logoImpact EST nr. 849 - 26.11.2020
logo

logo

DunareaPolis-1-768x461UGIR, filiala sud-est a dat publicităţii un comunicat de presă, care să facă cunoscut tuturor celor care ştiu ce vor ce s-a construit pentru proiectul Dunărea Polis-metropola dunăreană rezultată din fuziunea dintre Galaţi, Brăila, Măcin şi Vădeni. Este un moment de referinţă, care spune multe despre creşterea societăţii civile şi despre descreşterea seriozităţii clasei politice, care ar bate cu voioşie pasul tot pe loc, tot pe loc, până vom pune şi busuiocul pe mormântul metropelei Galaţi-Brăila.

În data de 14.04.2016, s-a susţinut seminarul Proiectului Dunărea – Polis, la Casa Serfioti, din Galati. Au fost prezenţi un număr de 49 de persoane din Brăila şi Galaţi, din diferite medii: reprezentanţi ai societăţii civile, oameni de afaceri, profesori universitari, oameni din administratia locală şi jurnalişti. Seminarul a avut ca obiectiv realizarea unei “platforme de comunicare”, pentru cunoaşterea oportunităţilor aduse prin fuziunea celor două oraşe Brăila – Galaţi.

Domnul Iulian Zamfir – Preşedintele Federaţia UGIR Braila, deschide seminarul precizând că suntem la cel de al doilea pas, unde ne focusăm discuţiile către lărgirea comunicării, privind avantajele Proiectului Dunărea – Polis, avantaje pentru toti cetăţenii din ambele oraşe, plus localităţile limitrofe, indiferent de vârstă, ocupaţie, statut social.

Consideră că aceste intâlniri în seminarii reprezintă un prim element “forte”, în treptele comunicarii şi că banner-ul adus este doar o “picătură” din multiplele mijloace de comunicare care vor fi necesare derulării Proiectului Dunarea – Polis. Din discuţiile purtate vom consemna câteva dintre ideile care s-au axat pe tema seminarului, anume “căi de comunicare”, în cadrul Proiectului Dunărea – Polis.

DunareaPolis-768x517Domnul Dan Buteică – director la S.C. Ceprohart S.A., consideră că este o necesitate “comunicarea cât mai strânsă”, între primăriile Brăila – Galaţi – Vădeni, cât si deschiderea unui grup de iniţiativă pentru promovarea acestui proiect. Domnul Petrea Dorin – deputat, afirmă ca acest proiect este acela pe care îl vrea Europa, spre deosebire de celelalte proiecte care au eşuat, deoarece a lipsit societatea civilă.

Domnul Nicuşor Ciumacenco – medic, spune că societatea civilă trebuie să pună presiune către politic şi că acest sistem urban Brăila – Galaţi este singurul care respectă normele europene. Domnul Sergiu Porumboiu – arhitect şef, alege ca treapta de comunicare să meargă la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti, pentru a face cunoscută această dezbatere din cadrul Proiectului Dunărea – Polis si va recomanda si la alţi colegi să informeze la rândul lor celelalte universităţi de arhitectură din ţară.

Jurnalistul Mihai Angheluţă – consideră ca aceste localitaţi Brăila – Galaţi, functionează impreună de mult timp, însă nu se conştientizează acest aspect . Propune următoarele căi de comunicare : “grup de lucru pe internet, pagină web pentru proiect, mobilizarea ca voluntari.

Domnul Viorel Mortu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, afirmă ca fiecare întâlnire să fie un pas evident pentru reuşita proiectului. Trebuie să umanizăm ideea unirii oraşelor, ca fiecare cetăţean să îşi dea girul, votul în cazul unui referendum. Întâlnirile cu elevii, cu studenţii, cu cetăţenii de rând si cu cei din cartiere sunt reale căi de comunicare şi vor da rod acestui Proiect Dunărea – Polis.

Domnul Marcel Capriş – membru fondator al Asociaţiei Mişcarea pentru Implicare Civică şi gazdă a seminarului, apreciază ca distanţa dintre cele două oraşe Brăila – Galaţi, este atât de mică, incât este inevitabil să se unească. Domnia sa doreşte sa scoată la lumină doar acele avantaje ale unirii, unul dintre ele il reprezintă realizarea Proiectului “Aeroportul”. Solicită mai mult optimism, că orice om al prezentului nu ar avea nimic de obiectat în derularea acestui proiect. Este indignat de faptul că presa, televiziunea locală nu isi face treaba, deşi în promovarea acestui proiect au fost făcute invitaţii nominale la lucrările seminarului, tocmai pentru a mediatiza Proiectul Dunărea – Polis.

La finalul seminarului Domnul Iulian Zamfir – Preşedinte Federaţia Ugir Brăila, multumeşte participanţilor şi anunţă ca următoarea întâlnire va avea loc în data de 26.05.2016, in “Aula Tracon” a Universităţii Constantin Brâncoveanu din Brăila , str Rubinelor nr. 16, începând cu orele 17,30.

S.V. 22 - aprilie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Scrisoare deschisa m

Danamaria Neculai se simte sătulă până peste cap cu Gelu Ciorici şi ...

Cristian Dima (PRO R

Realizat de Opyum Advertising SRL D la comanda Pro Romania ...

Necunoscut în lumea

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de ...

Sifonări de milioan

Mamăăă, până şi salariaţii cu putere de decizie din Combinatul ...