO) 8 - decembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...